Saturday, August 2, 2008

PKR Tambun Mesra Rakyat

Selori Doyannya Yop!!!

Bertempat di sebuah Dewan Cina Chemor telah diadakan majlis mesra bersama masyarakat setempat anjuran Pakatan Rakyat Tambun.Pelbagai lapisan masyarakat turut serta dalam jamuan doyan(durian) yang sungguh meriah.Terjalin kemesraan hadirin yang hadir.

Orang kuat PKR Tambun Saudara Shamsul telah bekerjasama dengan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat menjayakan program seperti ini.Diharap banyak program khidmat masyarakat di lakukan dari masa ke semasa.

Anwar Ibrahim Di Selekoh Bagan Datoh:Pakatan Rakyat mendapat sambutan hangat


Jam Kome..rase nak tanggai lutut...

Lautan manusia di Padang Selekoh malam tadi memberi gambaran tsunami politik pasca PRU 12 masih berterusan.Kira 15 Ribu hadirin dari pelusuk negeri Perak dan Utara Selangor berpusu-pusu hadir untuk mendengar penjelasan dari tuan punya badan sendiri Datuk Seri Anwar Ibrahim berkaitan isu-isu yang hangat melingkari beliau dewasa ini.

Isu utama mengenai Pilihanraya Kecil Permatang Pauh yang akan diadakan tidak lama lagi.Beliau yakin kemenangan akan berpihak kepada Pakatan Rakyat.TG Haji Hadi Awang akan mengarah semua jentera parti PAS akan bertungkus lumus di samping KM Pulau Pinang Lim Guan Eng bersama tentera DAP akan mengempur habis-habisan Umno yang semakin gemuruh menanti detik kekalahan mereka.

Isu liwat tidak juga ketinggalan mewarnai ceramah beliau malam tadi.Hadirin menyambut dengan penuh semangat dan memahami akan mainan media pro BN selama ini.Kemasukan beberapa pemimpin Umno tempatan ke PKR menyemarakkan semangat penyokong Pakatan Rakyat.Umno Bagan Datoh menerima tamparan hebat malam tadi.Terdapat tindakkan sabotaj memotong wayar pembesar suara namun dapat di kawal oleh penganjur.Selesai ucapan , DSAI di bawa ke dewan makan untuk menjamu selera,nasi doyan gamaknya:).

Terpancar kepuasan di raut wajah hadirin tanpa mengira bangsa.Situasi ini di harapkan berterusan sehingga tumbangnya Umno di bawah Zahid Hamidi di Bagan Datoh.Buat warga Bagan Datoh dan Perak amnya,tahniah berjaya menganjurkan ceramah semalam dan terus berusaha menarik ahli-ahli Umno yang juga saudara mara kita agar tidak di sesatkan lagi oleh pemimpin durjana mereka.Reformasi dari Telok Bakong Online!!!

Thursday, July 31, 2008

Permatang Pauh Vs Laporan Liwat Siap


Sesuatu yang tak di sangka seringkali mendatangi kita,inikah suratan atau kebetulan?Pengumunan DS Wan Azizah mengosongkan secara rasmi kerusi parlimen Permatang Pauh mengundang pelbagai reaksi.Saat di tunggu sudah tiba untuk menobatkan DSAI ke Dewan Rakyat.Pengumunan DSAI akan bertanding di Bandar Tun Razak,Gombak dan juga Kulim terpaksa di lakukan untuk memperlihatkan tindakkan pihak BN menggunakkan jentera kerajaan khususnya badan kehakiman yang sengaja melewatkan proses bicara di parlimen Kulim.

Komen Noh Omar bahawasanya DSAI bukan anak jantan adalah tindakkan kehabisan modal pemimpin Umno.Siapakah yang bakal Umno korbankan di Permatang Pauh.Juak-juak Umno pasti tidak mahu terkorban sebelum pemilihan Umno itu sendiri.Adakah si Ezam akan dikorbankan,kami penyokong Pakatan Rakyat memang sedia mentalkinkan Ezam bersama dengan Umno di Permatang Pauh.Ini satu pilihanraya kecil yang besar,PR Vs BN!!

Secara tiba-tiba lewat pengumunan DS Wan Azizah,Syed Hamid mengumumkan laporan liwat pula siap.Wow pantasnya menyiapkan laporan,walaupun tertuduh hingga kini masih belum di tunjukkan laporan tersebut.Kita pasti akan melihat aksi yang serba pantas selepas ini demi menyekat DSAI terlibat dalam pilihanraya kecil itu nanti.Setakat ini peperangan strategi menyebelahi PR,moga ia terus berkekalan.Hospital Pusrawi,HKL dan PDRM pasti di kerahkan kini untuk lebih bekerja keras mewujudkan 'bukti kukuh' terhadap DSAI.Kelakarnya laporan tersebut di hantar ke Pejabat Peguam Negara untuk di nilai samaada layak atau tidak untuk di bawa ke makhamah,ketika umum tahu DSAI ada laporan terhadap Ghani Patail sendiri,tidakkah ini menimbulkan pelbagai prasangka,aje yang bangang dulu kini selamanya...Bee End.

