Saturday, January 26, 2013

Nizar Jamaluddin Pembohong Bersiri..!!!Dua Banner Fitnah Digantung..Dimana ada PR berceramah,disitu UMNO buat ceramah juga


                     Baru-baru ini ceramah perdana Gelombang Perakite di rumah saudara Megat di Kampung Senin Layang-Layang Kanan Parit bersama mantan Menteri Besar Perak YB Dato' Seri Nizar Jamaluddin,turut hadir YDP PAS Parit Ustaz Ismi,Ketua Dewan Muslimat PAS Parit Dr Najihatulsolehah dan Ketua Cabang PKR Parit Tuan Haji Usaili Alias.

                     Rupa-rupanya tidak jauh dari tapak ceramah Pakatan Rakyat (PR),UMNO pun turut sama memeriahkan Kampung Senin dengan ceramah juga,jarak antara kedua-dua tapak ceramah ialah lebih kurang 70 meter sahaja,menurut kata juruacara ceramah UMNO, tajuk ceramah mereka ialah Nizar Jamaluddin Pembohong Bersiri.


                     Hairan juga tengok UMNO ni,sudah mula banyak buat ceramah-ceramah macam Pakatan Rakyat,mungkin persediaan,manalah tahu akan kecundang lepas PRU ke 13 nanti,di pentas-pentas macam ni lah akan mereka gunakan juga.Di media-media tv,surat khabar sudah tidak dapat sambutan jadi gunalah pentas ceramah untuk menyampaikan maklumat mereka.Sepertimana yang belaku baru-baru ini Utusan,Surat khabar yangg utama UMNO telah di saman oleh Dato' Seri Anwar Ibrahim kerana telah memfitnah DSAI,jelas Utusan punya berita tidak boleh dipercayai,hanya yang boleh percaya kat paper tu ialah keputusan no ekor 4D magnum,toto dan kuda aje.

                      Sejumlah 2 banner besar telah digantung yang menyatakan Dato Seri Nizar Jamaluddin Pembohong.Satu daripadanya digantung dihadapan Sek Ren Keb Layang Layang Kanan.Ini lah langkah terdesak Umno untuk meraih sokongan rakyat.


                 Geng Botaonline (TBO tak dapat nak ikut,sebab hari tu pakai baju 'Menuju ke Putrajaya'..hi..hi.takot kantoi pulok ngan geng Umnu ni..) telah pergi menerjah ke port ceramah UMNO pada malam itu dan mendapati tiada isu nak hentam PR,hanya mainkan cerita-cerita lama terutama isu YB Nizar Jamaluddin yang kononya pembohong besar,tapi sebenarnya UMNOlah yang telah melakukan pembohongan yang besar.Isu paling hangat dikatakan oleh penceramah UMNo ialah tentang Debat antara Nizar dan Zambry yang akan diadakan pada esok malamnya.Menurut penceramah, Zambry tidak mahu melayan pelawaan Nizar sebab Nizar tidak layak berdebat dengannya dan Nizar pembohong besar,..betul ke ni..atau takut nak berdebat......???

                Sebelum ini gangguan-gangguan ceramah PR selalu dibuat di sekitar Ipoh dan Batu Gajah tetapi tempohari di kawasan Parit pun UMNO sudah mulai membuat.ceramah bersiri. Namun kehadiran di ceramah PR adalah lebih ramai berbanding dengan ceramah UMNO itu.Dianggarkan ceramah DSNJ menerima lebih 300 kehadiran.Manakala ceramah Umno itu menerima tidak sampai 100 orang kehadiran.Gangguan ini diteruskan juga semasa geng Umno ini bersurai dan melalui tempat ceramah PR.Seorang pemandu motorsikal telah me'rem' motorsikal nya sebanyak 2 kali bertujuan untuk menganggu ceramah.Ingatkan orang orang muda..tetapi rupa rupa nya warga emas yang totok umnuu gamaknya.Manakala ada pemimpin umno yang melalui kawasan ceramah PR,memandu dengan agak laju yang boleh membahayakan pengikut pengikut PR.

