Friday, March 27, 2009

Sejarah Haprak umNO tidak melupakan kita

DENGAN NAMA ALLAH SAYA TERPANGGIL UNTUK MENJAWAB SEGALA CERCAAN BN TERHADAP MB NIZAR MB PERAK YG SAH DARI SEGI UNDANG2. TIDAK TAHU KEPADA SIAPA HENDAK DILUAHKAN BARULAH SAYA TERINGAT BLOG ANDA. 25 TAHUN YG LEPAS BAPA METUA SAYA BERSAMA2 PENYOKONG PAS SELEPAS SOLAT JUMAAT DIMASJID UBUDIAH TELAH MEMBAWA SEPANDUK MEMPERJUANGKAN NASIB SULTAN AZLAN SELEPAS MANTAN PM KITA CUBA UNTUK MENIDAKKAN NAIKNYA SULTAN PERAK TERSEBUT.

BERBAGAI USHA DILAKUKAN. BUKAN SAHAJA PERAK MALAH TEMPIASNYA KENA JUGA PADA NEGERI JOHOR. KETIKA ITU PASLAH BERJUANG HABIS-HABISAN MEMPERTAHANKAN RAJA KITA. TIDAK NAMPAKPUN KELIBAT UMNO DALAM MEMPERJUANGKANNYA. BILA TRAGEDI 6 FEBRUARI BERULANG UNGKAPAN INI YANG KELUAR DARI BAPA MERTUA SAYA " SIA-SIA SAHAJA AKU BERJUANG DAHULU UNTUK SULTAN". BUKALAH LIPATAN SEJARAH.

SEJARAH TELAH MEMBUKTIKAN. BILA MB PERAK YB NIZAR MEMOHON AMPUN TERPAKSA MEMBUAT SUMPAH DERHAKA MEDIA TERUTAMA MEDIA YG BERLIDAHKAN BN MEMUTARBELITKAN KENYATAAN INI. MEREKA TERLUPA KETIKA MAC 2008 BNLAH YANG TELAH MENGGANTUNG SEPANDUK MENGHINA SULTAN TRENGGANU MERANGKAP YANG DIPERTUAN AGONG. SESUNGGUHNYA MELAYU UMNO MUDAH LUPA...ISLAM TIDAK MUDAH LUPA.INGATLAH FIRMAN ALLAH TAALA DI DALAM SURAH ALI IMRAN AYAT KE 103 YANG BERMAKSUD KAMU ADALAH SEBAIK2 UMMAH DITURUNKAN KEPADA MANUSIA,KAMU MENYERU MELAKUKAN KEBAIKAN KAMU MELARANG MELAKUKAN KEJAHATAN, KAMU BERIMAN KEPADA ALLAH...

Ahzizul Anuar

1 comment:

kulopbesar said...

“Kamu adalah sebaik-baik umat yang dilahirkan bagi manusia, (supaya) kamu menyuruh dengan ma’ruf dan melarang dari yang mungkar.”

(Aali Imran: 110)

KTB tolong betulkan

Linkwithin