Friday, April 10, 2009

Apakah ' PM ghaib ' yang merasuk Najib agar tidak memilih Khairy ?


kelulut@telokbakong.com

10.04.09


Perihal ajaib sudah berlaku didalam kepimpinan baru BN .Perdana menteri yang baru telah pun mengumumkan barisan kabinet yang baru.

Dalam pemilihan ' rombongan melayu umno bersatu ' sebelum ini . Calon yang hampir kalah mendapat kemenangan .

Sebaliknya pula ketika pemilihan menteri kabinet calon yang menang pula gagal mendapat tempat .

Bayangkanlah Naib ketua pemuda Umno Dato Razali berjaya mengalahkan bosnya sendiri. Memang ajaib .

Apakah ada tangan ' perdana menteri ghaib ' yang merasuk Najib agar tidak memilih Khairy ?

Jika pandangan Che Det ini ketika memberi alasan kenapa beliau enggan hadir keperhimpunan pada masa yang dijadualkan;

Berdalilkan tulisan Dr Mahathir di dalam blognya ini sudah tentu akan menimbulkan kesangsian .


" Ramai kenalan saya yang fikir saya tidak hadir

pembukaan mesyuarat Perhimpunan Agung UMNO kerana anak saya Mukhriz kalah pertandingan Ketua Pemuda.

2. Memanglah saya terasa sedih kerananya.

3. Tetapi sebab yang sebenar saya tidak hadir ialah oleh kerana Pemuda UMNO secara langsung dan terbuka merestui politik rasuah.

4. Mereka memilih sebagai ketua mereka seorang yang telah didapati bersalah menggunakan wang dan sogokan dalam usahanya untuk dipilih sebagai Ketua Pemuda. Samada dia dibenar bertanding atau tidak, tidak menidakkan dianya adalah perasuah.

5. Hukuman yang dijatuhkan kepada orang ini tidak setimpal dan adil kerana orang lain yang didapati bersalah sama sepertinya tidak dibenar bertanding.

6. Tidak pernah terjadi orang yang dikenali dan diakui umum sebagai perasuah oleh Lembaga Disiplin, oleh parti dan oleh orang ramai dipilih dan dijunjung tinggi sebagai ketua. Tetapi inilah yang dilakukan oleh Pemuda UMNO yang dahulu terkenal sebagai barisan hadapan dalam perjuangan UMNO.

7. Pemuda telah merosakkan imej UMNO dan imej orang Melayu sendiri. Rupa-rupanya duit lebih utama daripada bangsa dan negara. Apakah rakyat akan terima dipimpin oleh tokoh rasuah yang terkenal? Perbuatan merestui rasuah adalah satu pengkhianatan kepada bangsa Melayu dan negara Malaysia.

http://chedet.co.cc/chedetblog/2009/03/kenapa-saya-tidak-hadir.html


Sebenarnya Najib bertindak atas kehendak Mahathir. Padah menanti Najib jika engkar kepada bekas perdana Menteri itu . Mahathir mempunyai sikap jangan ditentang cadangannya. Lihatlah apa yang berlaku kepada mereka yang pernah menentang sebelum ini.

Pak Lah dilanyak sepuas - puasnya hanya kerana pembebasan anwar , jambatan bengkok, dan sebagainya. Akhirnya Pak Lah dijatuhkan .

" Apa yang baik pada najib maka baiklah juga kepada saya " katanya selepas penyerahan borang keahlian umno .

Ucapan itu merujuk kepada beberapa persamaan tindakan yang pernah dilakukan beliau .


www.telokbakong.com

www.telokbakong.blogspot.com

Tuesday, April 7, 2009

Menurut Msinc di Bukit Gantang tengah nemuramah saksi menyatakan Ir Nizar di tendang penyokong Umno?


KEPUTUSAN RASMI

PAS MENANG DENGAN MAJORITI 2789, PAS 21860, BN 19071, BEBAS 62. TAKBIR!!! Menurut Msinc di Bukit Gantang tengah nemuramah saksi menyatakan Ir Nizar di tendang penyokong Umno...nantikan perkembangan lanjut...

Selamat Mengundi di 3 PRK!!


Hapuskan BN dari muka bumi ini...bermula di 3 PRK ini.Selamat berjuang peraih undi hingga ke jam 5.00PM.Lawan tetap lawan.Ingat Undi PAS di Bukit Gantang,PKR di Bukit Selambau dan Batang Ai!!!Ujan ribut topan kome ngundi juge...naik kete BN undi PR ...deme bagi duit ambik...undi PR...bukan duit deme pun duit rakyat tu...

Semalam deme londehkan seluor srikandi PR hari ini kita londehkan Najib Altantuya.Tak semiak punya koje orang umno...gila seks serba serbi gila..GILA MEROYAN MEREPEK MERABAN...

HAPUSKAN UMNO HAPRAK

Linkwithin