Thursday, July 24, 2008

Pemilihan UMNO Parit Ada Pertandingan Sengit

Pemilihan Ketua Bahagian Umno Parit kali ini terdapat pertandingan di antara penyandang Ketua Bahagian oleh Adun Belanja Datuk Haji Zaim di tentang Adun Bota Datuk Nassaruddin Hashim.Regu Adun Bota adalah Nassaruddin Alang Saidin yang bertanding jawatan Timbalan Bahagian Parit.

Pertembungan ini telah meresahkan kedua-dua penyokong calon terbabit.Seperti biasa ada pihak akan mengambil kesempatan meraih untung dengan menjadi 'talam dua muka'.Persoalan adakah wujud perpecahan kelak kerana adat pertandingan pasati ada kalah dan menang.Mengikuti tradisi Umno yang kalah pasti akan di humbankan ke tebin.Inilah yang berlaku pada Tengku Razaleigh suatu ketika dulu walaupun tewas tipis.
Dari pencalonan awal Adun Belanja ketinggalan sebanyak 4 - 0 setakat empat cawangan bersidang.

Udah rasa wartawan Umno Parit pulak.Bukan apa sekadar memberi gambaran Umno Parit sedang bertarung sengit dalam peperangan sesama sendiri.Ini bukan bermakna pendokong Pakatan Rakyat harus berehat seketika malah ia sepatutnya menggandakan usaha kita memutihkan kawasan hitam kepada putih kepada Kerajaan Pakatan Rakyat.

Kita bakal menawan semula Parlimen Parit dalam PRU 13 nanti,semua jentera Pakatan Rakyat di Daerah Perak Tengah harus terus mengempur walaupun Umno kini dalam keadaan bertahan.Banyakkan majlis penerangan dalam usaha mendekati masyarakat di pelusuk kampung.Telok Bakong Online pasti memberi kerjasama jikalau dipanggil.

Wednesday, July 23, 2008

Vaksin T2G2, Penawar Virus Muzakarah

Muzakarah, telah sedikit sebanyak menimbulkan kekeliruan dan kecelaruan di kalangan rakyat Malaysia . khususnya bagi pimpinan, ahli-ahli dan penyokong PAS.

Perkara sudah berlaku, isu sudah merebak, apa yang harus ditangani sekarang ini ialah mengawal daripada keadaan menjadi lebih buruk, sebelum ia menjadi kronik dan acute, itu sahaja

Siapa yang bersalah?

Tidak perlu dipersalahkan kepada mana-mana pihak, UMNO ataupun PAS. Kerana masing-masing ada nawaitu tersendiri, sebenar dan tersirat di sebalik yang tersurat. Ini haru diterima, baik atau buruknya.

Makna asal muzakarah sangat baik, sangat mulia, yang menjadikanya buruk, seperti sekarang kerana nawaitu yang salah, UMNO mungkin ada maksud lain, itu SAHAJA. Ini pada kepercayaan orang ramai.

Bagi UMNO, ia dikira sudah berjaya, kalau diperhalusi betul-betul, iaitu salah satu tujuannya ialah UNTUK MENIMBULKAN KERESAHAN, KERETAKAN dan PERPECAHAN dalam PAKATA RAKYAT.

Alahamudlillah [ kata orang-orang UMNO, khususnya pemimpin-pemimpinnya ], kita sudah berjaya.

Apa itu matlamat atau serampang dua [2] mata UMNO?

Salah satu matlamat utama, iaitu kemuncak atau manifestasi daripada exercise ini ialah untuk MEMECAHKAN PAKATA RAKYAT.

Walaubagaimanapun, ia masi di peringkat awal lagi. Masih jauh dari mencapai kejayaannya. Tetapi, riaknya sudah bermula.

Ianya dibuat dengan cara yang cukup halus, dengan memasukkan ’VIRUS’ perkauman yang ’RESISTENCE’ dan ’VIRULENCE’, iaitu tahan dan kebal daripada segala jenis vaksin dan antibiotic, setakat hari ini. Tahap ketahanan atau kekebalan virus ini lebih daripada Virus HIV. Virus itu ialah Virus Muzakarah

VIRUS MUZAKARAH

Berbalik kepada soal MUZAKARAH UMNO-PAS [ kalau nak buat juga elok guna nama lain, seperti MUZAKARAH ISLAM ], ........kalau dapat baca petikan berita di bawah, tuan-tuan dan puan-puan dapat memberikan kesimpulan yang lebih tepat dan benar serta adil. ........, satu-satunya sasaran utama ialah komponen Pakatan Rakyat dari kaum Cina dan India. Jangan ada yang menafikan, Pulau Pinang, Perak, Kedah dan Selangor, tidak akan jatuh ke tangan Pakatan Rakyat, sekiranya bukan kerana sokongan paling padu dalam sejarah pilihanraya di Malaysia, oleh kaum Cina dan India, kepada PKR, PAS dan DAP.

Siapa yang berani menafikannya?

Ada lagi yang berani menafikannya sehingga kini?

Sekiranya ini dapat dibuat, iaitu kaum Cina dan India dapat dicucuk dengan Virus Muzakarah ini, yang pasti akan menimbulkan ’kebengkakan’, ’swollen’ dan bisul dalam Pakatan Rakyat, tidak dapat tidak

Sekiranya belum ada lagi, dan setakat ini belum ada vaksin dan antibiotic yang berkesan, maka bisul tadi terpaksa dipotong. Maka hilang lah bisul pada bahagian tadi.

Tetapi tidak semestinya tubuh yang sudah hilang anggotanya tadi, menjadi semakin baik dan sempurna. Apa kata kalau bisul yang kronik tadi berada pada bahagian kaki kiri, maka kaki kiri lah yang terpaksa dipotong.

