Saturday, August 23, 2008

Anwar kini wajar bersumpah satu langkah "check mate"

0leh: Sang Kelulut

kelulut@telokbakong.com

22.08.2008


Gemuruh juga jantung saya apabila Saiful Azlan Bukhari mengangkat sumpah yang memohon Allah melaknat diri , keluarga dan seluruh keturunan beliau selamanya .Itulah ucapan beliau yang dilafazkan di ruang solat masjid wilayah pada 14.08.2008.

Penulis percaya ramai diantara golongan rakyat yang kurang mendapat infomasi sebenar tentang kes liwat mula panik.Apatah lagi apabila si " Sayfool" itu begitu berani meminta laknat ALLAH keatasnya.Dalam sejarah Malaysia rasanya inilah peristiwa "sumpah laknat" yang pertama boleh ditonton dikaca TV,Radio, Internet.Dan saya yakin ini adalah pertama dalam sejarah dunia ( ini persepsi penulis ). Soalnya apakah tindakan yang sebegini wajar dilakukan?

Maka penilaian mudahnya ialah isu ini mahu dipolitikkan oleh "banjingan - banjingan" yang tidak peduli soal maruah apatah lagi hukum - hakam agama.Tidak cukupkah lagi perbuatan mengaibkan ini diperlakukan ? susah sangatkah mahu membuktikan kes ini ?(jika benar ia berlaku).

Satu dunia mentertawakan Malaysia, penulis pernah disapa oleh seorang lelaki Cina di Hospital Tawakal beberapa minggu lepas. Sedang asyik ( sebenar meluat ) menonton Buletin TV3 tiba - tiba lelaki Cina itu berkata " abang , aiya ..saya manyak malu la.. liwat , liwat..apa ini ?..saya punye saudara di Singapore cakap aa..lu punya orang tarak cerita lain kaa? Sebelum sempat habis beliau habis bercakap saya menyampuk " Saya ( penulis) jadi Melayu lagi malu oo...kalau boleh tukar saya tukar ooo...balas saya dengan geram. Cina itu terus terkedu. Inilah realitinya kini.


Penulis berpendapat kes ini mesti selesaikan segera mungkin perbicaraan mahkamah mungkin memakan masa yang panjang.Tetapi penyelesaian untuk mengurangkan dosa orang ramai dari terus menerus menfitnah secara terbuka ditambah lagi "Media Perdana puaka" tidak kira masa " berzikir liwat".Kini sudah tiba masanya Anwar Ibrahim mengambil posisi serang balas dalam masa yang sama berkubu ampuh.

Saranan oleh Mufti Perlis agar mereka yang terlibat bermuhabalah ini memang mendapat pelbagai reaksi .Malah adakalanya pendapat Dr Asri senada dengan dengan pendapat TG Nik Abdul Aziz.Kini pula ada mufti lain pula berkata tindakan Saiful itu tepat.. jadi yang mana paling tepat?

Kami di www.telokbakong.com mencadangkan Dato seri Anwar juga membuat akuan bersumpah keatas nama ALLAH yang mengikut kaedah yang sepatutnya bagi membersihkan nama DSAI dimata dan hati rakyat .Ini bukan soal Anwar ( pinjam ucapan DSAI) Ini soal dosa pahala rakyat agar mulut mereka tertutup hati mereka tenang.Lagi pun ini memang hak DSAI , kaedah Islam dalam mempertahankan maruah.Bukan Saiful yang sebenarnya penuduh bukan orang yang difitnah.


Dan penulis sempat menghubungi seorang pakar undang - undang syariah sebelum ini bertugas di UIA kini menetap di Trengganu . Beliau juga melihat kepada kewajaran DSAI untuk bersumpah berdasarkan keperluan siasah syariah .Kerana melihat kepentingan umum / rakyat tambahan pula piliharaya ini sangat penting dan manfaatnya sangat diperlukan oleh rakyat jelata.

Sekali lagi kami menyeru agar pandangan ini akan diberi perhatian dan dilaksanakan.
Kami percaya UMNO - BN akan kena langkah check mate yang akan memberi pukulan maut kepada UMNO - BN di Permatang Pauh 26 hb ini.Seterusnya ini juga kemenangan rakyat dan hadiah kemerdekaan paling berharga untuk seluruh rakyat jelata.

