Thursday, November 6, 2008

Kemenangan Obama cara Yahudi memujuk duniaObama telah menawan White House didalam pilihanraya Presiden AS yang ke 44.Leluhur beliau berasal dari Kenya di sebelah bapanya.Kini beliau dianggap individu paling popular .

Personalitinya yang menarik membuatkan rakyat Amerika terpukau disamping kepetahannya berpidato.Berbanding dengan lawan McCain yang agak berusia dan akibat dibayangi imej George Bush yang kaki perang membuatkan Parti Republikan itu
tersungkur.

Keputusan pilihanraya sudah muktamad, kini dunia menanti kesan daripada pemilihan rakyat Amerika .Apakah benar " CHANGE HAS BEEN COME" atau sekadar bertukar warna tetapi isinya masih sama ?. Ini sesuatu yang belum pasti .

Yang jelas Yahudi melalui pelobi - pelobinya adalah pemain 'catur ' dalam setiap langkah dan ucap penghuni nombor satu White House itu.Jika diperhatikan secara mendalam ini adalah satu helah para pelobi yang cuba mengalihkan perhatian dunia .Jika sebelum ini Amerika sudah puas melanyak mana - mana negara yang boleh menguntungkan mereka.

Kini polis dunia itu sudah tidak mampu lagi mempertahankan imej 'kepolisan' kerana natijahnya amat buruk dimata rakyatnya sendiri.

Kesan daripada krisis ekonomi dunia kini adalah adalah sebagai penyebab Obama dilobi sebagai Presiden AS sekaligus dianggap bakal merancang strategi baru untuk memulihkan Amerika Syarikat.

Dengan kebangkitan kuasa Asia yang diterajui China dan India negara Uncle Sam perlukan wajah baru .Sebelum ini AS adalah kaki perang yang dianggap pejuang keamanan disamping memburu rangkaian penganas adalah 'alasan Syaitan' demi kepentingan politik Yahudi .

Apakah Obama akan berjaya melahirkan Amerika baru ? kini hutang AS 700 bilion menjadi beban yang entah bila akan lunas.Ditambah kejatuhan Syarikat - Syarikat gergasi pengangguran akan meningkat . Perang entah bila akan tamat .

Bayangkanlah jika pelabur - pelabur Asia dan Negara -negara Teluk menarik balik wang mereka yang tersimpan di AS yang selama ini menjana ekonomi mereka ?.

Janji Obama mahu menarik balik tentera di Iraq dan Afghanistan akan ditagih oleh rakyat AS malah dunia pun menanti keputusan itu.

Apakah retorika,yang pasti Yahudi akan beri signal pada setiap tindakan Barack Hussein Obama .

Jika dahulu tunggangan Yahudi adalah " kuda putih " kini apakah dunia akan melihat " kuda hitam " yang akan terus dipacu untuk melanyak dunia khasnya umat Islam.

Mungkinkah Obama akan diperalatkan ? setelah telaga minyak di Teluk dikuasai oleh taukeh - taukeh minyak Amerika .


Kini mungkin sasaran mereka adalah Benua Afrika bermodalkan Obama yang berleluhurkan Kenya .Sikap diplomasi dan senyuman Obama akan menyedut kekayaan Afrika secara terhormat yang selama ini terpendam didalam perut bumi negara - negara miskin itu.

Adalah diyakini bahawa ini semua adalah perancangan Zionis - Freemason dunia mereka tidak merancang untuk setahun atau dua tahun.Tetapi perancangan ini untuk abad 21 dan seterusnya.


Kelihatan keputusan pilihanraya Presiden kali ini Barack Hussein Obama menang bergaya hasil dari kempen yang besar belanjanya antara yang paling mahal.

Ini membuktikan kesungguhan para pelobi yang benar - benar membawa Obama ke White House .


Obama sudah meratah McChicken (McCain ), Apakah Obama juga akan meratah umat Islam ?


kelulut@telokbakong.com

www.telokbakong.com

KTB:
Kita patut menilai Obama dari tindakkannya selepas ini.Jangan terlalu cepat bergembira dan menjangkakan sesuatu yang indah.Pelbagai kemungkinan bakal berlaku.Tiada apa yang patut diraikan dengan kemenangan Obama.

Kerajaan Perak anjur Solat Hajat Perdana pada 9 Nov

Thu | Nov 06, 08 | 8:01:32 am MYT
IPOH, 6 Nov (Hrkh) - Ketua Dewan Pemuda PAS Perak, Ustaz Nor Azli Musa mendedahkan masih terdapat pegawai-pegawai kerajaan di Negeri Perak yang tidak memberikan kerjasama dengan Kerajaan Negeri walaupun kini sudah lapan bulan Pakatan Rakyat menerajui negeri ini.

Walaupun bilangan mereka tidak ramai tetapi ianya sedikit sebanyak boleh merencat hubungan antara pegawai kerajaan jabatan kerajaan dengan Kerajaan Negeri khususnya dengan Menteri Besar Perak, Dato' Seri Ir Mohamad Nizar Jamaludin.

"Menyedari hakikat ini Pemuda Perak mengambil langkah unuk menyelamatkan Kerajaan Negeri dengan mengadakan solat hajat perdana khusus untuk memohon pertolongan dari Allah agar terbuka hati pegawai pegawai kerajaan tersebut untuk bekerjasama dengan Kerajaan Negeri,"katanya dalam satu pertemuan dengan Harakahdaily di sini semalam.

