Saturday, April 27, 2013

Tan Sri Muhammad Mohd Taib sifatkan UMNO kereta buruk yang tiada brek


27 hb. April, 2013...Batu Muda, Batu Caves, Kuala Lumpur. Bekas Menteri Besar Selangor Tan Sri Muhammad bin Mohd Taib hari ini dalam suatu ceramah kelompok di Taman Batu Muda menyifatkan UMNO BN sebagai kereta buruk yang breknya sudah tidak berfungsi. Beliau menyatakan "jika rakyat masih mengundi  UMNO BN dalam pilihanraya umum yang ke 13 nanti , kereta BN akan membawa kita masuk gaung ujar beliau.

Turut berceramah dalam ceramah kelompok berkenaan ialah Calon Parlimen Parlimen Batu Saudara Tian Chua,Editor Harakah Dato' Tarmizi Mat Jam, dan YDP PAS Batu Cikgu Ishak Surin. Sorotan video akan menyusul..tunggu.TBOGambar Sekitar Himpunan Gelombang Anak Muda Tolak BN Berarak ke Bagunan UMNO (PWTC)
 Sekumpulan mahasiswa dan anak muda hari ini berarak dari Dataran Merdeka dan berkumpul secara aman berhampiran Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC)  bagi menyatakan bantahan terhadap Umno-Barisan Nasional.


Penganjur Terpaksa Bertegang Leher Dengan Agen Parti SPR..!! Ceramah Nyaris Nyaris Dibatalkan


Semalam satu ceramah umum nyaris digagalkan oleh agen parti yang turut berada didalam SPR.Kejadian berlaku di tengah tengah acara apabila sekumpulan yang mewakili SPRM telah hadir yntuk membuat lawatan mengejut disatu tapak ceramah di Bota Kiri.


Perkara pertama yang diperiksa mereka ialah permit ceramah.Salah seorang agen yang mewakili parti telah berkeras supaya pihak penganjur menunjukkan permit ceramah.Keadaan ini telah menimbulkan ketegangan.Pihak penganjur berhujah bahawa permit ceramah tidak diperlukan semasa "Kempen Pilihanraya" yang berlangsung disepanjang 15 hari ini.Penganjur juga mempertikaikan sama ada pihak UMNO juga ada memohon permit untuk kempen kempen mereka?.Beliau berharap supaya SPR membuat pemantauan secara adil dan saksama tanpa memilih bulu.Jangan cuma menjadi perkakas UMNO sahaja.

 Penganjur juga turut mempertikaikan mengapa SPR membiarkan bendera UMNO begitu banyak digantungkan didalam kampung kampung padahal Parti UMNO tidak bertanding didalam PRU 13.Perlanggaran undang undang itu begitu jelas tetapi tiada pihak yang buat teguran dan penguatkuasaan.Bendera Parti yang tidak bertanding cuma boleh digantung di Bangunan Parti itu sahaja dan tidak boleh digantung seperti bendera bendera parti yang bertanding.


Bagi pihak AMK Parit,menurutnya UMNO telah lama mencabuli hak hak demokrasi tetapi SPRM memandang perkara tersebut sebelah mata sahaja.Pengunaan Dewan Orang Ramai sebagai bilik gerakan BN adalah mencabuli hak hak orang ramai dan merupakan tindakan yang tidak demokatik,namun sehingga hari ini tiada satu pun larangan atau arahan dari pihak SPR.Rakyat dirasakan telah diperbodoh dan ditarik hidung kerana mereka tidak dapat menyuarakan hak dan kehendak mereka.SPR semacam cuba menyembunyi kan fakta fakta serta undang undang mengenai Pilihanraya.


Setelah berhujah dengan panjang lebar oleh Ketua Penerangan dan Ketua AMK,akhirnya agen berkenaan terpaksa mengalah kerana segala hujah hujah penganjur adalah benar dan berkemungkinan beliau sendiri kurang arif dengan peraturan peraturan Pilihanraya.

Adalah sangat menghairankan bahawa banyak berlaku dalam ceramah ceramah UMNO yang menuduh DS Anwar Ibrahim sebagai peliwat,LBGT,agen yahudi dan sebagainya.SPR tidak ambil tindakan pun ke atas penceramah,padahal Mahkamah sendiri mendapati DSA tidak bersalah dan beberapa pihak tertentu telah didenda kerana menuduh DSAI sedemikian.Mengapa fitnah dan cemuhan dibenarkan didalam ceramah politik.Perkara ini boleh dilihat di Botaonline.