                Ceramah UMNO tamat pada jam 11.30 malam (mungkin kerana kekurangan modal),tetapi ceramah PR tamat dalam pukul 12.15 tengah malam.Sebelum mengakhiri ceramah Dato' Seri Nizar membawa hadirin ke sessi tayangan video suasana di pagi hari raya Aidilfitri yangg lalu dimana Najib,Rosmah dan beberapa orang Menteri berjoget apabila lagu Anak Kampung dimainkan dan dinyanyikan oleh artis jemputan.

Sumber


 Msinc TBO-Kalau Macam Ini lah UMNO Berkempen,Pasti Terkubur Di PRU 13 Nanti (Tak De Stail Langsung..Ye lah..yang pandai pandai dah ramai masuk PR..hi..hi..)

Ada golongan yang suka memukul orang dengan cemeti tanpa soal-siasat, bertindak kepada manusia dengan hukum rimba.

HADIS 15: ZAMAN DIMANA ORANG TAK PEDULIKAN DARI MANA
MENDAPATKAN HARTA
Daripada Abu Hurairah r.a. berkata, bersabda Rasulullah saw, "Akan datang suatu zaman seseorang tidak memperdulikan dari mana ia mendapatkan harta, apakah dari sumber yang halal atau pun haram". (Riwayat Muslim)

Keterangan:
Di zaman sekarang ini merupakan zaman ketandusan rohani dan zaman materialisme, segala sesuatu adalah bernilai dengan nilai harta. Manusia cakar mencakar untuk memperolehi sebanyak mungkin harta kekayaan. Mereka tidak memperdulikan dari mana datangnya harta yang diperolehi, apakah dari sumber yang halal atau dari sumber yang haram. Yang penting, harta dapat dikumpulkan sebanyak-banyaknya untuk memenuhi kehendak nafsu atau pun untuk melayan kehendak isteri atau anak-anak mereka.

HADIS 16: DUA GOLONGAN YANG AKAN MENJADI PENGHUNI
NERAKA

Daripada Abu Hurairah r.a. berkata: Rasulullah saw. bersabda, "Ada dua golongan yang akan menjadi penghuni Neraka yang belum lagi aku melihat mereka. Pertama, golongan (penguasa) yang mempunyai cemeti-cemeti bagaikan ekor lembu yang digunakan untuk memukul orang. Kedua, perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang, berlenggang lenggok waktu berjalan, menghayun-hayunkan bahu. Kepala mereka (sanggul di atas kepala mereka) bagaikan bonggol (goh) unta yang senget. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya. Sesungguhnya bau wangi syurga itu sudah tercium dari perjalanan yang sangat jauh daripadanya".
(Riwayat Muslim)

Keterangan:
Kebenaran sabdaan Rasulullah saw. ini dapat kita lihat dari realiti masyarakat yang ada pada hari ini. Ada golongan yang suka memukul orang dengan cemeti tanpa soal-siasat, bertindak kepada manusia dengan hukum rimba. Dan ramai perempuan-perempuan yang berpakaian tetapi bertelanjang. Maksudnya, kalau kita hendak katakan berpakaian pun boleh, kerana masih ada secarik kain di atas badan, dan kalau kita hendak katakan bertelanjang pun boleh, kerana walau pun berpakaian tetapi hanya dengan secarik kain sahaja, maka samalah dengan bertelanjang. Atau pun ia berpakaian dengan pakaian yang sangat tipis sehingga menampakkan warna kulit dan mencorakkan bentuk aurat. Kemudian berjalan sambil menghayun-hayunkan badan dengan sanggul yang besar, seperti gob unta. Kedua-dua golongan ini tidak akan masuk ke dalam syurga dan tidak akan dapat mencium bau wanginya, walaupun semerbak wanginya telah tercium dari jarak perjalanan selama 500 tahun sebelum sampai kepadanya.

msinc-Di Sarkas je kita boleh lihat orang guna cemeti ni..

Friday, January 25, 2013

Berita Gempar,Bota Kini Tidak Selamat Kepada Warga Emas,Apa Langkah Yang Patut Kita Buat?

