Thursday, October 18, 2012

Pimpinan PAS jenis gila mikrofonUtusan: ADUN bimbang Nik Aziz 'sudah tua'
Seorang ADUN PAS Kelantan melahirkan kebimbangan ke atas keadaan Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang disifatkan "sudah tua" dan mengalami "sakit".

Laporan Utusan Malaysia menyebut, ADUN Gaal Dr Nik Mazian Mohamed memberi saranan "berani" itu bagi "meminta pemimpin parti berundur ketika masih kuat dan memberi laluan kepada barisan muda".

Akhbar milik Umno itu mendakwa Nik Mazian berkata demikian ketika membahaskan rang undang-undang perbekalan 2013 yang dibentangkan exco hal ehwal ekonomi Datuk Husam Musa di Dewan Undangan Negeri semalam.

"Yang kita bimbang ialah Tok Guru (Nik Aziz) sudah tua, ada sakit pula. Macam kita inilah sudah tua, ada penyakit pula.

"Kita akan mati, siapa yang akan mengganti, siapa yang akan meneruskan perjuangan kepimpinan kita ini, siapa?

"Kita lihat keupayaan kita, kita lihat ada orang lebih bagus untuk mengganti, alhamdulillah, serah bati kepada orang lain ketika kita masih kuat lagi.

"Ini dah mual, lenguh tepi jalan, baru nak lepas baton," katanya seperti dipetik akhbar milik Umno itu.

Tak ada isu atau perkara lain yang lebih penting ke  nak diucap dan dibahaskan  di dalam Dewan Undangan Negeri..ADUN ni salah forum,.kalau nak bercakap pasal isu kepimpinan PAS gunakan lah ruang  mesyuarat PAS atau muktamar PAS. Tindakan beliau  seperti  memberi peluru kepada UMNO atau memang beliau ni gang UG. Amende lah YB PAS cam gini...

Tuesday, October 16, 2012

Dr. Hasan Ali masih sayang kan PAS ehem ehem ye keHe he sila rujuk kepada posting dalam Blog TBO sebelum ni...he he UMNO pun reject  pakar motivasi ni.

Ini Dia Bakal Calon Bota


Jamuan Makan selepas ceramah diadakan di rumah Mak Nyah Piah.Kelihatan Ustaz Zulkifli Ibrahim menyantuni anak anak muda Telok Bakong.Beliau juga mengambil kesempatan mendapatkan maklum balas dari pemuda tentang permasalahan dan keperluan pemuda.Daripada itu juga Ustaz Zul telah mengemukakan hasrat untuk berjumpa dengan semua blogger Perak Tengah sebagai persedian untuk menghadapi PRU 13.Terhurailah segala persoalan,hampir pasti .Ustaz Zulkifli Ibrahim lah yang bakal mengisi  calun DUN Bota.

 Saudara Azhan Atan iaitu juara Nasyid anjuran TV9 pada tahun2008 sedang menyampaikan ceramah.Persembahan nasyid terpaksa dibatalkan akibat kerosakan sistem audio/video.Beliau mengulas mengenai pengalaman beliau ketika berada di Gaza.


                      Saudara Rai pula banyak mengupas kepincangan Kerajaan BN dari aspek maritm.Beliau adalah seorang yang pakar dalam ilmu perkapalan.
                      Beliau juga turut mengulas tentang ketibaan kapal perang Amerika USS George Washington yang berlabuh minggu lalu dan mengadakan lawatan persahabatan.Menurut beliau,kapal tersebut telah melakukan 5 misi.4 misi daripadanya adalah melakukan pembunuhan keatas umat Islam.Persoalannya wajarkah kapal yang pernah terlibat dalam pembunuhan orang Islam ini disambut dengan tali persahabatan?.
Penceramah ini juga adalah kontraktor yang terlibat dalam penundaan KD Rahmat masuk ke perairan Lumut.KD Rahmat ini kemudiannya dijadikan muzium Tentera Laut.Menurut beliau sebenarnya kerajaan pusat telah menyerahkan kapal ini kepada kerajaan Negeri untuk diselia.Tapi peliknya kerajaan negeri telah memberikannya sepada seorang Tauke yang kemudian menjadikannya sebagai muzium dan mengenakan tiket yang agak mahal kepada pengunjung.Apa yang menjadi tanda tanya bagaimanakah sesuatu asset ketenteraan yang merupakan maruah negara boleh diserahkan kepada individu tertentu dan setiap tahun kerajaan negeri akan membayar sejumlah wang kepada taukeh tersebut sebagai bayaran penyelengaraan.

Monday, October 15, 2012

Pengistiharan Calon DUN Bota Malam Ini...


Dengor kabor deme nak mengistihar siapa calun PKR yang akan bertanding untuk dun Bota bagi PRU 13.Siapa kah beliau...mari kite keromah Mak Nyah Piah untuk dengor ape citer nye dan sambil itu boleh berdialog dan berhibur dengan artis..moh kite beramei ramei..

Hassan Jati meroyan lagi
Presiden Jalur Tiga (JATI) Datuk Dr. Hasan Ali  secara tiba-tiba meroyan dan mendesak Mursyidul Am PAS Dato' Bentara Setia  Tuan Guru Nik Abdul Aziz  Nik Mat meletak jawatan sebagai Mursyidul Am PAS. Memang muka tak malu dah diceraikan  masih lagi miang nak mendesak PAS .  Masa dalam "iddah tak nak merujuk malah terus merajuk.


TBO merasa agak hairan bila pulak presiden JATI ni dilantik menjadi jurucakap UG (baca kerajaan perpaduan) atau  adakah Hasan Ali  sekadar bercakap  bagi pihak mereka yang pro kerajaan perpaduan( UG). Isu kerajaan perpaduan (UG) khabarnya telah ditutup rapat dan dikunci. Apakah tujuan dan niat Hasan Ali  mendesak Ustaz  Dato' Dr. Haron Din menggantikan Tok Guru Nik Aziz sebagai Mursyidul Am PAS. Seperti ada bau-bau nak rujuk balik kepada PAS ,, ehem ehemm..

MENANGIS TAK DAPAT JADI MB

 tak dapat jadi EM..Beee..Kah..kah..kah...dapat BEE..EMMM..udah ler..Bini Muda daaa...hi..hi..

Linkwithin