Lahiriahnya tubuh tadi masih boleh hidup, dengan atau tanpa tongkat palsu, tapi cacatlah ia pada pandangan manusia. Kecuali babi [ tidak bermaksud Babi Negara ], makhluk Allah ini tidak diberikan akal, untuk menilai, samada tubuh yang sudah tidak berkaki itu sempurna atau tidak.

Kecuali Babi Negara [ saya tidak tahu kepada siapa istilah ini digunakan, tapi kalau maksudnya kepada Barisan Nasional ], sebagai manusia, sudah pasti ia akan kata tubuh tadi sudah tidak sempurna. So, apa lagi kekuatan dengan tubuh tanpa kaki?

Kesimpulannya

Atas kita belaka, tuan-tuan dan puan-puan nak sokong atau tidak muzakarah ini. Tidak ada orang boleh halang.

Vaksin T2G2

Hanya vaksin TGHH dan TGNA, kalau dalam istiliah pemakaian nama yang komersial untuk didagangkan, kita pakai singkatan nama T2G2, T2G2 stands for Tok-tok Guru

Hanya kenyataan rasmi kedua-dua TOK-TOK GURU, selepas muktamar di Ipoh bulan depan, yang memutuskan secara rasmi, majlis syura dan muktamar menolak diteruskan muzakarah, akan memboleh isu ini mati setakat itu sahaja.

Andaian semata-mata

Muzakarah, pada peringkat awalnya, nawaitu TGHH betul, iaitu untuk kebaikan islam dan orang-melayu.

Bila dah 3 kali jumpa, hasil laporan wakill-wakil PAS, kepada Jawatankuasa Syura, dirumuskan ia patut dan harus diteruskan, tetapi mengikut ’bacaan’ TGHH, TGNA dan pimpinan, Pak Lah ada muslhat tertentu.

Maka, muzakarah ini dipersetujui untuk diteruskan, TETAPI, dah dimasukan strategi-strategi tertentu dimana, Pak Lah masih [ tidak diberitahu secara jujur kepada pihak PAS, nawaitu sebenar UMNO untuk memerangkap PAS ], memegang niat asal, iaitu mencari keuntungan peribadi dan parti, dan tidak lebih dari itu.

Maka, setelah Pak Lah membuat pengumuman rasmi mengenai muzakarah dan pertemuan 3 kali tersebut, dan TGHH juga membuat kenyataan balas memperakukannya, timbul pelbagai andaian dan spekulasi, seperti kenapa Pak Lah dan TGHH tak buat kenyataan bersama, dalam upacara khas, atau program khas, ini tiak....... Pak Lah buat statement macam tangkap muat saja, dalam event yang tidak berkaitan pulak tu, bagi isu sebesar ini. So, sejak daripada itu, timbul lah reaksi pelbagai, pro dan kontranya.

Ini ditambah dengan kenyataan TGNA, Husam, Mahfuz dan lain . lain lagi, yang menolak muzakarah UMNO & PAS.

Maka, sehubungan dengan itu, PAS juga memasang strategi tersendiri, ’menyedari ’ Pak Lah sudah lari dari matlamat, TGHH telah menasihati TGNA supaya mengeluarkan kenyataan-kenyataan seperti yang tuan-tuan dan puan-puan lihat dan baca selama ini, iaitu menyanggah dan MENOLAK diadakan dan diteruskan muzakarah ini.

Walaupun nampak bercanggah dan tidak ada persefahaman dalam isu besar sebegini, tetapi itulah STRATEGI namanya. Tidak mungkin TGHH, TGNA dan Husam, betul-betul tidak ada persefahaman dalam isu ini. Tidak logik dan akal yang waras tidak dapat menerimanya.

Cuba baca dalam SIASAH, 0107, bertarikh 20-26 Julai 2008 terbaharu, temuramah MSO dengan TGHH, sangat jelas andaian di atas ada kebenarannya. Baca betul-betul, kaji betul-betul. Pegang ayat yang bermaksud ni.....apa-apa pun, kita akan rujuk kepada Jawatan Jawatankuasa-jawatankuasa dan Majlis Syura dll. Saya bermasud, apa yang TGHH menyatakan kesediaan beliau itu, adalah pendapat dan ulasan peribadi sahaja. Parti yang berhak menentukannya.

Begitu juga, begitu dengan sanggahan keras YB Dato’ Husam, menolak muzakarah ini. Hubungan TGHH,TGNA, Husam, Mahfuz dan lain-lain dalam PAS dan Pakatan Rakyat, tidak tergugat dan terjejas langsung, kata mereka-mereka ini

Pak Lah sebenarnya yang sudah terperangkap.
Betul tak?
Hilang nak perangkap orang, dia yang terperangkap kini?
Apa Pak Lah nak kata lepas ni?
Malu aku !!!!!!
Malu aku !!!!!
Malu aku !!!!!!!!!

Apa pulak Pak Lah nak buat lepas ni?
Rasanya lagi besar lepas ini akan keluar dalam masa terdekat.
Isu muzkarah akan mati, liwat 2 pun sedang nak mati, Isu DEBAT pun dah mati, Isu MINYAK naik dah mati, isu Protes satu juta rakyat dah mati, Lingam dah mati, Alatantuya dah tak boleh diperkatakan, TDM keluar UMNO dah mati, dan lain-lain dah mati .....................lepas ni isunya ’PAK LAH MASUK PAKATAN RAKYAT ”, ia itu sebelum 16 september 2008

Tak percaya?
Ni cerita betul tau !!!!!!!!!
jangan buat spekulasi lagi !!!!!!!!!!!!!!


