Monday, March 8, 2010

YB PKR UMPAMA BOM JANGKA DIDALAM PAKATAN RAKYAT

kelulut@telokbakong.com

8.03.10


Politik malaysia semakin hari semakin berceramuk. Bukan  politik tidak stabil akibat letupan bom.Sebaliknya ahli politik yang baru merasa kemenangan PRU 12 seolah sudah memerintah Malaysia ratusan tahun.

Ahli Parlimen dan Adun bercakap semacam merekalah pemerintah Malaysia.Ijtihad ahli parlimen semacam sudah semacam sebaris dengan Al Qaradawi.

Mereka ini seakan lupa kawasan yang mereka wakili.Mereka sudah lupa apa fungsi sebenar mereka. Sibuk yang amat sibuk mahu memberi pandangan tentang pelbagai isu semua mahu dikupas.

Tapi yang hairannya semakin bercakap semakin merepek.Sebagai contoh isu kalimah Allah telah jelas ada perbezaan pendapat.Ada rujukan nas al quran namun masih tidak faham.

Kata YB PKR yang melompat antara sebab berlaku 'lompatan' adalah kerana isu kalimah ALLAH.Ada yang menyatakan sesal bersama PKR kerana tidak mempertahankan kalimah ALLAH.

Teks ucapan seakan sama seolah sama pengarangnya.Maka sudah hampir dua tahun ahli ahli parlimen ini sibuk berpolitiking.Mereka ini seolah 'tolol' apa ertinya mereka dipilih sebagai wakil kawasan masing - masing.

Apakah misi mereka ini ?...dimana politik alaf baru yang mereka dilaung laungkan?

Disaat umno sedang mengukuhkan sokongan rakyat terhadap UMNO. YB PKR pula sibuk dengan agenda peribadi .Sekaligus memberi gambaran betapa lemahnya PKR khususnya.

Saksikanlah jika penyakit ini lambat dirawat semakin parahlah PKR.Para pimpinan pusat segeralah bertindak .

Jangan biarkan YB-YB PKR umpama bom jangka yang akan meletup bila - bila masa didalam Pakatan Rakyat.

Mereka bukan sahaja akan meruntuhkan Pakatan Rakyat.Malah mereka akan meluluhkan perasaan rakyat.

Rakyat akan menghukum kalian .....

www.telokbakong.com
www.telokbakong.blogspot.com

Linkwithin