Thursday, March 14, 2013

Pengerusi Pekida Perak Tengah isytihar sokongan kepada Pakatan


Ayah Sabri Disisi DSAI


11 March 2013 KeadilanDaily

                       Sekalipun Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah (Pekida) kerap dikaitkan dengan Umno BN, Pengerusi Pekida Perak Tengah, Sabri Ahmad tidak gentar untuk mengisytihar sokongan padu kepada Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13. Beliau yang menjadi ahli Umno sejak 1978, mengakui Pekida umumnya kerap dikait dengan Umno BN tetapi beliau tetap mahu menyokong Pakatan. “Pekida adalah NGO, bukan parti politik. Jadi, tiada sebab kenapa perlu pertikai sokongan saya kepada Pakatan. Sokongan saya kerana yakin dengan kemampuan Pakatan untuk mentadbir negara selepas PRU 13,” kata kakitangan sebuah agensi kerajaan di Batu Gajah, Perak.

Beliau berkata demikian kepada Keadilan Daily, sehari selepas beliau menyarung mafla kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim pada satu program sempena Jelajah Merdeka Rakyat ke Perak, semalam. Sabri juga mengakui bukan mudah untuk menyatakan sokongan kerana pendirian beliau itu menyebabkan pihak tertentu yang tidak senang dengan tindakannya, cuba merampas kedudukannya dalam Mesyuarat Agung Tahunan Pekida. “Pernah rampasan kuasa cuba dibuat pihak tertentu dengan mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan Pekida tanpa pengetahuan. Tapi, mana boleh mesyuarat agung diadakan tanpa kehadiran pengerusi?” katanya.

 Beliau juga mengakui ramai ahli Pekida termasuk pemimpin utama peringkat negeri itu, menyokong Pakatan tetapi enggan mendedahkan identiti mereka.

msinc-Ada beberapa kali jumpa Ayah Sabri.Beliau adalah seseorang yang amat berani dan tegas dengan pendiriannya.Walaupun terikat dengan tugas,beliau tetap gigih berkempen untuk memenangkan Pakatan Rakyat.Sememang nya Pekida Perak Tengah menunjukkan komitmen yang tinggi dalam kempen PR.Didalam jelajah DSAI ke Perak Tengah,Pekida membantu dalam hal ehwal keselamatan dan dana. Bota..Rakyat Bangkit...Bota Berubah.

No comments:

Linkwithin