Saturday, February 16, 2013

APCO,BN Dan Najib Dah Kepupusan Idea, Asyik Tiru Pakatan Rakyat Sahaja..Tak Der Idea Sendiri Ker???.


tiru..tiru..tiru..APCO dah tak de idea ..rugi jer bayar mahal mahal oooi...sekarang BN dah jadi pengikut..mengikut sahaja apa yang Pakatan Rakyat buat..Baru baru ini semasa kedatangan Najib ke Uitm Seri Iskandar untuk perjumpaan dengan orang asal,satu elemen baru sudah mula kelihatan.3 buah bas baru yang bermotifkan ala ala Bas Jelajah Merdeka Rakyat.Bas ini gamaknya diberi nama Bas Jelajah I Mesia.Dekorasinya jugu meniru bas jelajah merdeka rakyat iaitu diletakkan gambar najib dan muhyidin di sisi bas.Bezanya bas bas ini akan diiringi oleh beberapa kereta peronda Polis disepanjang perjalanannya.Jadi konvoi bas ini kelihatan semacam elit dan gempak.Pagi tadi kelihatan 3 buah bas ini menyusuri jalan Bota - Kg Gajah ke destinasi yang tidak diketahui.Dengan siren peronda Polis yang membingitkan telinga,serta deretan kereta pengiring begitu menampakkan keangkuhan Barisan Nasional di kaca mata rakyat marhaen.

Msinc-Dalam kempen pilihanraya,untuk menang kita mestilah mendahului lawan dalam bertindak..jikalau kita hanya jadi follower atau pengikut sahaja..bermakna kita akan tewas kerana strategi lawan akan lebih kuat dan dikenali.Perkara ini memberi tanda tanda yang jelas..tanda apa ???..tak perlu le diperjelaskan..faham faham seendree...

Pakatan Rakyat Akan Bela Nasib Penduduk Parit 11,12 Dan 13.

Ustaz Zulkifly Bersama Saudara Saiful Serta Keluarga
                       Penduduk Parit 11,12,13 yang dibelenggu permasalahan ketiadaan geran tanah, jalan tar dan ketua kampung yang mewakili mereka akan dibela nasib nya oleh Pakatan Rakyat selepas PRU 13 sekiranya rakyat memberikan kuasa pemerintahan termasuk DUN Bota kepada Pakatan Rakyat.Perkara itu ditegaskan oleh  Ustaz Zulkifly Ibrahim didalam ceramahnya kepada penduduk di Parit 13 Titi Gantung semalam.Beliau akan mengusahakan dan memberi cadangan kepada kerajaan PR yang baru dilantik setelah memenangi PRU 13 untuk menyelesaikan masalah yang sudah berlangsungan sejak dari 30 tahun yang dulu.Baru baru ini penduduk dikawasan berkenaan telah menaikkan banner bantahan kepada kepimpinan Zambry Abd Kadir.

                      Beliau menyatakan kehairanannya mengapa UMNO melakukan serangan dan menjadikan isu tentang pemberian geran tanah oleh Kerajaan PR Perak semasa memerintah Perak 11 dulu.Pemberian tanah itu sebenarnya adalah untuk rakyat yang miskin dan yang tidak mempunyai tanah untuk didirikan rumah kediaman.Isu ini telah di mainkan oleh UMNO kononnya Dato Seri Nizar Jamaludin telah memberi banyak tanah kepada kaum Cina akibat pengaruh daripada DAP.Umno telah menyembunyikan fakta dimana pemberian tanah itu juga melibatkan penganugerahan tanah sebanyak 1000 ekar kepada Sekolah Agama dan penduduk Melayu yang miskin.Umno juga menutup pekung mereka sendiri yang selama ini banyak mengambil tanah rezab melayu untuk dijual kepada taukeh taukeh Cina.Tanah Rezab ini diambil atas nama pembangunan,tetapi digunakan untuk kepentingan diri sendiri.


Bacaan Doa

                   Turut sama memberi ucapan pada majlis berkenaan ialah Ustaz Wan Ji dan Ustaz Ismi (Yang Dipertua PAS Parit.Setelah selesai majlis ,semua hadirin telah dijemput untuk makan kenduri dirumah Encik Saiful iaitu Setiausaha AMK Parit yang terletak berhampiran.Bacaan doa telah diketuai oleh Ustaz Zulkifli dan Ustaz Wan Ji.Terima Kasih kepada tuan rumah keatas hidangan mee sup tulang lembu, roti jala,kuah durian dan rendang ayam kampung yang begitu menawan hati.

