Saturday, June 27, 2009

Kemelut politik: Nik Aziz ajak PM berdebat secara terbuka


KOTA BAHARU: Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menjemput Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan debat terbuka bagi menyelesaikan kekalutan politik yang berlaku sejak sekian lama antara Umno dan PAS.

Menteri Besar Kelantan itu juga berkata, draf surat jemputan rasmi kepada Presiden Umno untuk mengadakan perdebatan itu telah siap dirangka dan akan dihantar dalam tempoh terdekat.

"Jemputan itu sengaja dibuat memandangkan kekecohan yang berlaku dalam politik hari ini, terutama antara PAS dan Umno," katanya kepada pemberita selepas mengimamkan Solat Sunat Dhuha di perkarangan Pasar Siti Khadijah, di sini pagi ini.

Hadir sama pada majlis sempena sambutan Bulan Sembahyang itu ialah Pengerusi Jawatankuasa Pendidikan, Pembangunan Islam dan Dakwah Negeri Datuk Mohd Amar Nik Abdullah.

Nik Aziz berkata, hasrat untuk mengadakan perdebatan itu dibuat berikutan tindakan Pergerakan Pemuda Umno Kelantan membuat laporan polis berhubung kenyataan beliau dalam satu ceramah politik pada 21 Jun lepas, yang didakwa berbaur hasutan dan boleh mencetuskan ketegangan.

Katanya, perkara yang berlaku sekarang tidak akan selesai hanya dengan menggunakan media sebagai saluran tetapi mesti dibincang secara berdepan.BERNAMA

2 comments:

pakteh adam said...

A'kum

Nasihatkan Tok Guru. Dah melalu laut tu. Takut di panah dek petir!!!

Nabi Muhammad SAW (Perfect Guy) , BOSS No. 1 resignedkan pada umur 60an. No Tok Guru dan kt 80. KEJADIAN ALLAH TU BUKANLAH SIA SIA. SEMOGA KITA DIJADIKAN DIDALAM GOLONGAN YANG BERFIKIR DAN BERSYUKUR. AMIN

serupasekala said...

PESANAN UNTUK PENGUNDI MANIK URAI

SILA LAYARI BLOG INI :

http://serupasekala.blogspot.com

Linkwithin