Memetik beberapa ayat dan perkataan dari berita di bawah, dan mohon kerjasama tuan-tuan dan puan-puan membuat penilaian secara benar,tepat dan adil, boleh kan ;-

PETIKAN 1 : BUANG SIKAP CURIGA TERHADAP MUZAKARAH [ baca berita asal di bawah ]

i. Kebimbangan bahawa muzakarah itu akan menyebabkan perpecahan dalam kalangan ahli-ahli Pas dan keretakan hubungan dengan Pakatan Rakyat bergantung kepada matlamat politik masing-masing.

ii. Dalam hal ini, yang penting ialah keikhlasan di hati pemimpin-pemimpin kedua-dua parti ini. Cakaplah apa sahaja mengenainya tetapi matlamat pertemuan perpaduan Melayu itu perlu menjadi keutamaan.

iii. Satu titik penyelesaian masalah kerapuhan perpaduan yang menghantui bangsa Melayu ini perlu segera dicari.

iv. Tidak ada lagi pihak lain yang boleh diletakkan harap an untuk perpaduan Melayu dan agama Islam ini kecuali UMNO, sebuah parti bertunjangkan Melayu dan Pas, yang penubuhannya bertujuan memperjuangkan Islam.

PETIKAN 2 : Muzakarah bukan perkauman [ baca berita asal di bawah ]

i. Muzakarah antara pemimpin Pas dan Umno tidak harus dilihat dari sudut perkauman yang sempit
ii. ia juga tidak membelakangkan konsep pelbagai kaum, apatah lagi Umno adalah parti utama dalam Barisan Nasional (BN) yang mendukung kepentingan semua kaum
iii. Katanya, sebarang dakwaan yang mengatakan muzakarah itu bertujuan membela kepentingan satu kaum saja tidak tepat dan pandangan berkenaan bersifat perkauman
iv. Kenapa apabila pemimpin Melayu jumpa pemimpin Melayu dianggap perkauman? Tapi bila pemimpin kaum lain jumpa pemimpin sama kaum tidak dianggap perkauman. Jadi, jangan berfikir secara perkauman
v. Shahrir diminta mengulas kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, yang meminta sebarang pertemuan pemimpin parti perlu membincangkan kepentingan rakyat keseluruhan, bukan kaum tertentu.


BUANG SIKAP CURIGA TERHADAP MUZAKARAH


KETIKA usaha-usaha mengadakan muzakarah antara UMNO dan Pas berhubung pelbagai isu membabitkan orang Melayu dan Islam di negara ini semakin hampir menjadi kenyataan, jangan perselisihan pendapat membantutkannya.

Muzakarah antara kedua-dua parti Melayu itu sesuatu yang baik dan digalakkan oleh Islam.

Memang Pas pernah menyertai Barisan Nasional (BN) pada 1974 hingga 1978.

Kebimbangan pengalaman lalu mungkin berulang sepatutnya tidak menjadi halangan utama untuk kedua-dua pihak duduk berbincang.

Muzakarah ini adalah satu usaha demi kebaikan orang Melayu dan Islam serta negara pada amnya.

Kebimbangan bahawa muzakarah itu akan menyebabkan perpecahan dalam kalangan ahli-ahli Pas dan keretakan hubungan dengan Pakatan Rakyat bergantung kepada matlamat politik masing-masing.

Dalam soal ini, semua pihak perlu realistik dan menerima perubahan semasa. Kita tidak perlu takut dalam memperjuangkan soal perpaduan Melayu dan umat Islam. Soal-soal politik walaupun penting, perlu diketepikan buat sementara waktu.

Kita juga tidak boleh terlampau berprasangka terhadap perkara-perkara yang baik. Elakkan tafsiran-tafsiran negatif mengenai niat baik ini.

Kita bimbang, jika banyak tafsiran, akan berlaku kekeliruan dan akhirnya menimbulkan fitnah.

Sehubungan itu, halangan-halangan untuk menuju 'jalan yang lurus' perlu dibuang jauh-jauh. Umat Melayu dan Islam di negara ini tidak mampu lagi untuk terus berpecah dan bermusuhan.

Dalam hal ini, yang penting ialah keikhlasan di hati pemimpin-pemimpin kedua-dua parti ini. Cakaplah apa sahaja mengenainya tetapi matlamat pertemuan perpaduan Melayu itu perlu menjadi keutamaan.

Satu titik penyelesaian masalah kerapuhan perpaduan yang menghantui bangsa Melayu ini perlu segera dicari.

Buang seketika pertimbangan-pertimbangan kepartian ketika membicarakan tentang perpaduan Melayu/Islam ini. Fokus harus kepada kepentingan bangsa dan agama, tidak yang lain.

Tidak ada lagi pihak lain yang boleh diletakkan harap an untuk perpaduan Melayu dan agama Islam ini kecuali UMNO, sebuah parti bertunjangkan Melayu dan Pas, yang penubuhannya bertujuan memperjuangkan Islam.

Kedua-dua perkara utama itu amat relevan dalam keadaan sekarang. Apabila Melayu semakin goyah, maka dengan sendirinya Islam akan turut menerima tempiasnya. Dengan perkataan lain, jika Melayu lemah, Islam tercabar.

Sehubungan itu, sekali lagi ditekankan bahawa, muzakarah yang dicadangkan itu perlu diteruskan demi kepentingan bukan sahaja orang Melayu tetapi juga seluruh rakyat negara ini.

Lagipun, isu perpaduan Melayu bukan perkara baru, malah telah berlarutan sejak sekian lama. Ia perlu diselesaikan segera. Jangan nanti kita diketawakan kerana semangat 'hangat-hangat tahi ayam.'


