Saturday, August 24, 2013

Sambutan Jamuan Hari Raya Peringkat Negeri Perak Bersama Dato Seri Anwar Ibrahim.DSAI BIDAS pemimpin tertinggi negara..

Dato Seri Anwar Bersama YB Sivakumar Dan Penyokong
Malam ini 23hb Ogos 2013 telah berlangsung majlis Jamuan Hari Raya anjuran Parti Keadilan Negeri Perak.Acara yang bermula pada 9.00 malam ini telah dihadiri oleh ramai pemimpin seperti Dr.Lim Boon Chai,Dr.Mohammad Noor Manuty,Anuar Zakaria,Ustaz Zulkifli Ibrahim,Dr Mior,Puan Siti Aishah dan ramai lagi.Majlis dijalankan diperkarangan Pejabat Keadilan Negeri.

Wakil Dari Cabang Parit


Shamsul Iskandar...Killer Of Giant..(kuat ler udah disebelah Y.B)


Ni Bukan Kump Sutera..Dia Orang Baru Mau Tubuh Band..hi..hi..ape name yang sesuai yekk???
Dato Seri Anwar telah berkesempatan untuk memberi ucapan ringkas buat semua hadirin.antara lain,beliau menyatakan perasaan kesalnya terhadap kepimpinan tertinggi negara yang sehingga sekarang masih gagal untuk menyatakan pendirian yang tegas terhadap pengulingan Dr Morsi dan pembantaian rakyat Mesir oleh pihak tentera.Beliau juga melahirkan kehairanan terhadap keputusan mahkamah rayuan yang membebaskan kedua dua pesalah yang disabitkan dalam pembunuhan Altantuya.Beliau menyeru para penyokong supaya terus berjuang untuk membela kebenaran dan keadilan.

Majlis telah diserikan lagi dengan adanya persembahan akaustik dari Kumpulan Sutera,sebuah kumpulan dibawah pimpinan Saudara Anuar Zakaria.Beliau juga turut mempamirkan bakatnya bermain keyboard.

Selain daripada itu,cabutan bertuah juga telah diadakan untuk menambah kemeriahkan majlis.Sebanyak kira kira 50 hamper telah dihadiahkan kepada hadirin dengan disampaikan oleh pemimpin pemimpin tertinggi.Hadirin dari Bota juga telah berjaya memenagi salah satu cabutan berkenaan.
Kumpulan Sutera Yang Dibantu Oleh Timbalan Ketua Amk Ipoh Barat dibahagian Keyboard

Msinc-Semua gambor diambil menguna kamera terbaru teman..hi..hi..

Monday, August 19, 2013

GAZA TERANCAM SELEPAS KEJATUHAN DR MORSI


By : Mohammad Iqbal Abu Yaziz


1. Ini Gaza yg keluasannya 3 suku dari bandar Klang.
(maaf peta akan disertakan kemudian)

2. Kirinya Laut dan border berwarna purple adalah tembok setinggi 3 tingkat binaan Zionis. Satu2nya jalan menghubungkan dgn dunia luar adalah melalui Rafah dan terowong2 disitu.


Setelah kejatuhan Presiden Mesir Dr Morsi, pintu Rafah ditutup dan terowong2 dimusnahkan oleh tentera Mesir sendiri. Bantuan utk Gaza lumpuh 100%. Malam kelmarin wakil dr MAPIM memberitahu dikhabarkan lebih 1000 buah kereta kebal Israel di tempatkan di Rafah. Ini bermakna umat Islam Gaza telah terkepung dan pada bila-bila masa sahaja mereka akan diratah oleh Zionis.


Mungkin inilah antara agenda mereka menggulingkan Dr Morsi. Saya hanya menyampaikan apa yg telah disampaikan pd saya dan jemaah yang lain oleh wakil MAPIM tentang amanat Perdana Menteri Palestin. "Kami tidak meminta kamu datang bersama2 kami mengangkat senjata kerana kami sentiasa bersedia disini utk mempertahankan tanah umat Islam,
tetapi kami hanya meminta dari kamu doa kerana doa lah senjata paling hebat yg tidak ada pada org kafir.Selain itu bantulah apa saja yg kamu termampu dan tolong sebarkan tentang kami kpd semua umat Islam kerana kami terkepung utk memberitahu kpd dunia". Jika itu juga tidak mampu kamu lakukan bagaimana kamu ingin menjawab dihadapan Allah kelak ?".

Linkwithin