Friday, August 22, 2008

Pendedahan Konspirasi BPR-BN Perak

"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ):6 ).


Friday, August 22, 2008

Kalau perangai tak semenggah itu terus diamalkan, inilah jadinya. Setelah gagal memujuk Pas untuk menumbangkan kerajaan PR, Tajol Rosli terus berusaha untuk menjatuhkan kerajaan yang ada hari ini, walau dengan apa cara sekalipun. Dia mencuba pulak membawa Ezam untuk memujuk ADUN PKR untuk berpaling tadah tapi itu juga gagal.

Tapi apa nak kata, wawasan sudah diumumkan iaitu untuk menubuhkan kerajaan BN pada 31 Ogos ini. Setelah melihat Anwar bertanding diPermatang Pauh, dan setelah melihat tidak ada apa lagi yang boleh menghalang Anwar untuk menang, kecuali dengan kehendak Tuhan, maka Tajol Rosli memulakan gerakan kotornya.

Salah satu cara untuk menghalang Anwar daripada meneruskan usahanya untuk mengambil alih pemerintahan negara ialah dengan mensabotaj pilihanraya kecil yang ditandingi oleh Anwar. Bermula dengan kes Saiful, beberapa siri skandal dicipta untuk menghilangkan keyakinan rakyat terhadap Anwar. DiPerak, skandal rasuah dicipta melibatkan ADUN-ADUN PKR.

Setelah gagal dengan bermuafakat dengan PAS, Tajol Rosli membawa Ezam untuk melakukan komplot ini. Tugas pertama Ezam ialah mengenalpasti siapakah diantara pemimpin PKR Perak yang boleh dibeli. Tumpuan Ezam ialah Jamaludin dan Osman, dua Exco Perak. Walaupun mencuba beberapa kali, namun mereka gagal membeli Jamaludin dan Osman. Namun komplot perlu diteruskan dan mereka mencari siapakah diantara pemimpin PKR Perak yang mudah diperdaya. Dengan bantuan Ezam, mereka mengenalpasti Kapt (B) Usaili Alias, bekas ADUN Bota. Perancangan mereka ialah menggunakan Usaili untuk memerangkap Jamaludin dan Osman.

Perancangan bermula kia-kira sebulan lalu, dengan bantuan BPR Putrajaya. Seorang ejen BPR telah dihantar untuk memulakan operasi. Ejen yang bernama Imran ini dibekalkan dengan sebuah Mercedes S320 bewarna hitam, dan berlagak sebagai seorang tokoh korporat Kuala Lumpur .

Kali pertama beliau kelihatan ialah apabila datang kepejabat MB Perak di pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) dan bertanya tentang Usaili. Staf SUK telah memperkenalkan beliau dengan seorang juruteknik dari PKNP bernama Roslan Sahat yang sememangnya rapat dengan Usaili. Roslan kemudiannya mengajak Zul Hassan untuk berjumpa dengan Usaili. Untuk meyakinkan Usaili, Imran telah membawa seorang kenalan beliau, seorang peniaga, Fairuz Azrim Ismail yang sememangnya dikenali oleh Usaili dan beberapa pemimpin PKR Perak.

Perbincangan dengan usaili adalah untuk membina sebuah pusat membina kapal di Bagan Datoh dan kertas kerja beserta profil syarikat telah diserahkan kepada Usaili. Imran mengharapkan Usaili dapat menggunakan kedudukan beliau sebagai kenalan rapat kepada kedua-dua EXCO ini untuk membantu meluluskan projek ini. Namun, kedua-dua EXCO ini, Jamaludin dan Osman tidak mahu terlibat kerana diluar bidang kuasa mereka.

Namun Imran tidak berputus asa. Pilihanraya Permatang Pauh memberikan peluang kepadanya untuk meneruskan komplot BPR ini. Imran telah menawarkan untuk menyumbang sebanyak RM5,000 kepada PKR Perak untuk digunakan didalam pilihanraya kecil Permatang Pauh. Oleh kerana beliau mahu menyerahkan wang tersebut kepada PKR negeri, maka Usaili telah mencadangkan kepada beliau untuk menyerahkan wang tersebut kepada Jamaludin, yang mana merupakan Bendahari PKR Perak.

