Monday, November 11, 2013

Shahrizat tarik balik saman RM100j pada Rafizi.Rafizi Terus Siasat


Rafizi Bersama Ustaz Zulkifly Ibrahim dan Anuar Zakaria Di Pelancaran BGU PKR Bota

Datuk Seri Shahrizat Jalil menarik balik saman RM100 jutanya terhadap dua pemimpin PKR Rafizi Ramli dan Zuraida Kamaruddin.

Langkah mengejutkan itu dibuat tanpa apa-apa syarat.-MK
Msinc-Apasal tarik balik..saman ler,Ingatlah pendokong PR tidak akan berganjak dari menegakkan kebenaran dan keadilan.Langkah tersebut menunjjukan beliau tidak berkeyakinan untuk memenangi kes tersebut.Kemungkinan langkah saman ini hanya untuk menakut nakutkan Rafizi dan Zuraidah atau untuk mempamerkan bahawa Sharizat adalah berada dipihak yang benar.
 Apa pandangan anda?.Mungkin jika diteruskan juga saman ini..lain lain isu akan turut juga terbongkar..Ingatlah kepada semua pemimpin yang makan hasil penat lelah rakyat,suatu hari kamu semua akan mendapat pembalasan keatas kezaliman yang dilakukan...Tunggukan Bersama Janganlah Hampa...

Saya akan terus siasat, cari penanggungjawaban – Rafizi

KUALA LUMPUR 11 NOVEMBER: Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli tekad akan terus menyiasat untuk mencari penanggungjawaban terhadap skandal penyelewengan RM250 juta dana projek National Feedlot Corporation (NFC).
Rafizi“Saya akan terus menyiasat dan mencari kebertanggungjawaban isu NFC ini walaupun selepas kes saman ini digugurkan,” kata Rafizi.
Beliau mengulas pembatalan saman RM100 juta oleh Datuk Seri Shahrizat Jalil terhadapnya dan Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin setelah Ketua Wanita Umno itu menarik balik saman tersebut.
Penarikan saman itu dibuat di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi, Vazeer Alam Mydin Meera pagi ini.
Dalam saman yang difailkan pada 19 Januari tahun lalu, Shahrizat mendakwa Rafizi dan Zuraida membuat kenyataan fitnah berhubung pendedahan mereka mengenai projek NFC.
Namun pada 9 Mac pula, Rafizi dan Zuraida memfailkan saman balas di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur terhadap bekas Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat itu  berhubung satu ucapan didakwa berbaur fitnah yang diujarkan bekas menteri tersebut.
nfc shahrizat familyJelas Rafizi sebelum ini, langkah itu diambil untuk memastikan kes melibatkan syarikat NFC yang diusahakan keluarga menteri itu terus dibawa ke mahkamah.
Saman balas itu diambil kerana khuatir pihak plantif mungkin mengambil keputusan melengah-lengahkan perbicaraan ini atau menarik balik saman dalam masa terdekat untuk mengelakkan dokumen penting dan pemimpin tertinggi BN diseret ke mahkamah untuk memberi keterangan.
Short URL: http://www.keadilandaily.com/?p=56665

Linkwithin