Gambar Hiasan
                    Suatu kejadian ragut telah berlaku di Kg Telok Bakong semalam.Dalam kejadian seorang warga emas telah diragut oleh seorang pemuda yang berusia lingkungan umur 48.Ketika kejadian warga emas tersebut sedang menanam bunga dihadapan rumahnya.Lelaki yang menaiki kereta Wita yang berwarna perak telah singgah dihadapan rumah telah bertanyakan soalan kepadanya sambil menunjuk kepada rumah jiran.Apabila wanita tersebut berpaling,maka ketika itu lah lelaki berkenaan mengambil kesempatan untuk meragut rantai emas dari leher wanita tersebut.Wanita itu terpinga pinga dengan kelakuan lelaki tersebut dan tidak da[pat berbuat apa apa.Lelaki bekenaan dengan selamba meninggalkan tempat kejadian bersama seorang wanita yang duduk ditempat penumpang.
Salinan Report Yang Dibuat
                    Menurut warga emas tersebut lelaki yang melakukan ragutan tersebut berbadan agak kurus,bermuka bujur,berkulit sawo matang dan bergigi jonggang.Rambut lelaki tersebut sedikit kerinting dan berpakaian agak kemas.Namun mukanya tidak kacak.dan tidak bermisai.Dijangkakan lelaki ini akan terus melakukan rompakan dengan stail yang sama diseluruh Perak berdasarkan laporan dari orang awam yang menyatakan bahawa beberapa kes ragut pernah dilapurkan berlaku di Changkat Lada Seberang Perak.Diharapkan semua rakyat berwaspada dengan kegiatan ini.barang sesiapa yang mempunyai maklumat tentang perkara ini bolehlah memberi lapuran tentang kes di Balai Polis yang berhampiran.

                    Persoalan timbul,adakah negara kita Malaysia selamat lagi untuk diduduki.Apakah langkah langkah yang perlu dilakukan untuk mengelakkan perkara yang sebegini berlaku lagi.Menguatkan rondaan dan menubuhkan rukuntetangga untuk meronda adalah langkah langkah lapok.Permasalahan ini musti dikaji hingga ke akar umbi.Masalah bermula apabila rakyat merasa tekanan hidup akibat kekurangan wang untuk meneruskan kehidupan.Kepada mereka yang berfikiran singkat,terpaksa merompak dan meragut untuk memenuhi tuntutan ekonomi mereka.Mengapa mereka merasa terdesak dan perlu kepada lebih banyak wang?Ini adalah kerana perbagai perkhidmatan memerlukan kepada kos yang lebih.Barangan semakin mahal.Untuk hidup didunia yang moden ini perlu kepada wang yang lebih.Oleh itu kita mesti bertukar kepada kerajaan yang boleh mengurangkan kos kehidupan kita.Mansuh Tol,turunkan harga minyak,mansuh PTPTN,Boleh kawal harga barang,Hentikan rasuah yang meningkatkan kos pengurusan,hentikan monopoli kroni,kerajaan yang amanah,telus dan cekap,penjimatan dan belanjaan yang berkhemah di jabatan kerajaan,itu adalah yang boleh kita lakukan.Oleh itu,apabila anda membuang undi,fikir fikirkan lah perkara perkara ini.
                   

Tinggikah Ketamadunan Melayu?

                 Program zikir munajat oleh Jentera Pilihanraya Dun Bota bersama dengan Ustaz Badrolamin pada 20hb Januari 2013 yang lalu di Kg Tua Batu 16 Lambor Kanan benar benar telah memberi kesan yang mendalam kepada semua hadirin.Majlis yang dimulakan dengan solat berjamaah Mahgrib dan disusuli dengan bacaan doa serta zikir itu telah berjaya mengembalikan kesegaran dan semangat para perserta.setelah melalui pelbagai program dan aktiviti yang berterusan selama dua bulan kebelakangan ini,telah menyebabkan jentera merasai sedikit keletihan.Ini ditambahi dengan provokasi serta halangan halangan yang dilalukan oleh pihak lawan telah sedikit dsebanyak memberi gangguan emosi.Namun dengan adanyaprogram zikir munajat ini telah dapat membri ketenangan dan menambah semangat para hadirin untuk terus berjuang menentang kerajaan yang zalim dan menindas.

