Wednesday, January 21, 2009

Kata Kata Kata

Kata Pak Lah
Yakin BN Boleh Menang Di Kuala Terengganu(Setiap kali yakin BN tumpo)

Kata Najib
"Pemimpin Umno di semua peringkat Umno mesti menunjukkan imej positif dan mesra rakyat," kata beliau kepada pemberita.(Sah orang Umno tak mesra rakyat)

Kata Zahid Hamidi
Kita tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan disiplin terhadap pengarah agensi Persekutuan jika mereka menghadiri mesyuarat tersebut," katanya kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tindakan Persekutuan Negeri di sini, hari ini.Kita tidak mengiktiraf syor-syor yang dibuat Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK)," katanya.(Langkah yang tidak menghormati majoriti rakyat Perak yang memilih pemerintahan PR,ingat rakyat Perak tak bayor cukai ker!!Ilham balik haji)

Kata Sharir 15 duit
Harga gula dijangka naik selepas Tahun Baru Cina(Menteri tak puas hati minyak merundum turun,gula jer ker nak naik?)

Kata Amirsham
Impak Kelembapan Ekonomi Hanya Jangka Pendek(pendek akal,berapa banyak pendek )

Kata-Kata Yang Boleh di Terima Rakyat
Kata Muhyidin Yassin

"Sekarang ini dalam Umno, apakah faktor penarik itu. Tidak ada faktor penarik, kita telah kehilangan faktor penarik yang akan membuatkan rakyat benar-benar mahu mendengar apa yang dikatakan oleh pemimpin," kata Muhyiddin
(sebenornya Muhyiddin nak cakap 'aku memang meluat dengan hangpa berdua Najib dan Paklah!!)
javascript:void(0)
Umno kuat semasa Anwar TPM selepas itu semakin menuju ke alam barzakh.Pakatan Rakyat semakin berada di landasan yang betul dengan gandingan DSAI,Tg Hj Hadi,TG Nik Aziz,Guang Eng,Lim Kit Siang dan semesti MB Perak Nizar.

Setelah PRK KT yang telah menyaksikan segala senjata bala tentera BN di kerah habis-habisan namun kuasa rakyat berjaya menegakkan kebenaran.Itulah kententuan Allah s.w.t.

Mampukah BN menuju medan pertempuran yang lebih luas di PRU 13!Keyakinan BN semakin terhakis semenjak 8 Mac 2008.Kemampuan zahir batinnya semakin merundum seiringan dengan usianya yang semakin lanjut.Udah mandang Ummphh...

Oleh itu dinasihat wakil rakyat BN menjaga kesihatan moga panjang umur,kalau pendek hayat ,ramai yang gayat nanti kena PRK lagi,maklumlah udah tak berhenti-henti nonggengnye...

Akhirkata berhijrahlah wahai orang orang Umno dan amnya BN ke Pakatan Rakyat.Suasana membuktikan serangan media perdana sudah tidak memberi kesan lagi,jikalau anda bergelar manusia yang dikurniakan akal oleh Pencipta Yang Esa pasti terdetik dihati anda akan kebenaran...

Tuesday, January 20, 2009

Majoriti 2631 : UMNO menangis tidak siapa tahu !


kelulut@telokbakong.com

20.01.2009


Akhirnya runtuh keegoan UMNO - BN setelah kalah didalam pilihanraya kecil Kuala Trengganu .Dengan kekuatan jentera dan kewangan yang mencurah - curah namun kecundang ditangan PAS .

PRK Kuala Trengganu adalah harapan besar bagi Umno untuk memulihkan moral akibat disampuk badi kekalahan PRU 12 .

Dengan meletakkan calon heavyweight Datuk Wan Farid dianggap calon terbaik dan berpendidikan Tinggi .Sehinggakan Najib menganggap kelulusan LLB nya lebih baik daripada calon Pas .

Sejurus kekalahan mereka pelbagai analisis yang dilakukan oleh pelbagai pihak .Ada yang mengatakan faktor calon yang tidak tepat , kelemahan jentera pilihanraya dan lain - lain lagi .

Malah ketika artikel ini ditulis, mkini melaporkan ;

Muhyiddin: Umno sudah hilang faktor 'penarik'

Jan 19, 09 3:55pm

Calon timbalan presiden Umno, Tan Sri Muhyiddin Yassin secara terus terang mengakui bahawa Umno telah kehilangan faktor "penarik" untuk menarik rakyat kepada parti tunjang komponen BN itu.

Beliau yang juga naib presiden Umno berkata, faktor itu perlu dibawa kembali kerana dengan memiliki faktor penarik itu, bermakna rakyat akan tertarik dan memberikan perhatian terhadap perkara baru dan menarik yang disampaikan oleh parti itu.

"Sekarang ini dalam Umno, apakah faktor penarik itu. Tidak ada faktor penarik, kita telah kehilangan faktor penarik yang akan membuatkan rakyat benar-benar mahu mendengar apa yang dikatakan oleh pemimpin," katanya.

Sebenarnya Umno bukan hilang daya penarik. Tetapi rakyat telah menolak mereka kerana menyedari pembohongan demi pembohongan dari kalangan pimpinan .

Rakyat telah muak dengan propaganda media massa yang tidak bermaruah . Hanya menurut telunjuk pemimpin BN .Akhirnya padah memakan diri .

Umno semakin lemas dengan masalah rasuah didalam parti mereka hingga tidak dapat dibendung lagi .Dakwaan yang datang dari kalangan mereka itu tetap dianggap ' suci ' dengan pelbagai alasan .

Soalnya sampai bila ia mahu dipertahankan ?

UMNO mengalami sindrom penafian .


Masalah kepimpinan umno menambahkan lagi kereputan dan kerosakan parti itu . Akibat bertelingkah tentang jawatan parti perhatian terhadap rakyat kian longgar .

Walaupun mereka sedar tentang penolakan rakyat terhadap BN mereka masih menafikan kebenarannya.

Kini wujud kelompok Abdullah , Najib , Tun Mahathir , KU LI yang seolah olah bertindak sebagai jurucakap bagi UMNO yang pelbagai versi saling salah menyalahkan .

Namun untuk mengatakan Pakatan Rakyat sudah diterima oleh majoriti rakyat malaysia jauh sekali .Umno akan lebur sedikit masa lagi, semakin kuat tekanan terhadap PR akan bertambah subur sokongan yang akan dituai oleh pihak Pakatan .

Lebih melucukan media BN terkadang untuk menyebut PAKATAN RAKYAT pun gugup hinggakan sekadar menyebut PAKATAN PEMBANGKANG .


Hakikatnya UMNO sedang menangisi noktah - noktah akhir perjuangan mereka . Tetapi sayang ini tidak disedari oleh sebahagian besar daripada mereka .

Akibat dibuai ketamakan dunia .

Linkwithin