Msinc- Kalau tak percaye akan kesedapan hidangan jamuan ini..lihat gambor dibawah,tengok deme ngonyen pun..dah tau sedap ke..ijak..hi..hi..

Aii..Berdue Aje..??Ate Mun Tak Di Pelawe..Hi..hi..


Friday, February 15, 2013

Kedatangan Najib Ke Seri Iskandar Menyusahkan Rakyat...            Teman baru nak balik ke romah,bile teman disape oleh seorang abang.Beliau bertanye kepade teman”sape yang datang ramai ramai nie?.Najib, jawab teman.’Huh…betoi betoi nyusahkan rakyat le dia ni…balas abang tu dengan bersungguh sungguh.Aaaiik..macam mane pulak nyusahkan rakyat balas teman dengan agak keheranan (saje dibuat..nak nengok akal abang nie..)..Ate ..dia datang ni..bawak sekali orang asal..banyak beno bas nyer..ade dalam 100 bijik pengagak teman..sebijik bas sewa dalam 2000 ringgit..kena 100 bas dah berapa?...nak bagi orang yang datang tu 50 ringgit.100 kali 40 orang kali 50 dah berapa?          Berapa ramai pasukan Polis yang digunakan..?Banyak lagi kes jenayah yang tak selesai di Bota ni…Berapa ramai kakitangan kerajaan yang tak berkojer hari ni ..sibuk uruskan kedatangan dia.Dia datang musti nak meraih undi dari orang asal,tu ler pasai dihangkutnye dari serata semenanjung.Dia datang bukan sebab Negara..dia datang pasai nakkan undi..jadi duit sape yang dibelanje untuk semue nie..duit umno ker?..berape ler sangat yuran ahli umno tu..Itu ler pasal teman kate dia datang ni menyusahkan rakyat yang rate..rate dah susah ni…kome orang mude ,berobah dan berhijrah ler…Keme memang dah hijrah bang…HIJRAH BOTE…Bagus..baguih..kate abang tu dengan banggenye.

Kumpulan bersenjata, versi berbeza M’sia-Filipina

Pasukan keselamatan Malaysia mengepung kira-kira 100 lelaki bersenjata di Lahad Datu, Sabah kelmarin, dipercayai dari serpihan puak pemberontak pemisah di selatan Filipina, demikian menurut polis Malaysia dan pegawai kerajaan hari ini.

Bagaimanapun, seorang pegawai Filipina berkata mereka rakyat negara itu yang tidak bersenjata yang telah dijanjikan tanah.
Insiden tersebut mengancam untuk membangkitkan ketegangan antara dua negara jiran di Asia Tenggara yang mana hubungan antara mereka sekali sekala menjadi genting oleh masalah keselamatan dan penghijrahan melalui sempadan laut.
Polis Malaysia berkata dalam satu kenyataan bahawa keadaan adalah “dalam kawalan”, tetapi tidak mengatakan sama ada kumpulan tersebut telah bersetuju dengan permintaan supaya menyerah diri.
“Kita berhadapan dengan 100 warga asing bersenjata dari selatan Filipina.
“Pihak Tentera dan polis telah mengepung tempat warga asing itu menunggu,” kata sumber tinggi kerajaan Malaysia yang tahu perkembangan situasi tersebut, kepada Reuters.
Katanya, lelaki bersenjata itu disyaki dari puak yang tidak berpuas hati dengan perjanjian damai baru-baru ini di Filipina dengan kumpulan pemberontak utama Islam di selatan pulau Mindanao.
Seorang pegawai kanan tentera Filipina menyangkalnya, dengan berkata mereka adalah rakyat Filipina yang tidak bersenjata yang telah dijanjikan tanah di Sabah.
Katanya, satu mesyuarat berhubung tuntutan tanah itu, telah menarik ramai orang dan mendapat perhatian pihak berkuasa Malaysia.
“Kita tahu bahawa orang-orang ini tiba di sana lima hari lalu dan kebanyakan mereka adalah dari pulau-pulau berhampiran,” kata pegawai tersebut yang meminta namanya tidak disiarkan.
“Sesetengah daripada mereka sudah menjadi penduduk di Sabah untuk jangka masa yang panjang dan mereka biasanya menyeberangi sempadan tanpa sebarang masalah.”
Bilangan pendatang haram Islam dari selatan Filipina yang miskin telah meningkat dalam beberapa dekad kebelakangan ini, dan ia menimbulkan ketegangan sosial dengan penduduk asal beragama Kristian di Sabah.
NONEKerajaan Filipina telah menandatangani perjanjian damai dengan
pemberontak Islam lewat tahun lepas untuk menamatkan konflik selama 40 tahun di selatan negara itu, tetapi sesetengah puak telah menyuarakan bangkangan.
Sejak perjanjian damai yang ditaja oleh Malaysia itu, pengikut puak serpihan kumpulan Misuari telah memutuskan untuk mencetuskan beberapa masalah dan mewujudkan ketengangan di Sabah, kata seorang pegawai kanan Malaysia yang merujuk kepada puak dalam kumpulan pemberontak MNLF.
Pada tahun 2000, sebuah kumpulan militan dari selatan Filipina telah menculik 21 pelancong dari Sabah yang menyelam di kawasan peranginan Sipadan.
Pada tahun 1985, sebelas orang terbunuh apabila lelaki bersenjata yang dipercayai dari selatan Filipina, memasuki Lahad Datu di Sabah, menembak secara rawak sebelum merompak cawangan Standard Chartered Bank tempatan.
- Reuters
Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=66592