Satu pertemuan telah diadakan dipejabat SUK pada 14.8.08 yang mana Imran telah membawa wang sebanyak RM5,000 untuk dberikan kepada Jamaludin. Sekali lagi, Jamaludin menolak sumbangan tersebut dan memberitahu Imran, supaya menyumbang kepada PKR Permatang Pauh sekiranya beliau benar-benar ingin membantu. Sekali lagi harapan untuk memerangkap Jamaludin tidak menjadi, sebaliknya, Imran menyerahkan wang tersebut kepada Usaili. Tanpa menyedari wang tersebut telah ditanda, Usaili menerima wang tersebut dan pergi ke Permatang Pauh bersama-sama Imran, Zul Hasan, Fairuz Azrim dan Roslan Sahat pada malam Penamaan Calon.

Dimalam tersebut, Usaili tinggal di Bilik Gerakan Kg. Pertama manakala tiga lagi rakannya menghilangkan diri bersama Imran. menurut maklumat, Imran telah membawa bersama dua orang pelacur yang dibawa khas dari Ipoh dan menempah sebuah hotel diPulau Pinang. Tidak diketahui, siapakah diantara mereka bertiga yang telah menggunakan pelacur tersebut.

Setelah dua kali usaha untuk memerangkap kedua-dua EXCO ini tidak berjaya, Imran telah menggunakan taktik yang lebih menarik, dengan bantuan BPR Putrajaya. Melalui Azrim sebagai informer, Imran mengintai peluang, bilakah kedua-dua EXCO ini berada ditempat yang sama secara serentak.

Peluang tersebut tiba apabila Usaili, Jamaludin dan Osman berjanji untuk ke Permatang Pauh bersama-sama pada 19.8.08. Pada hari tersebut, Osman dan Usaili menunggu Jamaludin di Kluang Cafe, Ipoh Raya. berhampiran dengan bangunan SUK Perak. Nasib memang menyebelahi Jamaludin kerana beliau terpaksa menjemput isteri seorang kawannya yang menyebabkan beliau terlewat, lantas memberitahu Usaili bahawa beliau akan terus ke Permatang Pauh bersendirian.

Apabila menyedari Jamaludin tidak akan datang, melalui Azrim yang minum di sebuah restoran berdekatan, BPR terpaksa meneruskan operasi mereka. Imran bersama dengan seorang wanita telah membawa sebuah beg dan pergi berjumpa Usaili diKluang Cafe. Imran telah meletakkan beg tersebut diatas meja dimana Osman dan Usaili duduk dan terus beredar. Sebaik saja Imran beredar, pasukan BPR terus menyerbu Osman dan Usaili dan menyuruh Usaili membuka beg tersebut.

Usaili enggan membuka beg tersebut, lantas pegawai BPR telah menyuruh pegawainya yang lain untuk membuka beg tersebut, dan….memang ada wang berketul-ketul. Jadi, semua cerita tentang kelima-lima tertuduh ini ditangkap dibilik hotel adalah pembohongan BPR semata-mata. kejadian ini berlaku di Kluang Cafe, Ipoh Raya, di depan khalayak ramai. Bukannya didalam bilik hotel seperti yang dikatakan.

Usaili kemudiannya memanggil Roslan, Azrim dan Zul Hasan yang berada direstoran berdekatan untuk bertanya apakah yang berlaku. Zul Hasan telah memaklumkan bahawa mereka telah diminta supaya tidak bersama Osman dan Usaili lebih awal. Mengapa? Kerana Fairuz Azrim adalah informer kepada Imran, yang memberikan maklumat tentang pergerakan Usaili dan Osman.

Untuk menutup operasi mereka, BPR telah juga menangkap ketiga-tiga lelaki ini dan dibawa kepejabat BPR bersama-sama Usaili dan Osman. Semasa siasatan, BPR telah menjumpai sebahagian daripada wang RM5,000 yang telah ditandakan yang diberikan kepada Usaili semasa malam Penamaan Calon lalu. Maka BPR merasakan mereka mempunyai bahan bukti untuk menahan reman Usaili dan Osman.

Bagaimana Jamaludin boleh terlibat? Jamaludin bergegas balik ke Ipoh setelah mendapat tahu rakannya ditahan. Sebaliknya, beliau pula ditahan. Tetapi BPR tidak mempunyai kes terhadap Jamaludin dan tidak tahu apakah pertuduhan yang hendak dikenakan. Pengarah BPR terus megeluarkan kenyataan bahawa kesemua mereka ini ditahan kerana cuba menerima rasuah sebanyak RM120,000.! tetapi apabila Jamaludin dibawa ke mahkamah untuk perintah tahanan reman, tuduhan yang dikenakan kepada beliau ialah cuba mendapatkan suapan berjumlah RM5,000 pada 14.8.08. Kita tunggu, apakah pula tuduhan ini akan dipinda lagi kemudian.