"Solat hajat perdana itu akan dilangsungkan pada 9 November ini di Mini Stadium Manjoi, ianya dimulakan dengan solat maghrib berjemaah, bacaan yasin dan selepas solat isya' kita adakan solat hajat perdana dan diakhir dengan ceramah perdana yang akan disampaikan oleh pimpnan PAS Pusat, Pesuruhjaya PAS Negeri, Ustaz Ahmad Awang dan Menteri Besar Perak,"jelasnya.

Serentak dengan itu juga akan dilancarkan Tabung Pembinaan Kompleks PAS Perak bagi mencari dana untuk membina sebuah kompleks PAS Perak yang lengkap seperti mana Kompleks Pusat Tarbiyah PAS Kelantan (PUTIK).

"Sudah sampai masanya kompleks seumpama itu diwujudkan di negeri ini, kerana itu Pemuda Perak mengambil inisiatif melancarkan tabung pembinaan KOmpleks PAS Perak," katanya.

Sehubungan itu beliau menggesa seluruh ahli PAS hadir di majlis solat hajat perdana serentak dengan pelancaran tabung pembinaan Kompleks PAS Negeri Perak

Monday, November 3, 2008

Kakitangan Awam ikrar bersama Kerajaan Negeri PerakDari kanan, Ir Amir Hussain, Timbalan Pengarah JKR Perak. Dato’ Jamalludin Al Amini, Pegawai Kewangan Negeri Perak. Dato’ Dr. Abdul Rahman Hashim, Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Ngeh Koo Ham, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan, Pengerusi Jawatankuasa Infrastruktur, Kemudahan Awam. dan Ir. Dr. Safry Kamal, Pengarah JKR Negeri Perak.


Jumaat 24 Okt 2008 Ipoh. Majlis pertemuan meraikan pemimpin Kerajaan Negeri Perak Darul Ridzuan dengan warga-kerja JKR Perak dan Jamuan Hari Raya JKR Perak telah diadakan.

Tetamu penting kerajaan Negeri yang hadir ialah, Dato’ Ngeh Koo Ham, Ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan, Pengerusi Jawatankuasa Infrastruktur, Kemudahan Awam. (Ahli Parlimen Beruas dan juga ADUN Setiawan), Dato’ Dr. Abdul Rahman Hashim, Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, Dato’ Jamalludin Al Amini, Pegawai Kewangan Negeri Perak, Pengarah JKR Negeri Perak, Ir. Dr. Safry Kamal, Timbalan Pengarah, Ir Amir Hussain.

Peralihan baru kepimpinan Kerajaan Negeri Perak kepada Pakatan Rakyat pada PRU ke-12 adalah petunjuk dari suara rakyat yang mahukan perubahan. Maka setiap usaha dibuat, bakal melangkah perubahan kepada budaya kerja dan corak kehidupan.

Peneraju kerajaan Negeri Perak, Ir Nizar dari PAS membawa pendekatan ‘Islam untuk Semua’ berkeyakinan Islam membawa kebaikan dan keadilan semua bangsa dan ugama seperti tazkirah MB Ir Nizar kepada warga-kerja JKR sebelum ini. Perlaksanaan nilai hidup Islam yang positif telah diterima semua pihak dari kalangan penyokong kerajaan yang pelbagai bangsa dan ugama.

Merealisasikan agenda perubahan kerajaan Pakatan Rakyat kepada Organisasi dan Jabatan Kerajaan bukan semata-mata terletak kepada perubahan sistem, peraturan dan undang-undang bagi peningkatan kualiti dan mencegah salahlaku. Kakitangan Awam yang didominasi dari kalangan bangsa Melayu Islam perlu kepada perubahan jatidiri dan pemuafakatan berasaskan Islam.

Kepimpinan Negeri Perak Darul Ridzuan telah mengariskan 5 Prinsip kepada perlaksanaan arahtuju kerajaan iaitu:-
1. Adil, 2. Amanah 3. Telus 4. Berwibawa 5. Berkebajikan

Ir. Dr. Safry Kamal, Pengarah JKR Negeri Perak, mengucapkan selamat datang kepada tetamu yang hadir dan beliau menyeru kakitangan di bawahnya dapat bekerjasama secara profesional, bekerja dalam satu pasukan dan dalam semangat kekeluargaan. Imej JKR lebih ditingkat di mata masyarakat dengan bekerja dengan penuh tanggung-jawap, jujur dan amanah.

Berintergriti dan buang sikap yang negatif seperti membuang masa dan bersangka-buruk yang boleh timbul salah faham dan perbalahan.

Jadikan Jabatan Kerja Raya mencapai ‘legacy’ terunggul dengan warga Kerja yang proaktif dan inovatif. Hasil Kerja yang berkualiti, mesra pelangan kemudahan kepada masyarakat berurusan.
Beliau mengakhiri dengan ungkapan, ‘BERSATU kita TEGUH, BERCERAI kita ROBOH’.

Tuan Hj. Zam selaku wakil pekerja dalam Majlis Bersama Jabatan berikrar mengujud kesefahaman dan mengujudkan suasana persekitaran kerja yang sihat. Berikrar untuk bekerja dengan penuh tanggung-jawap, jujur dan amanah.

Membentuk personaliti takwa dengan program yang diatur seperti perdengarkan bacaan doa pada setiap pagi sebelum mulakan tugas. Mengadakan bacaan surah Yassin dan kuliah pengajiaan dari masa ke semasa. Mengadakan program kebajikan kepada kalangan wargakerja miskin dan merapatkan mengeratkan hubungan terutama dari luar daerah.

Sebagai permulaannya 12 kakitangan miskin dan mempunyai tanggungan besar menerima RM220.00 hasil dari kutipan derma dari semua kakitangan.

Oleh Bumi Perak

Linkwithin