Sekiranya ada provokasi dari agen parti dalam SPR ini,pihak penganjur mestilah dengan tenang dan sabar membalas setiap serangan.Sesungguhnya provokasi ini sememangnya diatur untuk memperlahankan momentum gerakkerja Pilihanraya Pakatan Rakyat.Umno merasakan sekiranya momentum seperti ini berterusan selama 8 hari lagi,nescaya BN akan kalah teruk

Kembalikan fungsi asal media


Muhammad Ismi Mat Taib
Wartawan Sinar Harian
24 April 2013

Muhammad Ismi Mat Taib
PARIT - Calon Pas Parlimen Parit, Muhammad Ismi Mat Taib mencabar Barisan Nasional (BN) mengembalikan fungsi media membekalkan maklumat tepat untuk rakyat membuat penilaian.

Menurutnya, sebagai kerajaan, BN dilihat gagal mengembalikan fungsi media rasmi kepada fungsi asal iaitu menjadi jentera penerangan kerajaan.

“Apa yang berlaku mereka terus menjadi jentera penerangan BN seolah-olah mereka sahaja yang bertanding dalam Pilihan Raya Umum ke-13  (PRU13) ini.

“Kegagalan ini jelas menunjukkan BN tidak mahu berubah dan sentiasa berlaku zalim kepada harta dan hak rakyat,” katanya.

Beliau berkata, pilihan raya adalah kemuncak kepada amalan demokrasi di Malaysia dan BN dilihat akur dan merendah diri apabila sanggup ‘menuntut ilmu’ daripada Pakatan Rakyat (PR) dalam melaksanakan manifesto.

Penolong Setiausaha Dewan Ulamak Pas Pusat berkata, manifesto PR wujud disebabkan oleh keinginan rakyat untuk melihat sebuah kerajaan yang adil, telus dan berkebajikan.

“Inilah mesej utama dalam manifesto PR dan jika konsep ini gagal difahami  BN maka negara akan terus mundur dan keadaan ekonomi negara akan semakin terjejas,” katanya.

4 Asas Pembangunan Dun Bota


        Berusaha menjadikan rakyat Bota berpendidikan

O         Orang muda dipersiapkan sebagai waris kepimpinan

T         Tradisi,budaya dan warisan masyarakat diperkasa

A         Amalan agama dihayati dalam kehidupan


"Daripada Usaha Kita Bersama Untuk Mengecapi Keadilan Bersama"

Friday, April 26, 2013

Nasib 4 katak di Perak : Hilang Hanyir, Bangkai Dibuang..Daaa..

Katak Lagi Satu..Terselamat..Dalam Pahgrit Banyak Katak..Gedek..Gedek..Ongg!!!
IPOH: 'Hilang madu sepah dibuang'. Setelah berjaya mendapat kuasa, mereka yang berjasa kepada mereka selama ini dibuang begitu sahaja.

Itulah nasib empat bekas wakil rakyat Pakatan Rakyat di Perak yang menolong BN menjatuhkan kerajaan negeri Pakatan di Perak.

Dalam pengumuman calon-calon BN , kesemua mereka tidak mendapat sebarang kerusi dalam pilihan raya ini.

(Dalam kenangan...Najib ketika mengumumkan tindakan tiga ADUN Pakatan keluar parti dan sokong BN. Sekarang ke mana mereka?)

"Setelah rampasan kuasa di Perak, kini BN mengkhianati 4 katak yang bantunya rampas kuasa. Rakyat tak akan lupa. Ini Kalilah!" tulis Nga Kor Meng, bekas Exco kerajaan negeri Perak.

Sebelum ini, beliau yang juga Setiausaha DAP Negeri Perak mencabar Barisan Nasional (BN) menyenaraikan empat calon bebas, Datuk Hee Yit Fong, Jamaluddin Radzi, Kapten (B) Mohd Osman Jailu dan Keshvinder Singh sebagai calon BN pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Nga Kor Ming berkata, keempat-empat penyandang kerusi Dun itu perlu diberi peluang susulan tindakan mereka meninggalkan parti masing-masing untuk membolehkan BN mentadbir negeri ini.

Katanya, BN perlu mengenang jasa keempat-empat penyandang kerusi Dun itu dengan mencalonkan mereka untuk bertanding semula pada pilihan raya umum kali ini.

"Mereka perlu diberi peluang selepas tindakan mereka menamatkan pemerintahan sebuah kerajaan yang mendapat mandat sepenuhnya daripada rakyat. Kami cabar BN Negeri Perak senaraikan 'fantastic four' ini sebagai calon PRU13.

