Saturday, April 25, 2009

SAPE KATE SURE HEBOH HARAM ?

Dulu kate haram...sekarang tak ngape kome


Kome jangan pandai-pandai kata Sure Heboh haram. Kome ngaji di mane ? Al-Azhar ? Ummul Qura? University of Madinah ? Yarmuk ? UIAM ? Kolej Islam ? Setakat ngaji pondok di Pondok Tunjung tu tak usah le pandai-pandai kata Sure Heboh haram. Mufti teman lagi terror. Dia dah abih ngaji! Dah dapat tripple PhD. Anugerah itu, ini. Sebut saja hukum hakam, halal-haram, tak boleh challenge dia. "Everything is at his fingertips". Tengok je kat Lumut, Perak... Sure Heboh dah dirasmikan hari ni, serentak dengan perishtiharaan Lumut sebagai Bandar TLDM. Teman memang lame dah tak tengok TV, sejak DS Nizar tak jadi MB teman...

Fuh! Ghopenye dah banyak berubah kat Perak ni, bukan takat MBnye dah ubah. Hukum haram Sure Heboh pun dah ubah! Teman ke Sri manjung tadi, nampak le budak-budak muda dan yang tak berape mude tengah kerumun satu khemah ni, teman tinjau le kedalam... ohhh...artis-artis jemputan Sure Heboh ghopenye. Semuenye dah bertudung litup, baju pulak besar, labuh. Anak-anak mude tu pulak dihidang dengan halwa telinga lagu-lagu El-Suraya (cam Selimut Putih, Palestine...). Teman terharu... patutle Sure Heboh dah boleh bawak ke sini... artis2nye dah boleh pimpin peminat ke syurga...ohhh!...terimekasih le semua pihak yang terlibat dalam program Sure Heboh tu.

FRU pulak memang same banyak ngan peminat artis2 tu. Tapi teman marah betul, deme tengak relaks kat warung makan, takde yang nak jaga keselamatan artis2 tu... tak bawak pun deme water canon yang selalu deme bawak mase nak jaga keselamatan Abang Mat Sabu masa die ceramah, topi ngan senapang tembak gas deme pun teman tak nampak... isk!isk! ate kalu jadi pape kat artis2 tu sape nak bertanggungjawab? DS Nizar mesti kena saman besor sebab sebelas bulan jadi MB tak buat garis panduan keselamatan artis2 yang datang ke Perak.

Balik ceghiter artis2 tu tadi. Deme memang sah udah warak. Buktinye takde sape terkinje-kinje mase Deejay perkenalkan deme, time Asar tadi Dejay memberhentikan progam dan mengajak semua yang datang semue pegi surau yang penganjur sediekan...dah tu, peminat lelaki pompuan semue berasingan...nyese teman marahkan Sure Heboh tu. Program tu bagus ya amat... selame ari ni orang PAS dah rugikan orang Perak sebab tak nyokong Sure Heboh... Oi PAS! Dengo arahan Mufti le kalo nak selamat, kalo nak sume oghang sayang.

Kat Lumut plak, remajenye tak de pun pegang2 tangan, tak de pun kat tempat2 semak dan gelap2. Lampu2 dipasang di merata tempat. Polis dan PPM meronda 24 jam. Ade je yang duduk dekat2, tak sampai seminit, dah kene cekup. Syabas MB baru ! Kedai2 24 jam yang jual arak dan kondom2 udah tidak dibenarkan beroperasi. Boleh kata Lumut @ Perak dah maksiat sifar !

Tahniah kepada MB, mufti dan penasihat agama baru MB, YB Najmuddin Alias al-hafiz. Kome tak respect ke deme2 ni. Kalau tak kerana deme ni, mesti teman masih sangka yang Sure Heboh tu masih haram !

Takbir !

ude kenang

3 comments:

A Mum Of Three Mohd said...

Salam TBO

Allahu Akbar!!! Tahniah ude kenang.
Tak ke hebat ular-ular dalam semak kita. Berjaya men'transform'kan apa yang dulu nyer haram menjadi halal semula. Tuan-tuan dan puan=puan dari SATU MALAYSIA harus ke sini.. tengok perubahan yang telah berlaku...hebat!!! Boleh masukkan dalam rancangan "Believe It or Not"

Deans said...

ye bebeno ke cerite kome ni.. ish...ish kalo bebenor teman pun tumpang seronok juge.. teman ni sejak MB DS Nizar digulingkan malas bebeno nak balik kampong teman di dekat2 bote kiri. tak yah bagitau kampong nye... nanti kome kenei pulak teman.. malu le.. bukan nye ape sedih .. tapi kalo gitu.. gayenye.. suke le teman .. boleh le teman balik bawak anak2 tengok artis kat sure heboh tu... mesti le macam kat iran tu kot... semue bertudung.. sekali lagi ye.. ke ni.. atau kome ngecek aje... takbir !!!

perak said...

Yg Haram tu tetap Haram, mata dok lihat telinga dok dengar. Cuma adab sahaja yg dijaga. Klu laki dgr pompuan nyanyi.....haram, nak2 bergelek lak, nampak lak tu melleh air liur.....dh haram lagi. Dak ke haram tuh.............ish kome nie......mane kome ngaji ni ntoh le......kome pi le pakai ketayap bertanduk merah confirm meroyan gile camnie.........sesat pale otak aku dibuat kome

Linkwithin