Kempen BN Gangnam gagal,
TBO udah berabo hari tu BN menjemput PSY Gangnam ke Jamuan Tahun Baru Cina di Pulau Pinang adalah untuk kempen politik Barisan Nasional..nah kini terbukti...he he..siapalah tuan penasihat 25 persen..pening pening..gunakan PSY the Gangnam pun x jalan. Tahniah orang Pulau Pinang, ini kalilah kita ubah..ABCD.

Thursday, February 14, 2013

IC merah..IC biru..Jangan Perlekeh Keselamatan Negaraku..


Dikala pemberian ic kepada pendatang tanpa izin sedang heboh diperkatakan,eloklah kita memandang kepada isu isu tempatan.Hasil siasatan TBO medapati bahawa masih ramai pendatang pendatang yang layak menjadi warga negara masih diketepikan untuk menjadi warganegara.Pihak TBO telah menerjah seorang penduduk pendatang dan melakukan soal jawab dengan beliau.Asal penduduk ini adalah dari Indonesia dan telah 35 tahun menetap di Malaysia serta mempunyai keluarga.Isterinya adalah orang asal dari kaum Semai dan beliau telah menganggap bahawa Malaysia ini adalah tanah air sendiri kerana beliau sudah lama dan mempunyai keluarga dan tidak mungkin beliau akan kembali menetap di Indonesia.

Oleh kerana memegang status penduduk tetap,banyak kemudahan atau bantuan untuk beliau dan keluarga telah diketepikan.Baru baru ini,anaknya memohon untuk menjadi anggota Polis,setelah berjaya melalui pelbagai ujian,pemohonan anaknya telah ditolak kerana bapa adalah penduduk tetap.Kemudahan dan bantuan dari Jabatan Hal Ehwal Orang Asli juga hampir dibatalkan namun nasib baik perkara ini dibawa ketengah.Akhirnya bantuan dan kemudahan berjaya juga diperolehi.

Bagi penduduk ic merah ini ,tiada apa yang paling berharga dari menjadi warga negara di bumi bertuah ini.Beliau senantiasa mengikuti perkembangan politik tanah air merasa begitu sedih tidak dapat bersama sama dengan seluruh rakyat Malaysia melakukan perubahan –perubahan untuk kesejahteraan dan kemajuan rakyat.Beliau berharap Kerajaan Pakatan Rakyat yang bakal memerintah akan dapat menyelesaikan permasalahan ini.