Muzakarah bukan perkauman
Oleh Fazallah Pit

GEORGETOWN: Muzakarah antara pemimpin Pas dan Umno tidak harus dilihat dari sudut perkauman yang sempit, kata Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Shahrir Abdul Samad.

Beliau yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, berkata muzakarah tidak wajar dilihat dalam konteks Melayu saja, tetapi turut mencakupi hal lain seperti agama.

Beliau berkata, ia juga tidak membelakangkan konsep pelbagai kaum, apatah lagi Umno adalah parti utama dalam Barisan Nasional (BN) yang mendukung kepentingan semua kaum.

Katanya, sebarang dakwaan yang mengatakan muzakarah itu bertujuan membela kepentingan satu kaum saja tidak tepat dan pandangan berkenaan bersifat perkauman.

“Kenapa apabila pemimpin Melayu jumpa pemimpin Melayu dianggap perkauman? Tapi bila pemimpin kaum lain jumpa pemimpin sama kaum tidak dianggap perkauman. Jadi, jangan berfikir secara perkauman,” katanya selepas merasmikan Seminar Kebangsaan Pendidikan Pengguna Berkesan Untuk Guru Penasihat Kelab Pengguna Sekolah Menengah di Bayan Lepas dekat sini, semalam.

Shahrir diminta mengulas kenyataan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng, yang meminta sebarang pertemuan pemimpin parti perlu membincangkan kepentingan rakyat keseluruhan, bukan kaum tertentu.

Sambil meminta orang ramai tidak membuat reaksi berlebihan berkaitan muzakarah itu, Shahrir berkata, semua pihak bebas mengadakan pertemuan bagi menyatakan pandangan demi kebaikan rakyat dan negara.

Katanya, Umno juga tiada halangan jika DAP mahu mengadakan perbincangan dengan Pas kerana parti itu sentiasa berpegang kepada prinsip demokrasi.

"Ini soal muzakarah untuk kepentingan rakyat. Bukan hanya sekelompok rakyat. Kita bincang macam-macam, jadi tuduhan pertemuan itu berasaskan semangat perkauman tidak wajar," katanya.

Terdahulu, Shahrir berkata, perbelanjaan sambutan Hari Pengguna anjuran kementeriannya minggu ini, kurang RM2 juta berbanding RM5 juta, tahun lalu.

Beliau berkata, ia selaras langkah penjimatan dengan mengutamakan perbincangan tokoh kepenggunaan berbanding upacara perasmian.

Real Shows From RPK


Raja Petra Kamarudin

I am now facing one sedition charge and three criminal defamation charges. They say Muslims are allowed four and I have just reached my limit of four. Nevertheless, my great-grandfather, Sultan Ala’eddin Suleiman Shah, the Fifth Sultan of Selangor, had ten wives. He also had 44 children from these ten wives, my grandmother, Tengku Badariah, being one of those 44. Needless to say, with the track record set by my great-grandfather, would I be satisfied with stopping at just four? Certainly not! And, today, I am going to chalk up my fifth ‘criminal charge’, whatever that charge is going to be.

Today, in the spirit of my fifth criminal charge, I am going to make another ‘seditious’ or ‘criminal defamation’ allegation against Deputy Prime Minister Najib Tun Razak, in the spirit of what Anwar Ibrahim said to CNN last week (see the CNN report here: http://72.47.236.85/2008/content/view/10077/1/ ). And this allegation is that Najib met Saiful to discuss the sodomy allegation against Anwar and for no other reason other than that -- and certainly not to discuss the young man’s future career or scholarship.

This time I am going for broke. This time I am prepared to go to jail for a long, long time just to make sure that Najib is not going to become Prime Minister of Malaysia in June 2010. Yes, I know I am headed for a fall, but I am going to bring Najib down with me. We shall both hit the dirt and become history, side-by-side.

And how will that happen? Well, this time I video-recorded a ‘confession’ session. And the video recording is now in a safe place, ready to surface during my trial when they charge me for this newest ‘crime’, whatever that crime is going to be.

The gist is as follows. When Saiful went to meet Najib, he brought a friend along. And this friend has confessed to the entire thing in a video recording, which I now have in my possession. So bring it on. Give me all you’ve got. Charge me and let us see what happens in court.

Yes, Najib met Saiful to discuss how to fix Anwar on a sodomy allegation. No doubt, at first Najib denied all this. At first he said he never met Saiful, not even once in his life. Then he admitted meeting Saiful but said he met Saiful to offer the young man ‘career guidance’ and to discuss his future, scholarship, and all such matters. The first statement was a lie. The second was also a lie. Najib met Saiful to discuss the sodomy allegation against Anwar.

If Najib can lie so many times with regards to his meeting with Saiful, would he not also be capable of lying about never meeting or knowing Altantuya? What would Najib say if during my trial I adduce a military intelligence report dated when Altantuya was still alive which confirms that he was involved romantically (or ‘involved sexually’ would probably be the more appropriate word to use) with Altantuya?

Sure, charge me. Put me on trial. Even obtain a conviction and send me to jail if you wish. Hey, I am 58. By the time I go to jail I would probably be 60, if I happen to still be around and not already dead by then. So, you can send me to jail, but for how long? What difference does it make when I am no longer alive anyway? And I really don’t expect to live to a ripe old age of 83 like Tun Dr Mahathir Mohamad. Najib, however, will never become Prime Minister in June 2010. And that is worth going to jail for, however long the sentence may be.
*************************************************


“What questions are you going to ask me?”

“No questions. We will not treat this as an interview. You just relax and relate what happened, like a story-telling session, and then I will video-record everything you say.”

“What exactly do you need me to say?”

