Friday, December 7, 2012

Kisah Aneh Peperangan Palestin Menentang Zionis Part 1


Kisah Aneh Peperangan Palestin Menentang Zionis

Posted By Mat Selipar On Monday, June 25, 2012 08:36 AM. Under Info  
 Freedom_for_palestine
Gaza, itulah nama hamparan tanah yang luasnya tidak lebih dari 360 km persegi. Berada di Palestine Selatan ia tersepit di antara tanah yang dikuasai penjajah Zionis Israel, Mesir, dan laut Mediteranian serta dikepung dengan tembok di sepanjang daratannya. Sudah lama Israel “bernafsu” menguasai wilayah ini. Namun, jangankan menguasai, untuk masuk ke dalamnya saja Israel tidak mampu.

Sudah banyak cara yang mereka lakukan untuk menundukkan kota kecil ini. Kawalan ketat yang membuat rakyat Gaza kesulitan memperoleh bahan makanan, ubat-ubatan, dan energi, telah dilakukan sejak 2006 hingga kini. Namun, penduduk Gaza tetap bertahan, bahkan perlawanan Gaza atas penjajahan Zionis semakin menguat.

Akhirnya Israel melakukan serangan “habis-habisan” ke wilayah ini sejak 27 Desember 2008 hingga 18 Januari 2009. Merekamenggugurkan ratusan ton bom dan mengerahkan semua kekuatan hingga pasukan simpanan mereka. Namun, sekali lagi, negara yang tergolong memiliki ketenteraan terkuat di dunia ini harus mundur dari Gaza.

Di atas kertas, kemampuan senjata AK 47, roket anti tank RPG, ranjau, serta beberapa jenis roket buatan tempatan yang biasa dipakai para mujahidin Palestin, tidak akan mampu menghadapi pasukan Israel yang dikenal terhebat di dunia. Apalagi menghadapi pesawat tempur canggih F-16, heli tempur Apache, serta ribuan ton “bom canggih” buatan Amerika Syarikat.

Akan tetapi di sana ada “kekuatan lain” yang membuat para mujahidin mampu membuat “kaum penjajah” itu mundur dari Gaza dengan muka tertunduk, walau hanya dengan berbekal senjata-senjata “kuno”.

Itulah pertolongan Allah Subhanahu wa Ta’ala yang diberikan kepada para pejuangnya yang taat dan ikhlas. Kisah tentang munculnya “pasukan lain” yang ikut bertempur bersama para mujahidin, semerbak harum jasad para syuhada, serta beberapa peristiwa “aneh” lainnya selama pertempuran, telah beredar di kalangan masyarakat Gaza, ditulis para jurnalists, bahkan disiarkan para khatib Palestin di khutbah-khutbah Jumat mereka. Kami rangkumkan kisah-kisah “ajaib” tersebut dari berbagai sumber untuk para pembaca yang budiman.

Pasukan Berseragam Putih

Ada “pasukan lain” membantu para mujahidin Palestin. Pasukan Israel sendiri mengakui adanya pasukan berseragam putih itu.

Suatu hari di penghujung Januari 2009, sebuah rumah milik keluarga Dardunah yang berada di antara Jabal Al Kasyif dan Jabal Ar Rais, tepatnya di jalan Al Qaram, didatangi oleh sekelompok pasukan Israel. Seluruh anggota keluarga diperintahkan duduk di sebuah ruangan. Salah satu anak laki-laki ditanya mengenai ciri-ciri para pejuang al-Qassam.

Saat ditanya, sebagaimana ditulis oleh Filisthin Al Aan (25/1/2009), mengutip cerita seorang mujahidin al-Qassam, laki-laki itu menjawab dengan jujur bahwa para pejuang al-Qassam mengenakan baju hitam. Akan tetapi tentara itu malah marah dan memukulnya hingga laki-laki malang itu pengsan.

Selama tiga hari berturut-turut, setiap ditanya, laki-laki itu menjawab bahawa para pejuang al-Qassam memakai seragam hitam. Akhirnya, tentera itu naik pitam dan mengatakan dengan keras, “Wahai pembohong! Mereka itu berseragam putih!”

Cerita lain yang disampaikan penduduk Palestin di ceritakan oleh Brigade Izzuddin al-Qassam, Multaqa al-Qasami, juga menyebutkan adanya “pasukan lain” yang tidak dikenal. Awalnya, sebuah ambulan dihentikan oleh sekelompok pasukan Israel. Pemandunya ditanya apakah dia berasal dari kelompok Hamas atau Fatah? Pemandu malang itu menjawab, “Saya bukan kelompok mana-mana. Saya cuma pemandu ambulan.”