                 Dalam ucapannya Ustaz Badrolamin antara lain mempertikaikan matlamat perjuangan UMNO yang berteraskan bangsa Melayu.Menurutnya apa yang perlu diperjuangkan ialah agama Islam.Melayu akan selamat dibawah syiar Islam.Tetapi jika semangat kebangsaan yang diperjuangkan,maka Islam akan diketepikan seperti yang banyak dilakukan oleh UMNO sejak memerintah Malaysia.Melayu adalah suatu bangsa sahaja.tuhan menjadikan manusia berbilang bangsa supaya manusia boleh kenal mengenali antara satu sama lain serta dapat menunjukkan kebesaran Allah terhadap seluruh makhluk dan alam.Bangsa bukan lah sesuatu yang hendak dibangga banggakan dan bangsa bukanlah tiket untuk mengenepikan hak hak bangsa lain seperti yang telah dilakukan oleh UMNO.Bangsa Melayu bukanlah suatu bangsa besar kerana ianya tiada bahasa sendiri,dimana ianya banyak meminjam bahasa dari kebudayaan lain seperti Arab,sanskrit,Portugal,cina dan lain lain.Contoh ayat yang mengunakan perkataan pinjaman:-

                             ''Majlis mesyuarat membahaskan masalah rakyat'', 

dari ayat ini,tiada satu pun perkataan yang mengunakan bahasa Melayu kecuali mem dan kan.Ini menunjukkan Melayu bukanlah suatu tamadun yang besar yang perlu dibangga banggakan kerana ianya tiada bahasa sendiri seperti bangsa Arab,China dan India.                 Pemimpin lain yang turut berucap ialah Ustaz Zulkifli Ibrahim.Beliau menegaskan bahawa orang Bota perlu melakukan penghijrahan menuju arah kebaikan.Penghijrahan untuk orang Bota penting bagi menukar kepimpinan negara bagi menjamin hidup yang lebih berkualiti didunia dan akhirat.Matlamat kehidupan manusia didunia adalah untuk mencapai kebahagian di akhirat.Oleh itu memilih pemimpin yang mematuhi perintah Allah adalah tugas semua umat manusia.Pemilihan pemimpin yang betul dapat menjamin kehidupan yang sempurna dan peningkatan didalam pembangunan manusia secara rohani dan jasmani.

Thursday, January 24, 2013

Pegawai HEP Pukul Pelajar Perak di Mesir

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

Segala puji bagi Allah S.W.T yang memberikan nikmat hidup bagi menyempurnakan amanah sebagai hamba. Selawat dan salam kepada junjungan besar nabi Muhammad S.A.W yang memandu manusia ke jalan yang benar bagi mengikuti perintah Allah dan meninggalkan segala laranganNya.

Perjuangan menegakkan agama Allah SWT adalah satu tugas yang mencabar, memerlukan kepada kesabaran. Pengorbanan pula adalah sangat-sangat dituntut. Dan perjuangannya penuh dengan mehnah dan tribulasi.

Sahabat-sahabat yang dirahmati Allah S.W.T sekalian,

Pada 19 Januari 2013, kita telah dikejutkan dengan perilaku Pegawai Hal Ehwal Pelajar Perak Mesir, Encik Abdul Muhaimin bin Abdul Majid yang telah melakukan satu tindakan yang kurang profesional bermula dengan mengunci surau Wisma Darul Ridzuan B dengan tanpa ada apa-apa perbincangan.

Perkara ini disedari apabila beberapa orang pelajar yang ingin mengadakan mesyuarat di tempat tersebut mendapati pintu surau telah dikunci. Setelah gagal mendapat respon yang baik dari pihak HEP Perak, beberapa orang pelajar terpaksa mencari inisiatif lain bagi membuka pintu tersebut dengan baik.

Setelah beberapa minit mesyuarat dijalankan, secara tiba-tiba pegawai HEP Perak bertindak dengan menghalau semua ahli mesyuarat daripada menggunakan surau tersebut. Dengan tindakan tersebut, dua orang pelajar yang juga merupakan AJKT KPIPM terus berjumpa dan cuba berbincang dengan memohon penjelasan daripada beliau di pejabatnya.