Sebenarnya memberi  kad pengenalan dengan begitu mudah kepada pendatang asing tanpa sebab sebab yang kukuh dan tanpa adanya penyiasatan yang teliti dapat merbahayakan kepada keselamatan negara.Kebanjiran pendatang asing dengan ic segera mereka memudahkan negara asing melakukan pengintipan keatas negara ini.Misalnya kebanjiran pendatang Filipina di Sabah,tambahan mereka diberi kad pengenalan,akan memudahkan mereka melakukan risikan untuk pihak pihak tertentu misalnya lanun atau kumpulan militan.Dengan adanya ic ini mereka boleh melakukan pengintipan dalam masa yang panjang dan teratur.Ini menjadikan sesebuah kawasan senang untuk diserang atau ditawan.

Msinc-Penduduk ini susah dapat jadi warga negara pasai undinya tidak diperlukan,maklumlah undi orang asal 98% ke BN,Bota pun ,BN kategorikan sebagai kawasan putih...cuba kalau dikawasan BN tewas..sah sah penduduk ni dapat ic..

Hina Kit Siang biadab, Ali Rustam tidak matang- Shamsul


Angkatan Muda Keadilan Malaysia (AMK) ingin memberi respon mengenai kenyataan terbaharu Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam yang menggelar Penasihat DAP sebagai biadap.
Kenyataan Ali tersebut diberi sebagai respon kepada kenyataan ringkas Kit Siang melalui laman sosial twitter bahawa negara Malaysia seolah tidak selamat bagi kanak-kanak berikutan pemergian mendiang adik William Yau Zhen Zhong.


                  Membiadabkan mana-mana individu atas satu kenyataan realiti adalah satu tindakan yang tidak matang, khususnya bagi seorang pemimpin veteran seperti Ali. Di saat pemerintahan Umno-BN bangga dengan kedudukan Malaysia di tangga ke-19 daripada 153 negara sebagai negara paling selamat di dunia pada tahun 2011, rentetan kes kehilangan kanak-kanak termasuklah penculikan dan pembunuhan kejam masih lagi berlaku secara berleluasa.

                Apakah Ali tidak sedar bahawa memang wujud masalah berlarutan seumpama ini sejak bertahun selamanya, malah tidak terhad kepada kanak-kanak, malah turut menglibatkan wanita dan juga kelompok rakyat yang lemah dan tidak berdaya.

               Di saat ada kelompok Cawangan Khas yang diarah mengekor jejak langkah pimpinan-pimpinan pembangkang di seluruh Negara, masih ramai penjenayah yang berlegar secara bebas yang mengancam keselamatan Negara tanpa kita sedar di kiri dan kanan kita.

              Tambah menjelekkan mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan sendiri pada Julai 2012 pernah menyebut bahawa kadar jenayah Negara membimbangkan sehingga menggesa kerajaan tidak menyorok keadaan sebenar kepada rakyat.

               AMK menyokong kenyataan Presiden KEADILAN, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail bahawa wujud keperluan Polis Diraja Malaysia (PDRM) memberi keutamaan kepada agenda keselamatan terutama melibatkan wanita dan kanak-kanak. Inilah keutamaan yang harus diletakkan oleh PDRM.

              Ali perlu berhenti membiadapkan pimpinan pembangkang yang peduli dengan permasalahan rakyat, sebaliknya Ali yang perlu lebih bersantun dan berlapang dada menerima kelemahan dan kritikan untuk menambah baik kualiti keselamatan masyarakat seluruh Negara.

Shamsul Iskandar Mohd Akin
Ketua Angkatan Muda Keadilan Malaysia
28 Januari 2013
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=44079

HKR: Buru peserta bawa kanak-kanak bakal percepatkan Umno BN jatuh- CheguBard

              #KL112 mencatatkan sejarah tersendiri. Tidak ada siapa yang boleh memberikan angka tepat mengenai berapa ramai yang berhimpun dalam dan di sekeliling stadium pada 12 Januari lepas. Namun seperti biasa angka ini akan dijadikan bahan oleh regim untuk perkecil himpunan rakyat ini. Mulanya regim mengumumkan tidak lebih dari 30,000 orang sahaja, namun jumlah ini disentak dengan pengumuman polis yang menyatakan pihak penganjur bersalah langgar syarat kebenaran iaitu melebihi 30,000 orang. Apa pun penafian kebangkitan rakyat dengan regim bermain nombor mudah dipatahkan dengan gambar himpunan.