Akan tetapi tentara Israel itu masih bertanya, “Pasukan yang berpakaian putih dibelakangmu tadi, masuk kelompok mana?” Si pemandu pun kebingungan, kerana ia tidak melihat seorang pun yang berada di belakangnya. “Saya tidak tahu,” jawaban satu-satunya yang ia miliki

Msinc-Hari Ahad ,kita sambung lagi part2,teman kene gi kg Ulu Chepor esok,so blog tak leh nak updated ler.


Thursday, December 6, 2012

Seruan Untuk Menjadi Sukarelawan Pakatan Rakyat.


                   Calun Adun Bota Ustaz Zulkifli Ibrahim menyeru dan meminta jasa baik semua penyokong penyokong Pakatan Rakyat supaya mendaftarkan diri sebagai sukarelawan Pakatan Rakyat bagi menghadapi Pilihan Raya Umum yang bakal berlangsung dalam tempuh terdekat.Beliau berkata demikian dalam satu pertemuan dengan Jentera Kempen Pilihanraya DUN Bota N39 di Pekan Bota Kanan baru baru ini.

                 Memandangkan PR akan mendapat tentangan yang sengit dari BN,maka dirasakan wajar untuk parti mempunyai jentera pilihanraya yang besar.Ianya nya adalah untuk menampung keperluan untuk kerja kerja kempen,menampal banner,bendera dan sebagainya.Para sukarelawan ini haruslah berumur 21 tahun keatas dan mereka mereka yang ikhlas untuk menolong perjuangan Pakatan Rakyat.Untuk menyertai program ini orang ramai bolehlah mendapatkan borang borang daripada wakil wakil yang telah dilantik untuk tujuan tersebut

Kg Telok Bakong - Encik Zaharin/ Encik Nazri Hassan
Bota Kanan dan Bota Kiri - Tuan Haji Usailli/En.Harun
Kg Selat - Encik Husin / Encik Nizam
Batu 16/Kg Tua - Encik Basharudin Abd Rani
Lambor - Encik Hamdan
Bandar U/ Seri Iskandar - Encik Saiful
Bandar Sidec- Tuan Haji Makmor
Gelong Pepuyu - Tuan Haji Zakaria
Padang Tenggala - Encik Azhar
Titi Gantong - Encik Taudin
Padang Changkat - Encik Ahmad Khir.
Seluruh Dun Bota - Telok Bakong Online.(saya sendiri akan sampaikan borang kepada anda),       hubungi saya di msinccom@yahoo.com

                      Diharapkan dengan adanya perjuangan dan gerak kerja yang ikhlas daripada semua penyokong Pakatan Rakyat,jentera pilihan raya PR di Perak Tengah akan berjalan dengan lancar dan jayanya.Diharapkan faktor faktor pertolongan dari sukarelawan ini dapat meningkatkan lagi peluang untuk PR merampas kerusi DUN Bota dan Belanja sambil merampas Parlimen Parit dari tangan Barisan Nasional.

Msinc - Awal awal dah bertekad untuk membantu jentera pilihan raya PR.Anda macam mana?Jangan tunggu tunggu lagi..ini lah masa yang paling sesuai untuk berkhidmat kepada rakyat.Rakyat amat memerlukan pertolongan dari anda semua untuk menumbangkan kerajaan UMNO/BN yang tak sembrono itu.Wednesday, December 5, 2012

Ribut 05.05pm..Melanda,Badai Menjelma..Musibah Menimpa,Rakyat Sengsara...

Seri Iskandar Perak-3 hb Disember 2012 telah berlaku ribut yang kuat sehingga merosakkan kira kira 26 buah rumah di Felcra Nasarudin.Ribut ini dikatakan bermula pada pukul 5.05 petang.Banyak atap atap rumah telah diterbangkan oleh angin yang deras itu.Menurut warga felcra,ini adalah kejadian ribut yang ketiga yang pernah mereka alami semenjak menetap disini.Kejadian kedua berlaku pada tahun 2008.Terdapat juga rumah rumah yang terjejas dengan teruk akibat pokok yang berhampiran menghempap bumbung rumah.Bagaimanapun tiada kecederaan atau kemalangan jiwa dilapurkan.

Menurut seorang penduduk di sini Encik Shukri,ribut yang melanda itu membentuk lingkaran hitam di sekeliling kawasan tersebut.Beliau sempat melaungkan seruan azan ketika kejadian.Isterinya Puan Faridah,terpaksa menyelamatkan barang barang seperti bantal dari kebasahan memandangkan atap rumah mereka telah diterbangkan oleh angin.Pada malam itu mereka terpaksa tidur didalam kebasahan dan tidak selesa.Dalam kes kes yang lebih teruk,memaksa mereka tidur berlangitkan bintang bintang.