Sunday, July 27, 2008

Ezam Mencuba Membawa Perak Kepada BN!!

Saya mendapat maklumat dari kawan saya dalam kem Ezam Mat Nor bahawa mereka akan cuba untuk menarik ADUN PKR yang berbangsa Melayu untuk masuk ke Barisan Nasional, seterusnya, menguling Kerajaan Pakatan Rakyat di Perak.

Barang diningat bahawa pecahan kerusi di Perak adalah PR: 31 dan BN: 28. Ini bererti Barisan Nasional hanya memerlukan 2 ADUN Pakatan Rakyat untuk melompat ke Barisan Nasional dan ianya mencukupi untuk menumbang kerajaan Pakatan Rakyat di Perak.

Percubaan pertama mereka adalah untuk menarik PAS. Ianya berlaku 2 hari selepas keputusan pilihanraya diumumkan. UMNO/BN telah menawarkan kerusi Menteri Besar serta 5 exco kepada Ustaz Ahmad Awang, yakni Pesuruhjaya PAS Negeri Perak.

Tetapi tawaran UMNO/BN telah ditolak mentah-mentah oleh Ustaz Ahmad Awang. Ustaz Ahmad Awang berkata “Antara DAP yang bukan Islam dan UMNO yang zalim, lebih aula bekerjasama dengan DAP yang bukan Islam berbanding UMNO yang zalim”.

Percubaan kedua adalah untuk menarik ADUN DAP. Malangnya di dalam percubaan pertama mereka, ADUN DAP tersebut telah membuat laporan polis dan ianya telah memberhentikan segala usaha mereka.

Untuk percubaan ketiga mreka, kebetulan pula Ezam Mat Nor masuk UMNO dan Ezam Mat Nor adalah sahabat karib Dr Zambery Kadeer, wakil Pos DUN Pangkor. UMNO membuat keputusan untuk tidak bertindak tergesa-gesa seperti yang mereka buat dengan wakil DAP tempohari.
Mereka bercadang untuk menyediakan suasana yang sesuai dahulu sebelum mereka menarik ADUN2 Melayu dari PKR. Suasana yang dimaksudkan itu adalah suasana ketakutan hilangnya kuasa dan pengaruh Melayu dalam kerajaan Perak.

Samada kita sedar atau tidak, mereka telah mulakan perang saraf ini. Kemuncak dari Perang Saraf ini adalah berjayanya mereka membeli abang Menteri Besar Perak untuk menimbulkan cerita fitnah Perjanjian Pangkor 2.

Diharapkan apabila tahap ketakutan di kalangan pengundi Melayu di Perak berada di tahap yang tinggi, maka pengundi2 melayu di kawasan ADUN MElayu PKR akan memaksa ADUN mereka menyertai Barisan Nasional.

Ditambah pula dengan pujuk rayu yang dijalankan secara senyap oleh Ezam Mat Nor yang mengenali ramai ahli2 PKR di Perak, ianya menjadikan tugas menarik ADUN ini lebih mudah.

Si saat sekarang pengundi Melayu di Perak rata2 sedang resah dan racun mereka sedang berjalan secara aktif. Ezam Mat Nor pun sudah mula memasukkan jarum-jarum mereka.

Tetapi setakat ini ADUN2 Melayu PKR ini masih belum dapat di ubah pemikiran mereka. Sumber saya dalam kem Ezam memberitahu, kesilapan Ezam adalah beliau masuk UMNO dahulu. Sepatutnya Ezam memujuk mereka dahulu dan masuk UMNO bersama mereka. Ingat PKR ada 3 ADUN Melayu dan BN hanya perlu dua.

Tetapi kita tidak tahu berapa lama lagi suasana ini akan berterusan dan berapa lama lagi mereka ini dapat bertahan. DI harap pimpinan2 PKR Pusat dapat mengambil tindakan yang proaktif bagi mengelakkan kejatuhan kerajaan PR di Perak.

Dr Zambery Kadeer, wakil POS DUN PAngkor telah menjanjikan Ezam ganjaran yang lumayan sekiranya Ezam berjaya dalam tindakan kotor beliau. Ezam pun tengah resah kerana sambutan terhadap beliau, baik dari orang umum mahupun ahli UMNO semakin dingin, yakni sedingin salju. Jadi, Ezam amat memerlukan benda ini untuk menaikkan saham beliau dalam UMNO yang semakin merudum.

Dr Zambery pula yakin beliau akan menjadi MB Perak kerana beliau adalah kroni rapat dengan budak2 tingkat 4 dan yakin beliau akan menggantikan Tajol Rosli kelak.