"Perletakan keempat-empat calon bebas itu bakal membuktikan tahap sebenar sokongan rakyat kepada mereka," katanya pada sidang media, di sini sebelum ini. Harakah

Kenalilah Calon Parlimen P 069 Pakatan Rakyat Ustaz Ismi Hj Mat Taib


Anak watan kelahiran Parit Perak ini merupakan seorang aktivis sosial yang telah banyak memberi impak positif kepada masyarakat dan terlbat dalam mengatasi masalah rakyat dalam pelbagai bidang.

PROFIL:

TARIKH LAHIR     : 24 MEI 1974

TEMPAT LAHIR    : PARIT PERAK

NAMA ISTER       : HAJAH MASLINA BT MUHAMMAD

ANAK                  : 7 ORANG

KERJAYA             : PENGARAH URUSAN DAN PEMBIMBING UMRAH
                             DARUL MUBARAK TRAVEL & TOUR

Berucap Dihadapan Markaz Pas Bota


PENDIDIKAN

1.Sedang mengikuti pengajian doktor falsafah dalam bidang pengajian Al-Quran di Universiti Malaya

2.Ijazah sarjana Usuluddin Al-Quran & Hadith, Universiti Malaya.

3.Ijazah sarjana Muda (Kepujian) Bahasa Arab,University of Jordan.

4.Kolej Islam Sultan Alam Shah Kelang,Sek Men Izuddin Shah Ipoh,Sek Keb Parit.

PENGALAMAN KERJAYA

1.Guru-SMK Sultan Muhammad Shah,Sek Agama Aziziah Parit.

2.Pensyarah Institiut Bahasa Melayu malaysia(IBBM),Pensyarah Sambilan UITM

3.Pengarah Urusan Mubarak Travel

4.Guru Agama bertauliah.

Ustaz Ismi Dihari Pernamaan Calun

JAWATAN DALAM PARTI

1.Bendahari DPP Perak (2007-2009)
2.Ketua DPP Parit (2007-2009)
3.Timbalan YDP Parit
4.YDP PAS Parit (2011 hingga kini)
5.Penolong S/U Dewan Ulamak Pas Pusat (2011-Kini)

SUMBANGAN

1.Ajk Maahad Tahfiz Wal-Addin Parit
2.Ahli Lembaga Pengarah Yayasan Perak
3.Pengasas Pondok Pengajian Al-Mubarak.
4.Bendahari Kumpulan Sukarelawan Pendidikan Rakyat (KAWAN)

MINAT DAN KECENDERUNGAN

Berminat dalam kerja sosial dan kebajikan.Berpengalaman dan cenderung dalam aktiviti perlancungan,haji dan umrah.

Thursday, April 25, 2013

Bilik Gerakan Bandar Sidec Seri Iskandar Musnah Menyembah Bumi...

 Pada hari Ahad yang lalu 21 hb April telah berlaku suatu ribut yang amat kuat di Seri Iskandar.Ribut yang kuat ini telah mengakibatkanBilik Gerakan Bandar Sidec yang diperbuat dari khemah telah tumbang menyembah bumi.Namun pada petang Isnin kelihatan beberapa petugas PKR Bandar Sidec telah mengalihkan sisa sisa runtuhan.Diharap Bilik Gerakan tersebut dapat dinaikkan kembali.Wednesday, April 24, 2013

Warga Emas Tidak Lagi Selamat Dirumah ..Orang Jahat Sudah Terlalu Ramai..Mana Menifesto BN Untuk Turunkan Kadar Jenayah?


Ustaz Zulkifly Ibrahim Sedang Menyantuni Warga Emas
Seorang warga emas Kg Telok Bakong kerugian hampir RM5000 kerana disamun oleh 2 orang lelaki yang menyamar sebagai pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB).Kejadian yang berlaku pada tengahari semalam melibatkan seorang wanita berumur 70an yang berseorangan dirumahnya didatangi oleh dua orang lelaki yang memperkenalkan diri mereka sebagai pekerja TNB.