                Isunya bukan sekadar jumlah, bagi regim ini makin panik ialah di manakah agensi seperti PDRM berada? Di mana-mana sejarah kebangkitan rakyat menghumban regim tua, di mula kebangkitan pasti polis atau tentera alat penting regim untuk mematahkan kebangkitan rakyat tetapi apabila hakikat sebenar bahawa betapa regim membawa kerosakan dan sudah tidak boleh diselamatkan lagi maka saat kemenangan kebangkitan rakyat akan ditandakan dengan bermulanya (selalunya sebahagian) dari polis atau tentera sedia untuk ‘mengkhianati regim’ dan duduk bersama rakyat. Tanda ini agak jelas ketika Himpunan #KL112 atau HKR baru-baru ini.

            Bagaimana ketika Najib diluar negara, pimpinan utama polis selesa duduk berbincang dengan pimpinan rakyat di Bukit Aman sehingga persetujuan untuk mencipta sejarah himpunan rakyat paling aman dan paling ramai sejak merdeka. Namun setelah Najib pulang dari luar negara ‘mungkin’ polis ditekan dan dipertikai mengapa PDRM berani memberi jaminan sedemikian, maka sedikit gangguan dimunculkan iaitu surat cadangan mengalih lokasi himpunan ke Bukit Jalil.
Akhirnya semua berjalan sempurna. Ini membuktikan selama ini jika tanpa campur tangan regim (baca : Umno/Bn) memperdaya PDRM pasti semua himpunan aman dan baik dan hubungan PDRM dan rakyat akan terpelihara juga dihormati. Depan mata saya bagaimana selepas himpunan ada yang mengutip sampah, ramai yang berjalan berkumpulan tua / muda mendekati anggota polis dan bersalaman.

              Masih ingat gelak tawa gurauan anggota polis yang berdialek Borneo di stesen LRT Stadium yang mengatakan ‘macam hari raya’ apabila semua orang bersalaman dengannya dan kawanya pula bercakap ‘aik macam menteri pula rasa’. Semua jadi tertawa.
SAMM bergerak dari Kg. Baru ke Stadium Merdeka. Kami sudah putuskan satu perarakan yang meriah dengan lagu – lagu bermasej ‘rakyat’, selawat, nasyid dan sebagainya. Ribuan yang bersama perarakan SAMM ke Stadium Merdeka pasti bergembira sebagai sinambungan program mengira detik di Kampung Baru, KL malam sebelum itu. Masih teringat lagi demonstran mengambil gambar sambil sama menari dengan anggota trafik mengikut muzik lagu Korupsi (one buck short) dan bongkar (iwan Falls) diselang seli lagu Ubah Jang Ubah. watak yang sama tetapi imej berbeza ketika Bersih 3.0, yang bezanya ialah campur tangan jahat Bn.
Namun regim ini tidak pernah akur dengan kebangkitan rakyat. Isu bawa kanak-kanak pula dinaikkan. Ada maklumat dari dalam PDRM menyatakan keluhan mereka kerana dipaksa melakukan kerja bodoh iaitu meneliti gambar peserta #KL112 dengan kanak- kanak. Semalam Polis mula mengedarkan kononya gambar peserta yang membawa kanak-kanak.
SAMM menyeru semua peserta himpunan yang terlibat supaya mendapatkan nasihat guaman dahulu sebelum bertindak. Namun jauh dari itu SAMM bersimpati dengan polis yang dipaksa regim untuk bertindak sedemikian. Sehari dua ini apabila pimpinan PDRM WP muncul dengan pengumuman iba bapa bawa anak ini ramai yang tertawa dan tidak kurang kecewa. Ada yang mengatakan dari cari ibu bapa yang bawa anak lebih baik PDRM guna masa tersebut untuk cari ibu bapa yang buang anak atau anak hilang.

             Namun SAMM mengajak orang ramai jangan menyalahkan PDRM 100 peratus dalam perkara ini, mereka sedar tindakan mereka ini bakal ditertawakan dan buang masa tetapi mereka dipaksa oleh regim BN yang sudah hilang punca.
Hari yang sama 12 Januari 2013, Najib juga melakukan himpunan di Semenyih. Untuk mengumpulkan ramai orang maka bertrelar beras diagih percuma , ibu bapa ramai yang membawa anak. Dalam berebut beras ada yang pengsan dan terhimpit.