Dalam permohonan untuk menilai semula perintah tahanan reman terhadap Osman, Usaili, Roslan, Zul dan Azrim dimahkamah tinggi petang tadi, seperti dijangka, BPR telah membebaskan Azrim! Hakim bagaimana pun membatalkan perintah tahanan reman selama tiga hari terhadap empat tertuduh lain.

Semasa perbicaraan, pendakwa BPR telah memberitahu mahkamah bahawa Pegawai Penyiasat kes ini baru sahaja dilantik selepas permohonan reman diberikan oleh mahkamah majistret. Macam mana tangkap dulu, kemudian ditahan reman, baru lantik Pegawai Penyiasat? Bukankah siasat dulu baru tangkap?

Sebenarnya, Pegawai Penyiasat BPR (seorang wanita) telah menarik diri dari terlibat dari kes ini!

Osman, Usaili, Roslan dan Zul Hasan telah dibebaskan oleh hakim mahkamah tinggi manakala Azrim dibebaskan oleh BPR. Jamaludin terpaksa tinggal dihotel BPR satu malam lagi (esok) sebelum dibebaskan pada hari Sabtu.

Tetapi kes ini belum berakhir dan banyak lagi maklumat tidak boleh dinyatakan disini.

-PerakExpress

Wednesday, August 20, 2008

Konspirasi Politik Untuk Jatuhkan Kerajaan Perak"Wahai orang-orang Yang beriman! jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidikilah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum Dengan perkara Yang tidak diingini - Dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) - sehingga menjadikan kamu menyesali apa Yang kamu telah lakukan.." ( al-Qur'an,al-Hujurat ( 49 ):6 ).
Wednesday, August 20, 2008

Kenyataan bersama yang dikeluarkan oleh Kerajaan Pakatan Rakyat Perak membabitkan kes 2 orang EXCO Parti KeADILan Rakyat hari ini.

Kerajaan Pakatan Rakyat Perak menegaskan bahawa wujudnya 1 konspirasi politik tertinggi dengan tujuan cuba menjatuhkan Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak.

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak sekeras-kerasnya menafikan kewujudan Projek Perumahan yang dikatakan bernilai RM180juta di Sri Iskandar.

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak juga TIDAK PERNAH MELULUSKAN apa-apa projek perumahan di Sri Iskandar seperti yang diwar-warkan setakat ini.

Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak juga menegaskan bahawa mustahil bagi YB Jamaluddin dan juga Kapten Osman meluluskan apa-apa projek perumahan kerana ianya adalah DILUAR BIDANG KUASA MEREKA.

Sebagai sokongan kepada kedua-dua EXCO yang ditahan berkenaan dengan kes yang disebutkan, 1 KEMPEN SOLIDARITI telah dilancarkan untuk YB Jamaluddin dan juga YB Osman.

Sebagai langkah pertama KEMPEN SOLIDARITI, 1 perhimpunan akan diadakan pada jam 9:00 pagi esok di perkarangan Mahkamah Majistret Ipoh.

Seterusnya pada jam 2:30 petang 1 lagi perhimpunan akan diadakan di Mahkamah Tinggi dimana Hakim akan membuat keputusan untuk menilai semula perintah tahanan reman kedua-dua tertuduh.

Tuesday, August 19, 2008

Siapa Ramlang Porigi?

gi website jakim

website spr
Mendengar namanya sudah asing. Bila mendapat tahu bahawa dia adalah Imam Masjid Wilayah Persekutuan yang menjadi saksi dalam majlis sumpah Saiful, kepala jadi pening. Risikan mendapati tiada imam di Masjid Wilayah Persekutuan bernama Ramlang Porigi. Siapa dia?

Carian dalam Daftar Pemilih SPR mendapati Ramlang Porigi merupakan pengundi Permatang Pauh! Tapi apa yang jelas, kod negeri yang terdapat dalam kad pengenalannya menunjukkan beliau berasal dari Sabah!. (790726-12-5443.)