Keselamatan Warga Emas Musti Diberi Keutamaan
 Mereka kononnya menyatakan lawatan itu adalah untuk menyiasat berikutan adanya laporan bil letrik yang tinggi.Mereka telah meminta kad pengenalan dari mangsa.Kemudiannya salah seorang dari penyamar berkenaan meminta mangsa menunjukkan meter letrik.Mangsa telah membawa seorang penyamar berkenaan naik ketingkat atas uuntuk melakukan pemeriksaan keatas meter api.Mangsa telah kedapur sekejap.Apabila mangsa kembali,kedua dua penyamar telah menghilangkan diri.Mangsa telah memeriksa beg duitnya dan mendapati wang tunai serta barang barang kemasnya telah diambil oleh kedua dua orang yang tidak dikenali itu.


Lapuran polis telah dibuat.Dua buah kereta polis telah bergegas kesana untuk menyiasat dan mengambil maklumat lanjut.Setelah berita ini tersebar,rupa rupanya kejadian yang sama telah berlaku di kampong sebelah iaitu Kg Padang Changkat.Sebenarnya kes seumpama ini telah di war warkan dalam Radio Perak.Sebelum nya satu kejadian ragut melibatkan warga emas pernah dilapurkan belaku di Telok Bakong.

Diharap warga emas yang bersendirian akan lebih berhati hati dengan keselamatan diri masing masing.Dengan keadaan ekonomi yang merudum dibawah pemerintahan Barisan Nasional,dijangkakan kejadian jenayah akan terus meningkat,sekiranya mereka terus memerintah.Oleh itu,lakukan perubahan supaya Negara ditadbir oleh mereka mereka yang amanah dan adil agar ekonomi Negara dapat dimantapkan dan membawa kepada penurunan kadar jenayah.

Pernah Tak Tengok Tali Gantung Yang Sebenar?..Hukum Hudud Suatu Perbincangan

Tiada Hukuman Gantung Dalam Undang Undang Islam

Hukuman Gantung Adalah Menyakitkan

Dalam Perlembagaan Persekutuan Fasal 3: Ugama bagi Persekutuan (1) Ugama Islam ialah Ugama Persekutuan; tetapi ugama-ugama lain boleh diamalkan dengan aman dan damai dimana mana bahagian Persekutuan ",tetapi ianya tidak dinikmati oleh ugama Islam.

Apabila umat Islam di Malaysia hendak beramal dengan Kanun Jinayah Syariah,termasuk bab hudud,qisas,ta'zir dan diat,maka di dalam Perlembagaan Persekutuan melarang pemakaiannya.Contohnya,Enakmen Jinayah Syariah Negaeri Kelantan dan Terenganu,walaupun sudah dapat perkenan Sultan Kelantan dan Terenganu,tetapi pihak Polis dan pendakwaraya enggan menguatkuasakan undang undang ini,atas halangan Perlembagaan Perlembagaan Persekutuan dan Pemerintahan Umno/BN.

Selagi undang undang Enakmen Jinayah Syariah tidak dapat dilaksanakan kepada umat Islam dan Undang undang Malaysia Kanun Keseksaan Akta 574,masih lagi dikuatkuasakan kepada umat Islam oleh kerajaan Umno/BN,maka mereka yang menyokong dan mengundi kerajaan Umno/BN secara jelasnya telah terjebak melakukan syirik kepada Allah Subhanahu Wa Taala.

Sila rujuk mustika hadith no 5,ms 32 dan 33 terbitan bahagian agama Jabatan Perdana Menteri yang ditandatangani oleh Tun Abdul Razak menyatakan,

Dari Abdullah Bin Mas'ud ra katanya Rasulullah saw bersabda,"Sesiapa yang mati dalam keadaan melakukan sebarang syirik terhadap Allah,masuklah ia kedalam neraka"(Bukhari dan Muslim).

Sheikh Abdullah Basameh antara lain menghuraikan:-Demikian juga amatlah salahnya menerima sebarang undang undang dan peraturan atau hukum hakam yang diadakan oleh yang lain dari Allah,kecuali sekadar yang berdasarkan aturan,kenyataan atau pengajaran yang dibawa oleh Rasulullah saw.

Ada pun Undang Undang Malaysia Kanun Keseksaan,Akta 574 yang digunapakai di mahkamah kerajaan UMNO/BN adalah sah bukan dari hukum hakam Allah dan bukan juga dari Rasulullah saw.

Contoh:
Seksyen 302,Seksaan bagi kesalahan membunuh orang,gantung sampai mati,tiada peluang oleh waris dan bayaran diat
Seksyen 323,seksaan kerana dengan sengaja menyebabkan cedera,penjara 1 tahun dan denda.
Seksyen 376 rogol,penjara 5 tahun dan sebatan.
Seksyen 379 Hukuman bagi kesalahan mencuri adalah dipenjara 7 tahun dan denda.dll

Ada pun contoh undang undang diatas adalah syirik.