              SAMM bersimpati dengan PDRM dan menyeru untuk PDRM khususnya pimpinan utama mereka agar punya sedikit lagi keberanian untuk terus berdiri bersama rakyat. SAMM amat yakin PDRM mendapat maklumat lengkap mengenai betapa tapak sokongan BN amat goyah kini. BN akan kalah dalam PRU akan datang (jika PRU itu adil). Paling penting pimpinan utama PDRM sendiri tentu sedar betapa Bn makin membawa kerosakan pada negara, pendedahan Musa Hasan bekas Ketua Polis Negara mengenai campur tangan pemimpin politik BN dalam urusan PDRM selama ini sudah tentu menyentap imiginasi keseluruhan PDRM yang semala ini punya persepsi berbeza.
Yakinlah Malaysia tanpa BN pasti lebih baik untuk semua. Yang lebih penting menjatuhkan BN kali ini beerti kita sama menghidupkan suis demokrasi dalam negara. Apabila demokrasi itu diaktifkan maka kerajaan yang takut dengan rakyat akan wujud. Jika PR tidak baik kita ganti semula.
Mitos menyatakan pertukaran parti pemerintah merosakkan negara perlu ditinggalkan. Semua negara maju sering bertukar kerajaan. Huru hara akan muncul apabila sistem demokrasi mati dan regim terlalu zalim memperkuda agensi yang sepatutnya bebas menjaga kepentingan rakyat.
Kepada Peguam Negara dalam perkara ini ketahuilah kamu boleh terus melakukan pendakwaan tetapi yakinilah tindakan pendakwaan tersebut merupakan sabotaj besar kepada regim BN kerana akan mempercepatkan kejatuhan mereka.

che’GuBard
Solidariti Anak Muda Malaysia
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=44138

Wednesday, February 13, 2013

Majlis Sumbangan Dan Gotong Royong Ustaz Zulkifly Berlangsung Dengan Jayanya

                Pada 10 hb Feb 2013 yang lalu telah berlangsung program sumbangan kepada penduduk penduduk Kg Telok Bakong oleh Bakal Calun DUN Bota iaitu Ustaz Zulkifli Ibrahim.Turut diadakan juga ialah program memeriksa kesihatan penduduk.Disamping itu turut dijalankan juga gotong royong membaiki atap rumah Puan Halimah yang telah uzur itu.Penerima sumbangan adalah dari penduduk penduduk Telok Bakong dan 10 orang penduduk kaum asal dari Gedung Batu dan Suak Padi.

                 Seawal pagi lagi halaman rumah Puan Halimah telah di penuhi oleh penduduk setempat.Mereka begitu tetarik sekali dengan program memeriksa kesihatan yang telah dijalankan oleh dua orang sukarelawan iaitu Puan Khadijah dan Encik Azmi.Setelah pemeriksaan kesihatan,Puan Khadijah turut juga memberi ceramah tentang kesihatan Dalam ucapannya beliau turut memberi beberapa tip tip kesihatan kepada penduduk.Diakhir ceramah penduduk dibenarkan membuat beberapa soalan mengenai kesihatan.


                 Setelah tamatnya pemeriksaan kesihatan,Ustaz Zul telah memberikan sepatah dua kata.Dalam ucapannya beliau menyeru penduduk penduduk supaya rajin bersenam dan menjaga kesihatan mereka.Menurut beliau lagi program sumbangan ini adalah lanjutan daripada program sumbangan yang terdahulu dimana dalam lawatan beliau,banyak lagi penduduk yang masih didalam kesusahan dan diharapkan dengan adanya program ini dapat membantu meringankan beban penduduk.

Tuan Haji Maamur Yang Faseh Berbahasa Semai Sedang Menyantuni Orang Asal Dari Gedung Batu Dan Suak Padi
Yang Penting Kerjasama...

Ha..ha..ha..Penyanyi Awie ketuai kempen banteras maksiat 
Pertubuhan Islam Gabungan Amal (Pertiga) hari ini mengambil inisiatif menubuhkan pusat media bagi membantu pihak berkuasa membanteras gejala sosial di Pulau Pinang.

Timbalan Presidennya Azhar Othman atau penyanyi dan pelakon terkenal Awie berkata menerusi pusat media berkenaan, pertubuhan itu akan membongkar aktiviti tidak bermoral seperti kegiatan lumba haram, aktiviti perjudian tidak berlesen dan maksiat.