Setelah perbincangan dilakukan, Pegawai HEP tidak dapat memberikan alasan yang munasabah bagi menyokong tindakan yang beliau lakukan. Namun, perkara amat dikesali adalah apabila ketika perbincangan tersebut, beliau gagal menunjuk akhlak dan syakhsiah sebagai seorang pegawai yang professional.

Setelah itu, kedua-dua pelajar tersebut mengambil keputusan untuk beredar dari pejabat HEP tersebut. Dengan secara tiba-tiba beliau sekali lagi melakukan tindakan yang tidak sesuai sebagai seorang pegawai dengan keluar daripada pejabatnya dalam keadaan beremosi dan memarahi kedua-dua pelajar tersebut.

Dengan tidak semena-mena beliau menampar salah seorang daripada pelajar tersebut tanpa menyatakan sebarang sebab. Setelah itu, pelajar tersebut terus beredar daripada Wisma Darul Ridzuan B.

Rentetan daripada itu, saya selaku Yang Dipertua KPIPM mengambil tindakan dengan berjumpa sendiri pegawai HEP Perak bagi mendapatkan maklumat sebenar. Di dalam perjumpaan tersebut beliau sendiri menyatakan bahawa beliau memang memukul pelajar tersebut. Namun yang mendukacitakan adalah tiada sebarang permohonan maaf di atas kelakuan beliau.

Seluruh tindakan yang telah dilakukan oleh beliau itu, tidak sedikit pun menunjukkan beliau mempunyai kredibiliti serta moral sebagai seorang pegawai yang diamanahkan oleh pihak kerajaan. Ini juga tidak sehaluan dengan laungan “Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”. Laungan ini juga seperti dibakul sampahkan sekiranya laungan itu hanya retorik semata-mata.

Saya sebagai Yang Dipertua Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir melahir perasaan dukacita saya terhadap apa yang berlaku semalam. Kami sebagai mahasiswa di bumi Mesir ini ibarat dinafikan hak kami sebagai rakyat Malaysia apabila dilakukan sebegini rupa.

Harapan kami adalah, hak yang selama ini dicanang-canangkan kepada kami semasa menuntut ilmu di sini diberikan kepada kami. Mahasiswa berhak mendapat layanan yang baik dan tidak disekat sedemikian rupa.

Mari sama-sama kita teguhkan ukhuwah, satukan fikrah demi mencapai cita-cita dalam mendalami ilmu dan menjadi penyambung mata rantai perjuangan Rasulullah S.A.W.


BERILMU, BERAMAL, IKHLAS

MUHAMMAD HANIF BIN ABDULLAH
Yang Dipertua
Keluarga Pelajar-pelajar Islam Perak Mesir sesi 2012/2013
sumber SINI

Wednesday, January 23, 2013

UMNO Punya Angkara!!...Kulit Mengelupas Dan Mengerutu Seperti Katak Puru ..Hanya Kerana Kami Berdarah Hijau                  Masalah air yang ditonjolkan didalam media UMNO yang dikatakan berlaku di Negeri Negeri dibawah pemerintahan Pakatan Rakyat seperti di Negeri Kelantan dan Selangor adalah didapati tidak lah begitu kritikal sebagaimana masalah air yang di hadapi di  Negeri Perak yang diperintah oleh Barisan Nasional selama 55 tahun.
               Dato Seri Nizar Jamalludin dalam ucapannya di Kg Layang Layang Kanan semalam mendedahkan bahawa permasalahan air di Perak adalah begitu teruk  disebabkan wujudnya diskriminasi pemimpin UMNO terhadap rakyat yang menyokong Pakatan Rakyat.Beliau berkata demikian setelah melakukan beberapa kali lawatan ke kawasan kawasan di Parlimen Bukit Gantang yang mana beliau wakili.Dalam satu tinjauannya di suatu perkampungan nelayan disana.Beliau dapati ramai penduduk menghadapi masalah kulit dimana kulit mereka didapati mengelupas dan mengerutu seperti katak puru.Dato Seri Nizar merasakan perkara ini adalah ganjil lantas bertanya kepada penduduk berkenaan mengenai masalah kulit berkenaan.Penduduk menyatakan masalah ini berpunca kerana mereka berdarah hijau mengakibatkan kampong mereka tidak diberi kemudahan elektrik dan air paip.Kerana mengunakan air hujan semenjak sebelum merdeka lagi telah menyebabkan mereka mereka yang mengunakan air hujan untuk minum,mandi dan membasuh telah menghadapi masalah kulit bekenaan.