Sumber Risalah Edaran Pas Parit.
Gambar Ehsan:Encik Isma

Tuesday, April 23, 2013

Lebih Dari Setengah Juta Saman AES Sudah Dikeluarkan..Siapa Yang Untung?Penyerahan Banner Blilik Gerakan Di Padang Changkat


Pada hari Selasa yang lalu 16 hb April 2013 telah berlangsung satu majlis di Kg Padang Changkat untuk membuat pengisytiharan Calon DUN Bota kepada penduduk tempatan setelah ianya dilakukan di Manjoi oleh Dato Seri Anwar Ibrahim pada malam sebelumnya.Pengisytiharan ini dilakukan oleh Dr Lim Boon Chai Ahli Parlimen Gopeng dan juga Naib Ketua PKR Perak.Majlis juga turut melakukan upacara penyerahan banner dan makanan kepada 16 Bilik Gerakan PKR didalam DUN Bota.Ianya disampaikan sendiri oleh calon DUN Bota,Ustaz Zulkifli Ibrahim kepada setiap ketua Jentera Daerah Mengundi.


Dalam ucapannya Dr Lim Boon Chai telah menekankan beberapa isu isu nasional untuk difahami oleh rakyat.Perkara pertama yang dijelaskan oleh beliau ialah berkenaan dengan Saman AES.Kaedah AES yang dijalankan di negara ini kelihatan pelik dan jauh berbeza dengan sebagaimana yang dipraktikkan dinegara maju.Negara maju,segala hasil dari saman dikembalikan kepada kerajaan dan wang tersebut digunakan kembali untuk pembangunan dan kemajuan masyarakat.Tetapi di Malaysia,peperatusan tertentu diberi kepada syarikat syarikat tertentu atas alasan kos penyelengaraan.Syarikat ini dikatakan mendapat RM 16 keatas setiap saman yang dikeluarkan.

Dr Lee pernah bertanyakan soalan kepada Parlimen mengenai jumlah saman yang dikeluarkan sehingga hari ini.Suatu jawapan yang mengejutkan telah keluar dari mulut Menteri berkenaan.Sebanyak lebih dari setengah juta saman AES telah dikeluarkan sehingga hari ini dari cuma 14 peranti yang beroperasi!.Cuba fikirkan sekira nya peranti ini siap dipasang semuanya.Rakyat terpaksa mengikat perut untuk bayar saman AES.Keterangan lanjut untuk AES ini bolehlah kesini dan kesitu.


Seterusnya Dr Lim Boon Chai mengisytiharkan Ustaz Zulkifly Ibrahim sebagai Calun PKR untuk mengisi DUN Bota.Beliau berangapan bahawa calon yang dipilih ini adalah yang terbaik untuk dipilih oleh rakyat.Ustaz Zul dianggap sebagai calon yang serba berkebolehan dari segi agama,kepimpinan dan semangat juang yang baik.Rakyat Bota seharusnya mengambil kesempatan ini untuk melakukan perubahan untuk kesejahteraan dan kebaikan bersama.

Men In Black AIC

Monday, April 22, 2013

Hijrah Bota , Kenali Calon PKR N 39 DUN Bota Ustaz Zulkifly Ibrahim


DVD Libanglibu - Lembu Rakus terbitan Roketkini.com di lancarkan hari ini.


22/4/2013 (Mon) 1130 am di Dewan Rumah EXCO., Jalan Hablur 7/6, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor.
Akhir siap dilancarkan DVD Libanglibu - Lembu Rakus hari ini.Dapat dari Roketkini.com.Album Koleksi Pemenang Pesta Lagu Jalanan. Album ini mengandungi karya asal oleh kumpulan muda-mudi Malaysia. Lagu-lagu ciptaan mereka juga merupakan suara hati dan harapan mereka terhadap masa depan negara kita yang tercinta ini.

Lagu-lagu ini juga menggambarkan semangat generasi muda ini yang komited untuk memperjuangkan hak asasi manusia, keadilan, anti-rasuah, demokrasi dan patriotism.Libanglibu berasal dari Telok Bakong Bota Kanan sebuah kumpulan menyokong perjuangan Pakatan Rakyat dan menolak kezaliman BN.

Lembu Rakus
Composer : Jaz Irwan
Lirik : Jais Wings
Muzik : Libanglibu

Keputusan Terkini DSAI DI Lambor Kiri..Akan Lakukan Rundingan Untuk Elak Pertembungan PAS PKR..Harap Penyokong Bersabar.Che Gu Bard Sah Bertanding..PAS 3 PKR 3..Adil...