“I suppose you can just relate how you first met Saiful, how he came to be employed by Parti Keadilan Rakyat, what he did in the office, and anything else you know about his allegation that Anwar sodomised him. The best thing is for you to relax and speak naturally, like you are telling a story, no questions and answers session which will make you stiff and not look natural.”

“Okay, if I make any mistake you will edit the tape?”

“No, we will not edit anything. That will tantamount to tampering with the evidence. Never mind if you make a mistake. Just repeat what you said or start over again. This video recording is not for broadcasting. This is for internal use only. We shall keep the recording in a safe place in case the police arrest you and force you to make a statement against your will. Then, if the police charge you for anything, we will be reveal this tape to prove that what you told the police under duress is different from what you said tonight. That is why you must speak naturally and not look stiff or like you are being forced to say whatever you are going to saying. This video recording is for your protection to ensure that they will not arrest you and force you to make any statement that is not true.”

“Okay.”

“Let me know when you are ready. Drink some water to clear your throat and finish your cigarette first. Then we will start. Be comfortable and don’t worry. No need to even look at the camera if that makes you uncomfortable. Speak to me. Look at me and talk. It is easier when you speak to a person than to the camera.”

Sessions starts and he relates his story. After 15 minutes he gestures for the camera to be switched off and I oblige.

“I am not sure whether I want this next part recorded on camera.”

“Never mind. We can record it anyway and then if you feel it is damaging it need never surface.”

“I would rather get my lawyer’s advice first before this second part is recorded because it implicates Najib in the sodomy allegation against Anwar.”

“Okay, we can leave the camera off and you can relate the second part off-camera. Then we decide later if it should be recorded or not.”

“This second part is about our meeting with Najib.”

“Oh, you also went to see Najib?”

“Actually, I did not know why we were going to see Najib. Saiful just said that he wanted to go and see Najib and he wanted me to follow him. So I followed him. I was present when Saiful discussed with Najib about the sodomy allegation against Anwar. I did not know he was going to see Najib about that.”

“You did not know he was going to see Najib about the sodomy allegation?”

“No, he did not tell me.”

“Was it staged?”

“Staged?”

“Yes, did Najib already know what Saiful was seeing him about or did Najib not know beforehand?”

“I don’t know.”

“Did Najib appear shocked or surprised or did he look like he already knew what they were going to talk about?”

“Najib looked very natural.”

“So Najib did not look shocked or surprised?”

“No.”

“So, from Najib’s reaction, he appeared like he already knew what they were going to discuss. Only you did not know. What about the other people in the room?”

“They also did not look surprised.”

“So it appeared like everyone in the room, except you, already knew what Saiful was going to talk to Najib about.”

“Maybe.”

“But why go to Najib to talk about this? Why not go to the police or the religious department?”

“I don’t know.”

“Did Najib offer any advice?”

“No.”

“Did Najib ask Saiful to make a police report?”

“No, he just listened.”

“Did Najib ask Saiful: ‘why come to me to complain? What has Anwar sodomising you got to do with the Deputy Prime Minister of Malaysia’?”

“No.”

“Do you think that maybe all this was a show just for your benefit? The fact that everyone appeared to already know what the discussion was all about, except you, appears like they wanted you, an ‘outsider’, to hear the discussion.”

“I am not sure.”

“Before the visit to Najib’s office, has Saiful ever told you or anyone else in the office that Anwar sodomised him?”

“No.”

“So the first time you heard of this was when Saiful brought you to meet Najib.”

“Yes.”

“Did Saiful discuss anything else with Najib like a scholarship or something like that?”

“No.”

“They just discussed the sodomy matter?”

“Yes.”

“Why not I video-record this part?”

“Let me discuss it with the lawyer first. If the lawyer says it is okay then we can record it tomorrow.”

“Okay, I will not force you. I don’t want you to tell anyone later that you were reluctant to let me video-record this part but I forced you to do so against your will. You speak to your lawyer first and then we can meet again tomorrow and record this part of your statement.”

Pemimpin Pas sudah pandai khianat ?

Kini gempita tahyul " muzakarah" Pas - Umno ,sudah lenyap kes liwat, sudah "leboh" kisah minyak naik, beras naik, lenyap sudah kisah "banyak naik".
Nampaknya media perdana kembali berjaya "mewabak" kan virus perpecahan melayu, ketuanan Islam ini modal UMNO dari dulu kini daan selamanya.

Kisah pemimpin pas yang membuat pertemuan sulit dengan ketua rejim UMNO amat menyentap perasaan para pengundi yang telah memberikan kepercayaan penuh kepada saf kepimpinan PR umumnya.
Mungkin dari keberkesanan "muzakarah' tersebut membuatkan para pemimpin UMNO begitu bernafsu dan terlihat wajah "jujur' pejuang - pejuang perut UMNO . Setiap masa mengungkapkan adalah wajar pas bersama - sama UMNO didalam BN.

UMNO sedang nazak dalam PRU 12 lalu sempat memujuk beberapa orang pemimpin PAS lalu bertemu dan sanggup membaiah pemimpin pas sebagai 'rakan sepemerintahan' .
Maka terpaculah nama Ustaz Nasarudin Mat Isa Timbalan Presiden, Ir Khalid Abd Samad, Dato Mustafa Ali setelah puas bersilat menafikan akhirnya Presiden PAS Dato Seri Haji Abdul Hadi mengakui bahawa peristiwa itu memang tercatat dalam sejarah hitam PAS.