              Beliau telah membawa perkara ini didalam Dewan Undangan Negeri,Namun jawapan yang di terima dari pimpinan UMNO adalah begitu mengecewakan.Mereka memberikan bahawa kawasan ini adalah jauh dan pulau menyebabkan kemudahan asas ini sukar untuk diadakan. Bagaimana dengan Pulau Pangkor dan Pulau Langkawi?.Sebenarnya kerajaan BN hanya menjaga kepentingan rakyat yang menyokongnya sahaja dan melakukan pernindasan kepada sesiapa yang menentang.

            Dalam ucapannya beliau juga turut membuat tayangan video mengenai sambutan aidul fitri di Putrajaya yang dimasukkan acara karaoke dan menari oleh Najib dan Rosmah.Turut ditayangkan ialah Amukan Yeop Pasior yang begitu melucukan.Cuma beberapa puluh meter dihadapan,turut diadalan suatu siri ceramah UMNO yang bertajuk “Nizar Pembohong” yang tidak mendapat sambutan.

Monday, January 21, 2013

Adam Adli Dan Ikon- Ikon Anak Muda Berani Gegar Bota.

Adam Dan Rakan Rakan Seperjuangan Membela Rakyat..
                      Sememangnya Adam Adli seorang pemuda yang berani dan gigih.Memandu seorang diri dari Pulau Pinang ke Bota menaiki kereta yang mengalami kerosakan.Ini adalah kerana kegigihannya untuk menyampaikan penerangan penerangan kepada anak anak muda yang kurang terdedah tentang politik semasa.

Barisan Pimpinan PKR
                      Didalam ucapannya,beliau berharap masyarakat dan mahasiswa dapat bersatu dalam menghadapi regim umno/BN dalam PRU 13.Sekiranya mahasiswa boleh melibatkan dan turut serta dalam menangani isu masyarakat.Beliau berharap masyarakat akan ikut serta dan memberi sokongan kepada permasalahan pelajar.

Bergambar Dengan Barisan AMK

                      Menghadapi kerajaan yang zalim lagi korap,anak muda haruslah menjadi tunggak hadapan.Orang muda yang dianugerahkan dengan ketajaman akal fikiran dan kekuatan tubuh badan sewajarnya menerajui perjuangan ini.Contoh boleh dilihat dalam gerakan gerakan di Mesir dan di Syria. 
HIDUP HIDUP...HIDUP RAKYAT...!!!

Zaharin...ape yang kamu jeling Adam tu ??..hi..hi..
Ahmad Akhdhor Ketua AMK Tambun.
                       Beliau berucap di Program Rapat Anak Muda yang berlangsung di Bilik Gerakan Kg Tua Batu 16,Lambor Kanan pada 19 Jan 2013.Turut sama memberikan ucapan ialah Saudara Ahmad Akhdhor Ketua AMK Tambun.Akhdhor dalam ucapannya banyak mengupas dan memberi contoh gerakan gerakan dan sumbangan orang muda terhadap senario politik dunia.Beliau juga membongkar beberapa isu isu tempatan sebagai suatu tugasan kepada orang muda untuk melakukan perubahan.Telok Bakong Online telah diberi pengiktirafan oleh Saudara Akhdhor kerana sumbangan dalam menyalurkan maklumat serta memperkenalkan Perak Tengah keseluruh dunia.Beliau turut mengecam YB Nasharuddin Hashim yang merupakan Pengerusi Teknology Park Malaysia yang tidak mampu berbuat apa apa terhadap kemajuan ICT di daerah ini.       

Ampu nak jadi calon keDS Najib berucap di Kelantan."Ambo (saya) nak umum pilihan raya dah, hari ini dalam majlis nak tanya adakah rakyat bersedia menyokong BN ?.. Gambar ni apa hal pulak...
Gambar: kredit Minaq Jinggo

Sunday, January 20, 2013

"AWAS!!! USTAZ PALSU... BERHATI HATI DENGAN USTAZ INI..?

