Saturday, March 23, 2013

ORANG SABAH DAN ORANG SULU TAKKAN SOKONG BN........INI KALI LAH...MUSTI TUKAR BAHH...

HIDUP SABAH, DAULAT SABAH.......

SEKARANG SENARIONYA DI SABAH SUDAH BERUBAH;-

1. PEMILIK IC HARAM YANG DATANG DARI FILIPINA KINI AKAN MENGUNDI PAKATAN RAKYAT SEBAB MEREKA INGIN MEMBALAS DENDAM DENGAN TINDAKAN KERAJAAN BN TERHADAP SAUDARA SENEGARA ASAL MEREKA DI LAHAT DATU.

2. SEMANGAT PATROTIK KINI MEMBAKAR HATI SELURUH RAKYAT SABAH YANG MAHUKAN KEDAULATAN SEBENAR RAKYAT SABAH BUKAN NYA SEKADAR DIJADIKAN LEMBU SUSUAN ATAU LUBUK EMAS KEPADA PEMIMPIN KERAJAN BN YANG SANGAT RAKUS........SEMANGAT PATROTIK MELEBIHI POLITIK KEPARTIAN.


3. AUTONOMI YANG DIJANJIKAN OLEH PAKATAN RAKYAT SATU-SATU NYA TAWARAN TERBAIK BAGI RAKYAT SABAH....INI MENJURUS KEPADA SEBAHAGIAN BESAR TUNTUTAN SABAH DAN SARAWAK, 20 PERKARA PERJANJIAN KEMASUKAN SABAH SARAWAK KE MALAYSIA YANG TIDAK DITUNAIKAN SEJAK 1963.

.....BETUL-BETUL MAMPUS LAH BN KALI NI.

Katak Insaf
(tulisan asal dari komentar didalam blog anaksungai derhaka)


Msinc-INI KALI LAH.....RAKYAT BANGKIT ....SABAH BERUBAH

7 comments:

Khairul Shobah bin Tohar said...

bah

Telok Bakong said...

Sabah musti tukar kali nie...ini kali lah...salam perjuangan kepada semua kawan kawan sabah..Clement,Daniel,Hussien,Nawi Tuah,Ismail dll..ini kali lah

Anonymous said...

pembetulan... sabah dan sarawak bkn masuk Malaysia.. Sabah dan Sarawak bersama-sama Tanah Melayu membentuk Malaysia. Ramai yg lupa perkara ni kan..

Anonymous said...

pembetulan... sabah dan sarawak bkn masuk Malaysia.. Sabah dan Sarawak bersama-sama Tanah Melayu membentuk Malaysia. Ramai yg lupa perkara ni kan..

XUMNO said...

Selama ini Umno menganggap Sabah dan Sarawak sama statusnya seperti mana2 negeri di Semenanjung, boleh buat apa saja dan boleh perah segala kekayaan kedua2 wilayah tersebut.Malangnya wakil2 rakyat BN di kedua2 wilayah tersebut juga berfikiran seperti itu asalkan mereka sama2 boleh menjadi kaya raya hasil persekongkolan dengan Umno.Segala janji2 yang termaktub dalam Perjanjian Suruhanjaya Reid dan Cobold (?) dilupakan sewenang2nya.

Anonymous said...

INI SEMUA MAMAK PARIA PUNYA PASAL. PROJEK IC HARAM YG JADIKAN SABAH TIDAK AMAN LAGI. INI KALI LAH ..

Telok Bakong said...

ianya adalah lambang pemerasan pemerintah terhadap kaum marhain.Pemimpin pemimpin mengembleng tenaga dan usaha untuk memerah hasil kekayaan.Harap penduduk Sabah sedar akan perkara ini dan turut membuat perubahan untuk kebaikan rakyat Seluruh Malaysia.TBO yakin mereka bisa merubah untuk kehidupan yang jauh lebih baik.INI KALI LAH...

Linkwithin