Tetapi maruah Pas masih terselamat kerana idea ini ditentang oleh Mursyidul Am Dato NiK Abdul Aziz Nikmat sambil beliau menyifatkan "ORANG ISLAM JANGAN DIPATUK OLEH ULAR DIDALAM LUBANG YANG SAMA ."Sememangnya benar telah TGNA daripada pengalaman lepas UMNO belum terbukti jujur apabila berjanji dengan Parti Islam ini.Belum sempat Pas menjelaskan kepada rakyat tentang perkara sebenarnya tiba - tiba Presiden UMNO yang merangkap PERDANA MENTERI membuat kenyataan bahawa memang UMNO dan PAS pernah berunding sebanyak tiga kali....

Kenyataan ini lagi memporak perandakan PAS dan meluluhkan hati para penyokong yang terasa dikhianati .Umno adalah sebuah organinasi yang mengamalkan pecah dan perintah jelas mereka sebenarnya bukan mahukan PAS sebagai rakan malah hanyalah sebagai 'alat' untuk kepentingan politik perkauman yang kotor.Soalnya sekarang kenapa pemimpin Pas terbabit sanggup membelakangkan MURSYIDUL AM setelah diasak oleh media TGNA membuat kenyataan yang beliau tidak tahu menahu tentang 'pertemuan haram' itu. Apakah sudah ada pemimpin Pas yang bersedia untuk khianati perjuangan? Sepatutnya Pas perlu lebih berhati - hati bila berhadapan dengan UMNO , lihat bila kita diambang Muktamar tahunan mereka "membaling BOM" akhirnya mesyuarat itu nanti bakal menjadi medan bertikam lidah akhirnya fokus kita hilang.JANGAN SIA -SIAKAN SOKONGAN RAKYAT DALAM PRU 12.

Tuesday, July 22, 2008

Berita Kematian

Mat Nie Abg Kepada Hassan Kedai atau bapa kepada Ein Mat Ni atau adik beliau Lin Mat Niee.Lebih jelas lagi bapa saudara kepada Nagabersembor.telah meninggal dunia malam tadi akibat jatuh motor di kawasan Felcra Nasaruddin.Jenazahnya telah dibawa ke Hospital Changkat Melintang dah telah di sahkan meninggal.Kemungkinan jenazah akan di semadikan di Tanah Perkuburan Changkat Melintang.Tahziah buat keluarga allahyarham,semoga tabah menghadapai dugaan ini.

Oleh itu sama-samalah kita menyedekahkan Al-Fatihah moga roh beliau di tempatkan di kalangan orang-orang yang soleh.AL-Fatihah.Amin.

Monday, July 21, 2008

Konspirasi AG dan IGP

Malam tu, depa parti sakan. Jabatan Kimia cukup seronok bila depa rasa, depa ada bukti kukuh terhadap Anwar, jadi memutuskan untuk merayakannya. Ada la sorang hamba Allah pi sponsor RM25,000 untuk Jabatan Kimia sebab, tak macam dulu, kali ni depa dapat pegang teloq Anwar.

RM25,000 tak jadi kudis kalau nak buat parti, tambahan pula kalau nak buat parti menyambut perkahwinan Perdana Menteri.Tahun lepas, masa Pak Lah kawin dengan Pembantu dari Putrajaya, depa belanja berjuta! RM25,000 pun tak jadi apa, kalau nak sambut hari dimana Najib jadi Perdana Menteri pada 2010. Rosmah Mansor beli beg tangan lebih mahai dari tu. Tapi RM25,000 cukup besar kalau nak sponsor parti untuk merayakan kejayaan Jabatan Kimia kerana berjaya mencengkam teloq Anwar.

Pasai apa Hamba Allah ni perlu sponsor parti yang bernilai RM25,000 untuk kakitangan Jabatan Kimia? Nak sambut apa? Selalu ka depa buat macam tu? Ataupun ini adalah kejayaan sekali dalam seumur hidup kerana berjaya mempunyai 'bukti' untuk menghantar Anwar kepenjara untuk sekurang-kurangnya 10 tahun, dan memastikan Anwar tidak akan berjaya menubuhkan kerajaan pada 16 september 2008 nanti?

Oh oh!! Tunggu sat. Abdullah Badawi ada cakap, Anwar mesti memberikan profil DNA yang baru secara sukarela. Profil DNA tahun 1998 yang ada kat polis tu dah lama. Polis pulak kata, kalau Anwar tak mau bagi profil DNA yang baru, depa akan dapatkan perintah mahkamah untuk memaksa Anwar. Ho.ho.ho... ada banyak yang tak kena, brader.

Mula-mula sekali, kalau Jabatan Kimia sudahpun selesai dengan kes ini dan mempunyai bukti yang kukuh terhadap Anwar, pasai apa nak minta profil Anwar lagi? Profil DNA tak ada tarikh luput. Adakah polis juga memerlukan cap jari Anwar yang baru, sebab cap jari yang depa ambil 10 tahun dulu dah lepas 'tarikh luput'? Cap jari tak pernah berubah dari tarikh kita dilahirkan sampa mati. Profil DNA pun macam tu jugak! Awat la bodoh sangat?

Kalau hangpa ingat, kubur Napoleon Bonaparte pernah digali dan pemeriksaan membuktikan dia mati kerana keracunan arsenik. Dan Napoleon mati pada 5 May 1821, sama dengan 187 tahun dulu! Tak kan Profil DNA Anwar yang baru 10 tahun dah basi kot?

Sebenarnya, bukti kukuh yang dikatakan diperolehi oleh Jabatan Kimia itu diperolehi melalui contoh yang diperolehi pada tahun 1998. Jadi, depa perlukan contoh baru yang bertarikh 2008. Kalau tidak, sekiranya Anwar membawa pakar dari luar untuk mengaudit bukti Jabatan kimia itu, sudah pasti, pakar tersebut akan mendapati 'bukti' itu sebenarnya sudah berusia 10 tahun, dan bukannya dari kejadian 'liwat' pada 26 Jun 2008 seperti yang didakwa oleh kerajaan.