Ustaz Zulkifly Ibrahim Calon DUN Bota
M.C RAMLI ADNAN
Wakil UPU Kg Kuchai
Dari UPU Padang Changkat..Pakai Baju Kunin Lagi..Chewahhh
Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mempertahankan tindakannya meletakkan Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai 'Chegubard' sebagai calon Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Acheh..Beliau menambah lagi,bahawa beliau telah bertanya kepada Pimpinan Pas bahawa adakah ada sesiapa calon dari Pas akan bertanding disana.Setelah yakin bahawa DUN tersebut tidak akan ditandingi oleh PAS,Maka dia meletakkan Che Gu Bard disana.Sekiranya beliau tahu bahawa calon PAS akan bertanding,beliau tidak akan meletakkan Che Gu Bard disana

Katanya pertembungan calon PKR dan PAS di kerusi DUN itu adalah disebabkan salah faham kedua-dua parti ketika mencalonkan wakil masing-masing.Beliau berusaha akan mempastikan tiada pertembungan antara PAS dan PKR dimana mana kerusi.

"Bagi kita tempoh sehingga esok hari untuk selesaikan perkara ini," beliau berkata dalam ceramahnya di hadapan penyokong pakatan pembangkang di Kampung Telok Sena Lambor Kiri, Bota semalam.

DUN Sungai Acheh bakal menyaksikan pertembungan tiga penjuru antara calon BN Datuk Mahmud Zakaria, calon PKR Chegubard dan Mohd Yusni Mat Piah dari PAS sekiranya tiada rundingan dibuat dikalangan pimpinan pakatan rakyat.

Dato Seri Anwar Ibrahim juga menegaskan bahawa Manifesto yang dilancarkan oleh Barisan Nasional baru baru ini adalah diciplak dari manifesto Pakatan Rakyat.Beliau memberi contoh penurunan harga kereta,permit teksi,air percuma dan sebagainya.Beliau mengambarkan keadaan ini sebagai "kehabisan idea" oleh pemimpin BN.

Beliau telah berucap selama kira kira 45 minit dihadapan penyokong dan beliau juga turut berharap supaya rakyat sekeliannya dapat menaikan dan memberi mandat kepada calon calon Pakatan Rakyat yang bertanding Ustaz Ismi Mat Taib Parlimen Parit,Ustaz Zulkifly di DUN Bota dan Dr Najiha di DUN Belanja.-TBO


Chegu Bard sah tanding DUN Sungai Acheh

(Oleh Aisha Geoffrey)
SUBANG JAYA 18 APRIL: Ketua Cabang KEADILAN Rembau, Badrul Hisham Shaharin sah akan bertanding di Dewan Undangan Negeri (DUN) N21 Sungai Acheh pada Pilihan Raya Umum 5 Mei ini.
chegubard3Badrul atau Chegu Bard yang juga Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menerima watikah pencalonan oleh Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail pagi tadi.
Sungai Acheh sebelum ini menjadi rundingan antara KEADILAN dan PAS yang turut meletakkan calonnya, Yusni Md Piah.
Sebelum itu, Pengerusi KEADILAN Pulau Pinang, Datuk Dr Mansor Othman terlebih dahulu mengumumkan Chegu Bard calon di kawasan tersebut.
Sungai Acheh merupakan satu daripada tiga kerusi DUN di bawah Parlimen Nibong Tebal selain N20 Sungai Bakap dan N19 Jawi.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=50701

 

3 DUN T'ganu kepada PAS, Labuan, Sg Aceh, Panti kepada PKR

Harakahdaily, 22 Apr 2013
KUALA LUMPUR: PAS memutuskan untuk menyerahkan kerusi Parlimen Labuan, DUN Sungai Aceh, Pulau Pinang dan Panti di Johor kepada PKR.

PKR pula menyerahkan tiga DUN di Terengganu iaitu Bukit Besi, Seberang Takir dan Kota Putera kepada PAS.

Manakala kerusi DUN Kota Damansara di bawah Parlimen Subang akan dirundingkan antara PAS dan PKR.

Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu akan bertemu dengan Dr Nasir Hashim iaitu calon dari PSM  di Kota Damansara yang bertanding atas tiket PKR di Kota Damansara.


Perkara ini diumumkan Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dalam sidang media di Pusat Media PAS Jalan Raja laut hari ini.

Linkwithin