Thursday, February 26, 2009

Mat Rempit Umno serang Karpal Singh di Parlimen .


kelulut@telokbakong.com

26.02.09

Pengerusi DAP Karpal Singh dikepung sekumpulan anggota Pemuda Umno di bangunan Parlimen tengahari tadi, menuntutnya meminta maaf kepada pergerakan tersebut kerana mendakwa mereka menghantar peluru kepadannya.

Kejadian itu berlaku pada kira-kira jam 2.30 petang ketika ahli violent attack towards dap karpal singh and lim lip eng at parliament 260209 sequenceparlimen Bukit Gelugor itu masuk melalui pintu utama bangunan tersebut.

Bagaimanapun, Karpal kemudiannya menelefon ahli parlimen Batu Gajah, Fong Poh Kuan yang kemudian tiba bersama beberapa wakil rakyat Pakatan Rakyat lain.

Ekoran itu berlaku kekecohan antara kumpulan penyokong Umno dengan wakil-wakil rakyat pembangkang di situ sebelum pengawal keselamatan tiba untuk meleraikan mereka.(mkini)

Wah...bukan main lagi pemuda Umno mahu tunjuk garang. Kononnya marah kerana dituduh menghantar peluru kepada karpal singh.

Bagaimana geng rempit ini boleh masuk keparlimen ? dimana pengawal keselamatan ?.

Kenapa mereka begitu marah ?. jika sebelum ini pemuda Pas dan PR dituduh menggunakan molotov cocktail mahu menyerang polis tidak siapa pun pergi membuat kecoh hingga keparlimen !.


Umnolah sebenarnya sarang samseng .Mereka sengaja meniupkan api permusuhan .

Tetapi apabila terkena batang hidung mahu tunjuk hebat .

Sudahlah Pemuda Umno poorahhh....!!!


www.telokbakong.com

www.telokbakong.blogspot.com

KTB:Samseng Taik Kucenn...

3 comments:

pejuang said...

salam..

Puak mane yang lepas smayang Jumaat terus serang sultan dan raja Muda bagai tak sedar diri aritu hah, siap baring atas jalan lagi..bukan cara samseng ker tu??

Ooops..lupa pulak, itulah sebenornya sikap dan cara orang PAH..

itu orang PAH yang alim-alim, baru keluor dari masjid,, belum lagi yang alim suam suam, atau yang baru belajo jadi alim, paling takut yang pura-pura alim tu..

ishkh ishkh..,

FAST said...

udah di bagitau secara halus, secara beradab tidak dilayan, maka tidak dapat ditahan suara rakyat...

bezanya dgn puak UMNO dibiarkan saja di parlimen tanpa kawalan...bebas mebuat apa saja..kalau bukan dr UMNO...kesemua yang ada dah masuk penjara malam ni jugak... tak ke nampak berat sebelah tu.dasar UMNO memang macam tu..bukannya nak sokong sikarpal tu..tapi cuba tengok dia tu sebagai OKU..

kulopbesar said...

Kejadian itu berlaku pada kira-kira jam 2.30 petang ketika ahli violent attack towards dap karpal singh and lim lip eng at parliament 260209 sequenceparlimen Bukit Gelugor itu masuk melalui pintu utama bangunan tersebut

KTB- tolong delete- violent attack towards dap karpal singh and lim lip eng at parliament 260209 -yang ni sepatutnye caption kepada gambor tu

Linkwithin