MEDAN KETERANGAN
Kad Pengenalan 790726125443
Nama RAMLANG BIN PORIGI
Tarikh Lahir 26 Jul 1979
Jantina LELAKI
Lokaliti 044 / 12 / 06 / 005 - PONDOK PENANTI MK 20
Daerah Mengundi 044 / 12 / 06 - PENANTI
DUN 044 / 12 - PENANTI
Parlimen 044 - PERMATANG PAUH
Negeri PULAU PINANG

Macam Ada kaitan jer..ish''ishh...bedaah bebenor Utusan Meloya dan TV 3 suku ni.

Kerana Pulut Santan Binasa, kerana mulut.... ?

Sang Kelulut

kelulut@telokbakong.com

15.08.2008


"Apakah nasib kita dalam Pakatan tak sudah - sudah diuji" keluh sahabat saya bila
mendengar siaran radio tentang pandangan Menteri Besar mengenai kemasukan pelajar bukan melayu sebanyak 10 % ke UITM.( Sebenarnya menurut Prof Khoo Khay Khim golongan bukan melayu pun memang tidak berminat ..).

Dalam kesibukan kedua - dua pihak merancana strategi untuk menawan Permatang Pauh sekali lagi pimpinan PR terperangkap dengan kelicikan BN memutarkan fakta dengan "membusukkan" KeAdilan bahawa parti ini boneka DAP dengan maksud lain ejen bangsa cina untuk merampas hak Melayu ( ini pandangan Umno ).

Kenyataan ini sebenarnya sangat merbahaya tetapi mujurlah rakyat kini sudah matang
.Mereka tidak mengambil ia sebagai maklumat yang boleh diterima bulat - bulat.
Tetapi saya melihat bagi golongan pengundi atas pagar sedikit sebanyak akan termakan racun perkauman yang disembur oleh UMNO- BN ini.

Cadangan tersebut bukanlah sesuatu yang baharu , sebenarnya ia pernah dicadangkan oleh Mantan Presiden Umno sendiri (Tun Dr Mahathir) menurut sebuah web portal politik.


Secara peribadi saya sendiri kurang setuju dengan ' timing ' isu ini dijawab atau
diberi respon secara spontan kerana kesan daripada kenyataan ini sekali lagi menjadi
" bahan api " bagi UMNO untuk menyerang PR dengan kekuatan media massa yang mereka
miliki.

Kini mereka terus menggunakan isu dan telah mengheret pelajar - pelajar UITM
kejalanan sebagai tanda protes kononnya. untuk rekod UITM adalah antara IPTA sebelum ini paling "sopan" dari pada bentuk protes yang sedemikian.Tetapi apabila ada kepentingan politik Umno maka mereka dipersilakan oleh pihak berkuasa untuk
mengangkat sepanduk ala reformasi dengan pekikan, lolongan hak ketuanan Melayu.


Maklumat terbaru yang saya terima hari ini mereka akan berarak keParlimen dalam masa terdekat ini kononnya sebagai tanda protes.Dan seterusnya di Permatang Pauh pelajar - pelajar ini akan bertindak sebagai petugas BN sedangkan sebelum ini mereka
dilarang terlibat dalam sebarang kempen pilihanraya.

Pengajarannya ialah pemimpin - pemimpin PR sepatutnya jangan terikut - ikut dengan
soalan provokasi wartawan kita bukan sahaja perlu pemimpin yang cerdik tetapi yang
paling cerdik. DSAI berhempas pulas cuba meyakinkan rakyat , bergelut dengan
pelbagai tekanan adalah diharapkan para pemimpin PR cepat lepas mulut.

" kerana pulut santan binasa , kerana mulut pakatan hampir binasa "

Sunday, August 17, 2008

Ceramah Anwar Di Permatang Pasir


Setelah terlibat pelbagai program kerja yang ketat di hari penamaan calon sempena pilihanraya kecil Permatang Pauh DSAI mengakhiri jadual semalam dengan siri kempennya di Permatang Pasir.Kira-kira 25 Ribu hadirin dari pelbagai pelusuk negara bersemangat memberi sokongan tanpa berbelah bagi.Turut hadir memberikan ceramah adalah YB Lee Boon Chye,YB Saudara Mat Sabu,YB Lim Kit Siang dan di akhiri oleh DSAI sendiri.

