Tuesday, August 4, 2009

Peserta demo diupah? Apa ingat ini perwakilan UMNO ?kelulut@telokbakong.com
4.08.09


Sebenarnya UMNO jaki apabila anak - anak muda sanggup bermatian mempertahan prinsip keadilan.Mereka gagal melahirkan pemuda yang gagah berani memperjuangkan kebenaran.

Umno hanya melahirkan pemuda yang pramatang . Kebolehan Umno hanyalah memperalatkan Pekida ( sebahagian).Umno hanya melahirkan pemuda 'mee segera' yang boleh dipanggil bila - bila tetapi dengan syarat ada " masyuk ".

Umno hanya mampu membawa anak - anak muda berlegar dengan motorsikal ala rempit dengan syarat petrolnya ditanggung beres.

Contoh hasilnya para Mat Rempit dan minahnya bermandi air kolah surau di Telok Batik .Maka gempitalah anak - anak muda mencalar imej Putera Umno.

Buktikanlah dimana gerombolan anak muda yang datang berduyun - duyun tanpa ditaja ?.Jika sebelum ini pun kes di Perak , rakan sejawat dari parti UMNO di minta menaiki bas rombongan tanpa diberi tahu sebab.

Setiba diPerak barulah diberi taklimat bahawa mereka diminta memberi sokongan dan menjerit daulat Tuanku .Maka dingatkan bahwa pemuda jangan risau bekalan makanan dibekalkan.

Apabila masa ' bertempur' bermula mula tersengih - sengih. terkulat - kulat berdiri dihadapan ribuan pemuda Pakatan .Inilah nilai pemuda mereka .

Untuk makluman mereka ini adalah dari rombongan Gombak.Pemuda Gerak Gempur taik kucing .

Pemuda Umno lebih ' bernilai ' apabila tiba musim memilih ketua .Gegak gempita timur dan barat bahawa rasuah melanda .Akhirnya Ketua Pemuda Umno mereka tuduh sebagai pengamal rasuah.

Kepada Menteri Penerangan yang baru, sila buktikan orang yang sanggup ditangkap,dibelasah kemudian ambil duit....

Tetapi ,kalau nak bukti siapa pemuda yang rasuah perwakilan UMNO tanya Lembaga Disiplin UMNO .

www.telokbakong.com
www.telokbakong.blogspot.com

1 comment:

tok_gajah said...

Sikap perkauman sangat penting demi mengekalkan kuasa politik melayu/Islam.

Sikap perkauman dikalangan kaum cina dan india sangat tebal dan kukuh, itu sebab mereka boleh hidup senang dan maju di mana2 sahaja di muka bumi ini.

Sikap perkauman cina boleh disama kan dengan bangsa yahudi.

Kaum cina sangat bijak 'menyamarkan' sikap perkauman mereka sehinggakan sukar bagi melayu yang bodoh mengesan nya.

Linkwithin