Sunday, September 19, 2010

Pemilihan Peringkat Cabang Parit

Sekitar Pemilihan Cabang Parit dalam proses pengundian yang di jalan di rumah Hj. Usaili Alias yang menang tanpa bertanding sebagai Ketua Cabang Parit bagi sesi pemilihan kali ini.
Semua jawatan yang di pertandingkan telah dimenangi tanpa tandingan kecuali jawatan Timbalan Ketua Cabang yang di menangi Tuan Hj.Mohd Hassan Ibrahim menewaskan En. Zul Hassan dengan 47 berbalas 10.Tahniah diucapankan dari kami di TBO Saluran Keme Untuk Kome.

Buat AMK Cabang Parit tahniah buat En.Hussin Yeop Mohamad kerana menang tanpa bertanding.Semoga semangat kental bangkit dari kebobrokkan bekas ketua yang di PECAT Si Jalak Lenteng!!

Inilah sistem pemilihan parti yang melibatkan akar umbi setelusnya yang PKR menjadi perintisnya.Tahniah kepada ahli parti Cabang Parit yang datang mengundi dgn kehadiran yang membanggakan.Mesyuarat ini di rasmikan oleh Setiausaha Perhubungan Negeri PKR En.Anuar Zakaria.Bukan orang mane pun Kg.Pendiat jer.

Buat Ketua Cabang Parit yang juga tuan rumah terima kasih diatas jamuan di yang sediakan.

"LAWAN TETAP LAWAN"
"MEMBUJUR LALU MELINTANG PATAH"

Timbalan Presiden PKR: MSK mendahului !!!!Gempor kome!!


Selamat Reraye Abang Mat.Amboi gi makan umah Srikandi haram ngajak hehehe!!!Maaf Zahir Batin buat semua bloggers network perak...dari TBO.nak tulis banyak sgt.Umum aje ler..Tajuk diatas propaganda saja macam biasa utusan buat hehehe....jgn percaya tau ...

Aku Takkan Bising!!!


Pemergianmu tidak ku tangisi.Hadirmu tidak ku pinta.Begitulah resam perjuangan berlandaskan nafsu serakah.Ketika didalam perjuangan tiada sumbangan,seperti di jangka oleh krew -krew TBO ini.Berdasarkan tutur kata dan ucapan berapi-api,pedas dan bersemangat tetapi rupa rupanya kokok berderai derai tetapi ekor bergelumang dengan tahi.Pakaian mengalahkan mat belia,mat bagus tetapi topeng semuanya,pura-pura,hipokrit dan dusta semata mata.

Jikalau anda perasan pihak TBO tiada memberi liputan yg terlalu menonjol AMK Parit di bawah kepimpinan Faizal Jalak Lenteng ini.Mungkin pihak yang melihat ucapan beliau akan terpegun.Tapi ini adalah seperti Ezam Al Kataki jua.Dari sumber sumber TBO, Lenteng ini juga telah menjalan usaha usaha untuk mempengaruhi ahli-ahli AMK Parit untuk keluar PKR bersama dengan beliau.Tetapi hasil usahanya gagal,Semua AMK Parit menolak cadangan beliau itu.Tiada seorang pun yang mengikuti langkah yang tidak bermaruah itu.Dihati setiap AMK telah tertanam suatu tekad biar hidup susah dan merana mempertahankan prinsip dan kebenaran daripada hidup dalam kemewahan tetapi dalam pembohongan dan kepura-puraan.

Tiada aktiviti yang mendekati masyarakat dilakukan oleh AMK Parit selama ni pun. Adalah tidak logik tindakkan keluar setelah di pecat oleh parti.Tiada kejutan kerana ura-ura tindakkan ini telah dihidu beberapa bulan lalu.Setelah tiada pengaruh dan jawatan barulah nampak tembelang sebenar.Tiada untung disimpan dan tiada rugi dipecat.Seperti melukut ditepi gantang,Itik tak sudu,ayam tak patuk.Sebenarnya 'pemblahan'beliau amat disyukuri oleh AMK,kerana tidak guna untuk menyimpan pemimpin seperti ini.
Adalah lebih baik buah yang buruk digugurkan daripada tandan yang elok kerana dikhuatiri jika berterusan buah yang tidak elok bersama sama buah yang baik,ianya akan berjangkit.Ayam yang sakit musti diasingkan daripada ayam yang sihat.Ayam yang sakit pergilah kereban ayam yang sakit,berkokok lah disana.Tapi ingat lah reban ayam yang sakit disana takkan terpengaruh dengan kokokan mu itu,apalagi hendak memberi penghormatan.Engkau akan terasing direban baru mu itu.

Esok (19hb September 2010) adalah tarikh pemilihan dan mesyuarat PKR Cabang Parit.Ahli ahli akan turun untuk memilih pemimpin.Semoga dalam pemilihan PKR Cabang Parit akan memperhalusi calon - calon yang bakal bertanding.Pilih lah pemimpin yang amanah,jujur,berperinsip dan bijak sana atau sifat sifat yang tiada pada ayam sakit diatas...

Pihak TBO mengucapkan Selamat Hari Raya Idul Fitr kepada semua..maaf zahir dan batin,jikalau TBO ada tersilap perbuatan,terkasar bahasa,terkata dan sebagainya.

Linkwithin