Friday, October 23, 2009

IMRAN UBAH KENYATAAN ... JAMALUDIN TAK RASUAH
Sandiwara politik semakin kelihatan dalam drama kes rasuah yang membabitkan Jamaludin Mohd Radzi dan Osman Jailu apabila saksi utamanya mulai menukar sinopsis ceritanya bahawa dua Adun lompat itu tidak terbabit rasuah.

Saksi utama, Mohd Imran Abdullah, agen provokasi SPRM, memberitahu Mahkamah Sesyen, bahawa Jamaludin tidak menerima sebarang rasuah atau wang daripadanya untuk meluluskan projek perumahan di Seri Iskandar.

Jamaludin tidak berbincang sebarang projek dengannya ketika bertemu di pejabatnya di bangunan SUK, demikian dipetik dari laman web NST.

Pada 14 Ogos tahun lepas, Imran dalam laporannya kepada SPRM berkata, Jamaludin meminta RM5,000 dan dia memberikan wang itu kepada Jamaludin untuk meluluskan projeknya itu.

"Saya setuju, kenyataan saya kepada SPRM tidak benar," kata Imran dalam Mahkamah Sesyen apabila ditanya peguam Jamaludin, Mohd Roni Abdul Rahman.

Jamaluddin dan Osman Jailu (Adin Changkat Jering), bersama dengan bekas ahli majlis Daerah Perak Tengah, Usaili Alias dan Zul Hassan serta kontraktor Fairul Azrim, telah didakwa menerima rasuah antara RM400 dan RM100,000 antara 6 dan 19 Aug tahun lepas.

Tiga dari mereka juga didakwa menerima perkhidmatan sex oleh tiga wanita Cina yang diuruskan oleh Imran.

Sebelum ini, mahkamah ditunjukkan video Imran menyerahkan duit itu kepada Osman dan Usaili bahkan juga video tiga lelaki yang didakwa melakukan hubungan seks dengan tiga wanita Cina itu.

1 comment:

Teluk Bakong said...

nak lepaskan dua ekor tu le dari tuduhan

Linkwithin