                            Suasana politik di Negeri Perak kian hangit,panas dan meruncing.Kempen kempen Pakatan Rakyat semakin mendapat sambutan dan semakin kerap diadakan di serata pelusok negeri.Jentera Pilihanraya di kawasan masing masing begitu sebok mengaturkan aktiviti dan program dalam usaha memberi informasi dan kesedaran kepada rakyat tentang permasalahan yang melanda negara.Namun segala aktiviti ini kadang kadang mendapat halangan halangan tertentu.

                           Dikawasan Bota,biasanya kempen piliharaya dilakukan dengan aman dan harmoni,berlainan pula pada PRU 13 ini.Jentera Kempen Pakatan Rakyat DUN BOTA telah menghadapi pelbagai rintangan daripada balingan batu,cantas bendera,provokasi dari pihak tertentu,halangan diluar masjid,contengan banner dan sehinggalah kepada sebotaj yang terkini iaitu nota nota yang memburuk burukkan dan cubaan untuk memberi tanggapan yang negatif kepada Calun DUN Bota Ustaz Zulkifli Ibrahim.

                            Nota ini telah disebar pada malam hari 2 hari yang lepas disekitar kawasan masjid,kedai kopi dan kedai kedai komersial sekitar Pekan Lambor Kanan,Kg Batu 16,Telok Bakong dan Bota.Nota ini berbunyi "AWAS!!! USTAZ PALSU... BERHATI HATI DENGAN USTAZ INI ZULKIFLI IBRAHIM DIA NI HANYA LULUSAN SPM SAHAJA,KERJA KERANI CABOK DI PEJABAT UGAMA IPOH.USTAZ SEBENARNYA IALAH USTAZ NIZAR (YB PARLIMEN PARIT).Secara kasarnya nota ini boleh dibahagikan kepada 2 bahagian utama iaitu yang pertama untuk mempertikaikan kelayakan Ustaz Zulkifli Ibrahim sebagai pendakwah atau pun "Ustaz".Keduanya ialah untuk merendah rendahkan kredibiliti taraf pendidikan nya.

Sedih....Nota Dipamer Oleh Setiausaha PKR Parit Tuan Haji Zakaria
                     
                            Secara ringkas nya Ustaz Zulkifli Ibrahim adalah seorang pendakwah yang pernah bekerja di Pejabat Agama Islam Perak.Beliau telah mendapat tauliah untuk mengajar di seluruh Masjid di Negeri Perak oleh Seri Paduka Baginda Sultan Perak.Jadi gelaran Ustaz yang menjadi isu ini tidak boleh dipertikaikan sama sekali.Dalam bidang pendidikan beliau adalah graduan dari UTM didalam bidang Sains Pendidikan Islam.Semua data peribadi beliau boleh dirujuk disini dan situ.Terpulang lah kepada rakyat untuk mempercayai atau tidak maklumat malumat yang disebar itu.

Msinc-Untuk makluman,Jentera Pilihanraya Ustaz Zul pun dianggotai oleh mereka mereka yang mempunyai kelayakan akedemik yang tinggi.Bahagian Penerangan diketuai oleh Graduan Mass Com,bahagian strategi diangotai oleh 2 orang graduan dari UPM.Koodinator nya adalah seorang peguam yang mempunyai syarikat sendiri.Dibahagian Kewangan di ketuai oleh seorang usahawan dari UPM serta ramai lagi ketua jabatan kerajaan yang berpencen.Tak payah cerita lebih lebih ler...Hatta..tukang angkat speaker untuk Ustaz Zul berceramah pun ada Sarjana Muda Kepujian Sains Kemasyarakatan dalam Bidang Sains Politik dan Pembangunan.Lagi apa mau citer beb...wa cakap luu...

-Satu pertanyaan...Penyebar Nota ni ada apa?...SPM lepas ke?..kalau ikut ayat-ayat nota tu..rasanya SRP pun entah..entah ..HA..HA..HA...gelak besor aku..tu ler..lain kali kalau nak buat apa apa ..cermin diri sendiri dulu..jangan main sesah jer...

Linkwithin