Betui!! bukan saja pakar DNA akan dapat mengetahui 'air mani' yang ada pada seluar dalam Saiful itu kepunyaan Anwar, malah depa juga boleh tau sama ada ianya dari contoh tahun 1998 ataupun bertarikh 26 Jun 2008.

'Bukti'nya sudah sedia. Contoh airmani pada seluar dalam Saiful telah disahkan. Satu saja masalahnya ialah, kalau dibenarkan pakar bebas dari luar negara melakukan audit terhadap bukti Jabatan Kimia ini, sudah tentu pakar ini akan mengesahkan air mani itu berusia 10 tahun.

Jadi, depa mesti tukarkan contoh September 1998 kepda July 2008. Itu sebabnya Abdullah Badawi dan Syed Hamid Albar, dan ramai lagi, meminta Anwar menyerahkan contoh profil DNA yang baru. Mereka memerlukan contoh baru ini untuk 'membuktikan' bahawa airmani yang ada pada seluar dalam Saiful bertarikh 26 Jun 2008. Dan Pak Lah sendiri telah 'mengesahkan' perkara ini bila dia meminta Anwar menyerahkan profil DNA yang baru secara sukarela walaupun contoh yang lama masih boleh digunakan kalau setakat untuk mengetahui profil DNA.

Ya, pada September 1998, depa dah ambil contoh darah Anwar. Tapi depa tak boleh gunakan sebagai bukti dalam kes yang terbaru ini. Mereka perlukan bukti terbaru dan melainkan mereka boleh memaksa Anwar menyerahkan contoh terbaru, 'bukti' mereka dianggap lemah.

Itulah sebabnya polis terpaksa membebaskan Anwar atas jaminan polis sehari selepas dia ditangkap macam filem Hollywood. Mereka terpaksa membebaskan Anwar atau pun membawanya kemahkamah untuk didakwa. Tapi macam mana nak dakwa Anwar kalau 'bukti' tidak dapat diterima? Dan bukti yang menunjukkan jenayah yang dilakukan oleh Anwar adalah menerusi contoh DNA tahun 1998 sudah pasti tak diterima oleh mahkamah. Anwar dituduh pada 26 Jun 2008, bukan September 1998!

Nampak tak, macam mana liciknya AG dan IGP berkomplot? Dan dua makhluk seperti ular ini juga yang memalsukan bukti pada tahun 1998 yang menyebabkan Anwar terpaksa merengkok dalam penjara selama enam tahun. Dan an aku melakukan kesalahan menghasut dan memfitnah bila aku cakap perkara ini! Mintak-mintak macam tu la. Sementara kita masih lagi dalam hal ini, amacam kalau aku buat satu lagi 'kesalahan'? Aku akan menuduh AG dan IGP memalsukan bukti dan mengancam saksi.

Hangpa tau, depa minta seorang doktor dari sebuah hospital untuk melakukan pemeriksaan terhadap Saiful. Doktor tu pun buat dan dalam laporannya, dia kata tidak ada bukti Anwar melakukan liwat terhadap anak muda ini. Polis kemudian menahan doktor ini selama tiga hari. Walaupun polis cuba memaksa doktor ini untuk menukar laporannya untuk membabitkan Anwar, doktor tersebut enggan melakukannya.

Sehingga hari ini, doktor tersebut tetap dengan pendiriannya mengatakan tidak ada bukti terhadap Anwar. Dia tahu dia terpaksa membayar harganya tapi dia tidak peduli. Dia tidak akan menukar laporannya dan mengatakan Anwar meliwat saiful, walau apapun terjadi kepadanya. Kecewa dengan ini, polis terpaksa membebaskan Anwar dengan jaminan polis. Doktor tersebut enggan menukar laporannya dan Anwar enggan memberikan contoh DNA nya.

"Bukti' terhadap Anwar tidak cukup. Mereka kini mencari jalan lain untuk 'membuktikan' Anwar meliwat Saiful. Dalam pada itu, kita perhatikan, sama ada AG akan melakukan satu lagi repot polis terhadap aku dan sama ada IGP akan menangkap aku dan mendakwa aku dimahkamah kerana menghasut dan memfitnah kerana dakwaan ini.

Hei!! Aku dah pun ada empat tuduhan menghasut dan memfitnah. Tak jadi hal kalau tambah lagi dua atau tiga tuduhan! Yang penting ialah sama ada aku masuk jel atau tidak. Apa yang penting ialah dunia diberitahu bahawa mereka sedang mencuba untuk memalsukan bukti terhadap Anwar Ibrahim. Kalau masuk jel pun, pulang modal.

(Posting ini adalah terjemahan daripada artikel terbaru Raja Petra)

P/s:Gua Caya Lu Brader!!!

Pendedahan Dalang2 Yang Hendak Membawa PAS Masuk Barisan Nasional

This is an exposition by one of my internal PAS sources. I feel readers will need to know the real picture of the going-ons in PAS. I feel the readers should know that such story of PAS joining with UMNO has it's merits but it is the effort of a small portion of PAS leaders who are already on their way out. And they need to cut this deal to resurrect their dying career.

This is a letter from my source name Ahli PAS Dalaman and i feel it should be shared with everyone. However, the accuracy of this report is solely the responsibility of the writer, and not this blog. TQ

Artikel ini mengandungi pendedahan kepada dalang-dalang yang sekarang ini berusaha bersungguh-sungguh untuk membawa PAS keluar dari Pakatan Rakyat dan masuk ke dalam BArisan Nasional.