Semangat perkauman yang sering diapi-api kan jentera pilihanraya BN berjaya di tangkis oleh penyokong Pakatan Rakyat yang semakin matang.Menurut DSAI jentera Umno melalui Pergerakan Wanita dan Puterinya menjalankan kempen dari rumah ke rumah.Mereka mengarahkan pengundi tidak keluar mengundi atau mengundi hanya calon BN sahaja.Turut menawarkan sejumlah wang bernilai RM 1000 jika menurut adu domba mereka dan memberi salinan kad pengenalan.

Mengenai isu Uitm,DSAI menjelaskan isu itu telah dibangkitkan oleh Tun Dr Mahathir dan diketika itu semua media dan NC UiTM memuji.Tan Sri Khalid sekadar mencadangkan sahaja.Mat Sabu dalam ceramahnya sebelum itu menyelar Uitm kerana memaksa demontrasi itu kerana sebelum ini pelbagai halangan dari pihak pengurusan universiti tempatan melarang pelajarnya berdemontrasi.Selepas ini bolehlah pelajar Uitm berdemontrasi pasal kenaikan harga minyak pula.

Penyokong Veteran dari Telok Bakong

Bagi Bilik Gerakan Keadilan bagi Negeri Perak yang bertempat di Kampung Pertama,Permatang Pauh suatu mesyuarat khas di adakan kira-kira pukul 5 petang yang di pengerusikan oleh Kapt(B) Hj .Usaili Alias.Pelbagai startegi yang teratur telah di aturkan bagi setiap petugas keadilan negeri Perak bekerjasama dengan Keadilan Permatang Pauh sendiri.

Lanjutan situasi di tempat penamaan calon memang situasi berat sebelah di mana penyokong Pakatan Rakyat jauh melebihi penyokong BN.Ini satu kemenangan moral buat PR!!Terdapat usikan dari penyokong PR dan banyak penyokong BN di boo.Ini adalah situasi biasa apabila dua penyokong berlainan bertemu,seperti penyokong pasukan bolasepak.Media pro BN membesarkan isu ini,padahal maki hamun dari penyokong BN terhadap penyokong PR pun ada.Maklumlah 100 Ribu penyokong PR dan 10 Ribu(tak sampai kot) penyokong BN,mana nak dengar kutukan BN terhadap PR.


Media melaporkan penyokong PR ganas,sekadar usikan sebegitu biasalah,janganlah ke tempat macam ni kalau nak kena puji.Bila penyokong BN ingin memasuki Pusat Penamaan calon petugas Keadilan dan FRU memberi kerjasama walau usikan tetap ada.Boo bukan boleh bawa mati.Semua pemimpin Pakatan Rakyat keluar berjalan kaki dari Pusat Penamaan Calon Tunku Bainun dan bersalam dengan penyokong.Manakala semua Menteri Kabinet keluar menaiki kereta kerana terkejut melihat sambutan luar biasa rakyat malaysia.Ada yang datang dari Labuan,aada datang solo menaiki bas dari Pahang.Semuanya berkorban masa dan wang ringgit sendiri,berbeza dengan Umno yang terpaksa menaja,kalau tidak tak mandang oranglah penyokong BN semalam.

Menurut penduduk tempatan mereka kenal siapa DSAI?Mereka agak marak bila memperkatakan isu sumpah Saifool tentang kes liwatnya yang sekejap paksa dan sekejap sukarela.Apakah nanti pertuduhan tersebut di pinda lagi untuk kali ke 3.Isu ini memakan diri akhirnya.

Sila tonton visual sekitar kisah di Permatang Pauh dan bezakan dengan tahap Khairy Jamaluddin di Ijok,siapa lebih jurang ajar?Penyokong PR sudah berpuashati dengan sambutan semalam?Jangan berpuashati lagi...kerana 26.Ogos 2008 tarikh keramat menanti kita menyaksikan sejarah agung tercipta...DATUK SERI ANWAR IBRAHIM PERDANA MENTERI MALAYSIA KE 6!!!Rakyat dan Pengundi Permatang Pauh Buktikan Anda Layak Bergelar RAKYAT PERMATANG PAUH YANG MERDEKA.ANDA SEMUA MENGUNDI UNTUK 27 JUTA RAKYAT MALAYSIA!!!UNDILAH PAKATAN RAKYAT MERDEKAKAN RAKYAT.

Linkwithin