Tuesday, February 2, 2010

Siapa bom jangka didalam Pakatan Rakyat ?


kelulut@telokbakong.com

2.2.10


Kepimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) bertekad mengambil langkah tegas terhadap mana-mana anggota parti yang melakukan salah laku disiplin tanpa mengira status, pangkat dan kedudukan.

Setiausaha Agungnya, Saifuddin Nasution Ismail berkata, tindakan itu diambil kerana amalan disiplin yang kuat sahaja bakal menentukan parti terus kuat.

Lewat kebelakangan ini, sebahagian media gemar memberikan gambaran PKR semacam menghadapi kemelut dalaman. Pakatan Rakyat juga digambarkan berdepan krisis dalaman parti dan antara parti.

PKR seakan dilihat parti yang semakin rapuh dari kaca mata sesetengah pemerhati.Sebagai orang luar itu hak mereka untuk berkata.Sepatut mereka yang didalam partilah lebih faham akan sepak terajang politik.Bukan sekadar politik diantara parti malah politik didalam parti juga harus diberi keutamaan.

Lihatlah lagak aksi para pemimpin PKR termasuklah para YB yang masing - masing menunjukkan " akulah reformis" .Maka dengan mudah diputar belit media massa.
Tambahan pula terdapat kalangan para YB bekas UMNO yang tidak konsisten .Agaknya mungkin sudah terlalu lama berdarah keris karat. Maka darah itu sudah tercemar.

Mereka ini seakan bebal bahawa yang mengundi adalah rakyat.Bukan setakat ahli parti yang dipentingkan.Rakyat akan memilih maka jagalah cara bertindak.

Pas tidak banyak masalah didalam hal ini walaupun terdapat kekeliruan namun para pemimpinnya masih mampu mengawal keadaan.Jika timbul dakwaan ada YB Pas mahu melompat kedalam 'tong tahi' itu tanda dia sudah hilang akal.Malah dakwaan ini masih samar.

DAP pula sudah menunjukkan bukti bahawa para YB DAP juga mampu melompat contoh di Perak YB Jelapang berjaya melompat atas kepala pengerusinya.Di Pulau Pinang YB DAP sudah pandai main wayang cina.Kini pentasnya PCM , parti ini parti baru yang ditaja oleh BN bagi mengimbangi kelemahan MCA.Maka alternatif sudah ada PCM namanya.

Kita sama sama saksikan para badut ini beraksi.Mungkin para badut ini membawa bom jangka didalam kostum mereka.Maka tidak mustahil tiba- tiba PR meletup lantas menyembah bumi.

Pada masa hadapan pilihlah calon yang berkualiti janganlah main tangkap muat sahaja !
Inilah akibat tamak mahukan kerusi akhirnya calon yang menang buat perangai belum sempat menang satu penggal.Sibuk kehulu kehilir jadi Jebat jadian.Akhirnya jadi badut buat kenyataan akhbar.


www.telokbakong.com

www.telokbakong.blogspot.com

No comments:

Linkwithin