- Tulang Besi

Anwar umum kerusi Parlimen ditandingi minggu depan?

(MStar) KUALA LUMPUR: Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mengumumkan akan bertanding kerusi Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Kedah pertengahan minggu ini, malam ini melahirkan minat untuk mencuba nasib di kawasan Bandar Tun Razak di sini.

Selari dengan pengumuman itu, Anwar juga berkata, pihaknya masih yakin akan membentuk kerajaan baru peringkat persekutuan 16 September ini.

Bagaimanapun kata Anwar, beliau hanya akan mengumumkan kerusi yang bakal ditandinginya minggu depan.

Kira-kira 2,000 orang membanjiri kawasan Masjid Isaniah, Bandar Tun Razak untuk mendengar ucapan Anwar malam ini - sebahagian daripada siri jelajah beliau ke seluruh negara sejak isu meliwat timbul sebulan lalu.

Mengenai nama empat Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) yang disebut-sebut akan menyertai Pakatan Rakyat, Anwar berkata, ia akan diumumkan sebaik sahaja beliau menang kerusi Parlimen dalam pilihan raya kecil.

Pertengahan minggu ini, tumpuan Anwar menjurus ke arah bahagian Kulim-Bandar Baharu sebagai kerusi yang bakal ditandinginya.

Anwar mendedahkan beliau telah berbincang mengenai perkara itu dengan penyandang kerusi berkenaan, Zulkifli Noordin.

“Saya dah berbincang dengan Zulkifli dan beliau maklumkan bersedia untuk memberi laluan kepada saya jika pilihan raya kecil diadakan,” kata beliau.

Anwar yang memperoleh lampu hijau untuk aktif berpolitik dua bulan lalu memberitahu, beliau sudah berbincang dengan pemimpin PKR, Pas dan DAP bagi sebarang kemungkinan menghadapi pilihan raya kecil yang pengumumannya ditangguhkan oleh mahkamah sehingga 16 Ogos ini.

Pada 26 April lalu, calon Barisan Nasional (BN) Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir yang kalah kepada Zulkifli dengan perbezaan 5,583 undi memfailkan petisyen mendakwa Zulkifli kerana gagal mengemukakan penyata perbelanjaan pilihan raya pilihan raya umum ke-11.

Ustaz Nasharuddin : Muzakarah Tiada Dalam Agenda PasMajlis Ceramah Isu Semasa Di Stadium Mini Manjoi malam tadi di hadiri oleh MB Perak Dato' Seri Ir.Hj. Mohamad Nizar Jamaludin,Pesuruhjaya Pas Perak Ustaz Ahmad Awang dan Timbalan Presiden Pas Ustaz Nasharudin.


Penjelasan beliau mengenai lokasi pertemuan pertama 10.3.2008 dengan Perdana Menteri di adakan di sebuah rumah di Jalan Bellamy,Kuala Lumpur atas jemputan beria-beria dari pihak Umno.Tawaran jawatan di berikan dari Umno di tolak oleh pihak Pas.Berhajat besor merayu Pas bergabung dengan BN.

Pertemuan kedua 23.4.2008 di adakan di Pejabat Perdana Menteri selama 45 minit,berkisarkan isu islam dan reformasi parlimen.Pertemuan di luluskan Dewan Syura Ulama.

Sehingga pertemuan ketiga juga tiada wujud perkataan muzakarah dari PAS.Mainan pihak media BN menunjukkan seolah-olah ada pertembungan antara TG Nik Aziz dan TG Haji Hadi Awang.TG Hj Hadi menyatakan isu muzakarah tutup fail,hanya muqabalah sahaja boleh di teruskan kerana muzakarah hanya keluar dari mulut puaka Umno sahaja.Bukan agenda dari PAS.

Kepada ahli-ahli PAS kita dididik dengan Al-Quran,bukan budaya kita mengejar jawatan walaupun itu gula-gula murahan dari Umno.Ustaz Ahmad Awang juga terpaksa meminta bantuan Polis mengelak pertemuan dari YB dari Bagan Datoh(rase nye buleh agak) dan YB dari Pahang(tidak di sebut nama,kome agak le) setelah di buru dari Ipoh ke Gunung Semanggol untuk menggunakan pengaruhnya mengajak Adun PR bergabung bersama mereka.Rayuan cumbu rayu,rasuah dan akhirnya ancaman menjadi taktik Umno ingin menawan Adun Perak gagal mencapai sasaran.

Semakin terserlah Umno terdesak dan mencari dahan-dahan untuk berpaut.Maka nampak dahan yang kukuh iaitu Pas untuk di perkudakan namun kebijaksanaan pemimpin Pas dan Pakatan Rakyat akhirnya berjaya menyelasaikan perangkap Umno.Reformasi Kekal Abadi Untuk Pakatan Rakyat yang diyakini.

Linkwithin