Katanya maklumat termasuk bukti bergambar mengenai kegiatan tidak sihat itu akan disalur kepada pihak bertanggungjawab untuk tindakan selanjutnya.

"Kita juga merancang untuk mewujudkan radio Internet tidak lama lagi bertujuan mendidik masyarakat menjadi warga negara yang mengamalkan nilai murni dalam kehidupan seharian serta sayang kepada bangsa, agama dan negara," katanya kepada pemberita selepas merasmikan pusat media itu di Jalan Terengganu di Georgetown hari ini.

Awie berharap pusat media Pertiga berupaya menjadi medium yang dapat meningkatkan kesedaran masyarakat mengenai pentingnya bekerjasama dengan kerajaan bagi mewujudkan persekitaran selamat serta bebas dari gejala negatif itu.

"Setakat ini skuad media kita terdiri daripada 20 orang 'cybertroopers' dan mereka akan mengumpul bahan mengenai kegiatan salah laku masyarakat untuk disiarkan dalam laman web rasmi dan facebook Pertiga," katanya.

Beliau berkata Pertiga memiliki lebih 60,000 ahli di seluruh negara dan pihaknya telah melancarkan skuad media seumpama itu di beberapa negeri lain seperti Johor, Negeri Sembilan, Kuala Lumpur, Perak dan Sarawak.

- Bernama

TAWARAN PAKATAN RAKYAT...


Monday, February 11, 2013

Tak kan nak kena tipu lagi weh


Cukup le...sanggup ke lagi kena ditipu

Takut pasal apa...???


Kerisauan UMNO dan BN siapa yang akan dilantik sebagai Perdana Menteri selepas PRU 13 tahun 2013 ni pe hal.. dulu bukan main sanggah Sultan Terengganu sebagai melanggar perlembagaan bila baginda tidak melantik Idris Jusoh sebagai Menteri Besar Terengganu, sampai keluar slogan "kami nak deris natang", gitu juga semasa Raja Perlis melantik Dr. Mat Isa Sabu sebagai MB Perlis dan bukan Shahidan kasim..gege UMNO Perlis. Serah je lah kat Pakatan Rakyat..dan kebijaksanaan Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong. Dr. Mahathir pun semacam gak kaluit pe hal..nak tumpang komen dan menghasut..jaga cucu lagi baik, relax lah bro.. kita tunggu dan lihat je..serahkan lah kepada ketentuan Illahi.Semoga ada fajar yang cerah menyinar untuk negaraku Malaysia..

Sunday, February 10, 2013

HKR 112 Adalah Pencetus "Malaysia Spring"

1. Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR) yang telah diadakan pada 12.1.2013 yang lalu adalah "Malaysian Spring" yang boleh mencetus era baru bagi negara ini. Sentuhan bersemangat dari pimpinan rakyat bakal telah melakarkan sejarah kebangkitan rakyat di Malaysia.


2. Sebenarnya kebangkitan dalam bentuk lain harus dijalankan serentak seperti kebangkitan sosial-budaya, kebangkitan rohani, kebangkitan pemikiran dan kebangkitan intelektual, namun perhimpunan yang disemangati oleh keinginan menganjakkan negara dari era kronisme, salahguna kuasa dan rasuah kepada negara yang bersih dari kepincangan uruskelola harta negara adalah suatu yang sangat penting.

3. Pasca HKR 112 akan menjadi lebih mencabar kerana jika ia tidak dituruti menggerakkan kebangkitan yang menyeluruh maka ia tidak akan membawa sebarang makna dan tidak boleh bertahan lama.

4.Kita  percaya dengan kehadiran jutaan rakyat yang datang sendiri tanpa sebarang sogokan dan bayaran pasti akan menjadikan kebangkitan rakyat di negara ini sebagai "Malaysian Spring" yang unik seperti yang ditunjukkan oleh Arab Spring. Rakyat Malaysia telah pun menunjukkan kesungguhan untuk bersama dalam HKR. 

5. Kehadhiran dan penyertaan penuh semangat dari rakyat adalah penting untuk mencetuskan rasa tanggungjawab yang tinggi terhadap masa depan negara.

RAKYAT BANGKIT, BOTA BERUBAH
RAKYAT BANGKIT, PERAK BERUBAH
RAKYAT BANGKIT, MALAYSIA BERUBAH

Linkwithin