Pas Parit telah mengambil langkah segera dengan menghantar lebih kurang 50 orang anggota Unit Amal pada keesokkan harinya.Unit ini telah dipertangungjawabkan untuk melakukan kerja kerja pembersihan keatas rumah rumah yang terlibat.Seorang penduduk yang sempat ditemui menyatakan bahawa beliau begitu berterima kasih keatas pertolongan Unit Amal berkenaan.Beliau tidak dapat membayangkan bagaimana sukarnya untuk beliau melakukan kerja kerja pembersihan jika tiada bantuan berkenaan.Pada petang hari,Muslimah Pas juga turut membantu penduduk membersihkan kawasan rumah.Muslimah Pas diketuai oleh Dr Najihah.
Ustaz Zulkifli Ibrahim, Ketua Penerangan PKR Perak,telah sempat melawat mangsa mangsa yang terlibat serta menyantuni mereka.Ustaz Zul menganggap bahawa kejadian itu adalah suatu ujian dari Tuhan kepada hamba hambanya dan beliau menasihatkan kepada semua penduduk yang terlibat agar redha dengan kejadian dan banyak berdoa agar mereka dilimpahi keberkatan.Sesungguhnya setiap musibah yang menimpa dapat menghapuskan dosa dosa.Pihak pengurusan Felcra telah mengambil data data kerosakan dan akan memberi bantuan atap kepada semua 26 rumah tersebut. 

Tuesday, December 4, 2012

Terbaru...! Ceramah Dato Seri Nizar Jamaludin Di Kg Durian Kudung


Ceramah Dato Seri Nizar Jamaludin Di Kg Durian Kudung

                     Tarikh : 5 Disember 2012

                     Tempat : Kg Durian Kudung Bota Kanan Perak

                     Masa    :  9.00 malam

Penceramah : Ustaz Zulkifli Ibrahim
                      Dato Seri Nizar Jamaluddin

Dijangkakan Dato Seri Nizar akan mengadakan tayangan video ngetop "Yeop Pashior" dan video sensasi Rosmah Mansor "Aku Anak Kampong Yang Tiada Apa Apa"....nantikan kome...mesti ngekik..ngulin gulin kome nengok video ni..ha..ha..

Semua dijemput hadir untuk mendengar sendiri amanat pemimpin semperna PRU 13 yang bakal berlangsung pada bila bila masa sahaja sekarang.Ikuti ulasan isu isu terkini hasil dari Persidangan Agung Umno.

Kepada semua AMK Cabang Parit,Anda diharap dapat menghadirkan diri untuk gotong royong dipetang hari berkenaan-Pesanan daripada Husin Ketua AMK Cabang Parit.


msinc-menunggu anda disane..sanee..saneeee....

Monday, December 3, 2012

Ayat Ayat Free Mason..Jadi Rujukan Pemimpin UMNO.. “ Better the devil you know than the angel you don’t ”

Ayat tersebut bukannya dari Pepatah Bahasa Ingeris..Tetapi ayat ini terdapat di dalam kitab Freemason.Agama Islam dan Kristian amat mengetahui akan Malaikat sebagai Makhluk suci Ciptaan Allah s.w.t
Ianya tercatat di dalam ke-empat2 kitab suci ( Tauroh, Dzabur, Injil dan Al-Quran ) yang telah diturunkan oleh Allah kepada Para Rasulnya..
Tentang Malaikat ini tiada percanggahan di dalam kesemua kitab kitab.
 Malaikat ini hanya patuh dengan segala titah perintah Allah, tiada ia derhaka dan tidak pula melakukan sebarang kesilapan.. 


 Tiada mereka alpa sedikit pun, segala tanggung jawab yang telah diamanahkan Allah ke atas mereka dilaksanakan dengan penuh cermat dan tepat tidak pernah terlewat atau terawal walaupun beberapa milisecond.. ketepatan yang tiada taranya..!!
 Golongan Freemason yang anti kepada agama serta menyembah Dajjal  akan sentiasa mempengaruhi umat manusia agar menolak kesucian Malaikat yang menjadi tentera tentera Allah ini...
Mereka akan sedaya upaya mengajak manusia memuja dan memuji Syaitan..
 Justeru itu mereka akan menghasut umat manusia dengan mengatakan bahawa para malaikat bukannya makhluk yang suci dan mereka juga banyak melakukan kesilapan.
 Kata-kata ini digunakan oleh golongan Freemason dan tercatat dalam kitab Freemason..!!
Sumber- Teuku Zacharyah Iskandar


Msinc-jadi ..apa yang kita boleh kata tentang mereka mereka yang mengunakan ayat tersebut..sesungguhnya Free Mason ini telah berjaya bertapak kukuh di negara ini,..berhati hati dengan perancangan mereka..Kerajaan BN sedar hal ini..tetapi mereka tidak membuat apa apa tindakan...kenapa?..Dengar dengar khabar senibena Putrajaya pun ada pengaruh simbol simbol freemason..benarkah perkara sedemikian atau hanya kebetulan..

Linkwithin