Kemuncak dari usaha ini adalah perjumpaan antara Najib Tun Razak bersama Timbalan Presiden PAS, Ustaz Nasaruddin Mat Isa dan Cikgu Mustafa Ali di London. Najib Tun Razak telah menyatakan tawaran mereka kepada PAS.

Tawaran tersebut adalah:

a. Jawatan Menteri Besar kepada PAS di Selangor, Perak, Kedah dan Kelantan.
b. Jawatan exco kepada PAS di Terengganu, Pahang, Perlis dan Johor.
c. PAS akan mendapat kesemua kerusi yang dimenangi oleh PKR dan DAP untuk ditandingi dalam PRU ke 12 kelak.
d. PAS akan mendapat jawatan Timbalan Perdana Menteri ke 2
e. PAS akan diberikan 5 jawatan Menteri Kabinet penuh
f. Sejumlah jawatan Timbalan Menteri, Setiausaha Parlimen
g. Sejumlah jawatan Senator dan Ahli Majlis dalam GLC
h. Dan berbagai2 lagi tawaran yang dibuat.

Usaha untuk membawa PAS masuk Barisan Nasional adalah didalangi oleh dua jenis pimpinan dalam PAS:

a. Mereka yang sudah menghampiri zaman akhir hayat politik mereka dalam PAS
b. Mereka yang terlampau kepingin jawatan dalam PAS

Mereka yang sudah hamper jangkahayat politik mereka adalah:

1. Cikgu Mustafa Ali: Beliau adalah dalang no wahid dalam usaha ini. Oleh kerena jangkahayat politiknya sudah menghampiri noktah akhir, maka beliau perlu untuk melakukan sesuatu yang drastik
a. Beliau telah dijanjikan jawatan Senator seterusnya duduk semula dalam Kabinet sekiranya PAS bersetuju untuk masuk Barisan Nasional
b. Beliaulah yang menjadi “contact point” utama antara UMNO dan PAS dan beliau bertanggungjawab.
c. Malahan, Mustafa Ali adalah orang yang memulakan usaha berjumpa dengan UMNO bagi membincangkan kerjasama UMNO-PAS dan kemasukan PAS ke BN.
d. Segala temujanji dan perjumpaan termasuk perjumpaan di London adalah atas usaha Mustafa Ali
e. Beliau sekarang ini mengasak Presiden parti, Tuan Guru Haji Abdul Hadi bagi membolehkan Presiden parti menggerakkan PAS menyertai BN
f. Lihatlah betapa sukanya UMNO kepada Mustafa Ali sehingga UMNO sedia memberikan hak penerbitan Harakah dua kali seminggu hanya kerana Mustafa Ali dilihat sebagai “kawan” kepada UMNO
g. Hanya Mustafa Ali sahaja yang telah membawa Perhubungan Negeri pimpinan beliau berjumpa dengan Menteri Besar UMNO. Sedangkan Menteri Besar UMNO di Terengganu lebih zalim kepada PAS berbanding dengan DAP dan PKR. Jelas betapa rendahnya taraf Mustafa Ali sanggup menjual maruah beliau demi kepentingan politik pribadi beliau.

2. Ustaz Abdul Halim Abdul Rahman: Beliau juga sudah menghampiri zaman gelap beliau dan memerlukan satu kejutan usaha yang begitu kuat bagi menyelamatkan karier politik beliau.
a. Beliau sudah tidak ada apa2 lagi dalam PAS Kelantan dan dalam kerajaan Kelantan
b. Jawatan Ahli Parlimen ini hanya sekadar jawatan terakhir sebelum beliau bersara secara terus dari politik
c. Ini adalah peluang beliau untuk membuat “comeback” dlm politik kerana ada jawatan tertentu yang dijanjikan kepada beliau

3. Ustaz Harun Taib: Semenjak kekalahan beliau di dalam merebut jawatan Timbalan Presiden, beliau sudah semakin dilupakan. Khabarnya, beliau dijanjikan jawatan exco sekiranya PAS masuk semula ke dalam BN. Oleh kerana itulah beliau adalah antara ang begitu kuat berusaha di dalam membawa PAS ke dalam Barisan Nasional.
a. Beliau berjaya mempengaruhi Dewan Ulama PAS Pusat bagi menyokong usaha kerjasama ini.
b. Beliau juga berjaya mempengaruhi Dewan Muslimat PAS Pusat melalui isteri beliau yang menjadi Ketua Dewan Muslimat Terengganu.

www.malaysia-today.net

Sunday, July 20, 2008

Shamsul Bidas Abis Najib.Musa Hassan Dan Ghani Patail

Ketua AMK Malaysia
Shamsul Iskandar Mohd. Akin

Kehadiran Ketua AMK Malaysia Saudara Shamsul Iskandar Mohd Akin dalam majlis penerangan isu - isu semasa di Dewan Orang Ramai Bota Kanan mendapat sambutan yang di luar dugaan.Beliau menjelaskan terdapat konspirasi politik yang terancang untuk menjatuhkan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Sebelum itu Ketua Keadilan Negeri Perak Ustaz Zulkifli Ibrahim menyampaikan ucapan mengenai isu keruntuhan kerajaan Pakatan Rakyat menjelang 31 Ogos ini.Dengan tegas beliau menafikan sekeras-sekerasnya akan berlaku sedemikian memandangkan setiap Adun Pakatan Rakyat telah menandatangani surat perletakkan jawatan yang tidak bertarikh dan ikrar taat setia.Jikalau mana -mana Adun PR yang melompat secara automatik pilihanraya kecil akan diadakan kerana taraf Adunnya gugur serta merta.

Di awal majlis pengumunan Ketua kampung yang baru dilantik dilakukan serta di perkenalkan kepada umum.Visual di paparkan di Saluran Keme Untuk Kome.

Linkwithin